fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gübre, Toprak, Bitkiler üzerine yorumlar.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Gübre, Toprak, Bitkiler üzerine yorumlar.

Arkadaşlar gübrelemenin önemine dikkat çekerken bu uygulamanın topraklardaki etkilerinin bilinmesinin buna mütakip bitkilerin gelişmelerindeki sürecin işleyişini bilmek açısından, gübrelerin bitkileri beslenmelerini en uygun koşullarda sağlamak adına toprak isteklerinin belirlenerek toprağın bünyesine yapılacak ilavelerin topraklardaki etkilerinin hem kısa vadede hemde uzun bir dönem içinde gerekli besin maddelerinin yapay minerallerle vede organik sayılabilecek doğal gübrelerin hem topraklar açısından hemde bitkiler açısından öneminin ortaya konulmasındaki ölçülerin kullanıcıların yorumları ile tartışama ortamı içinde bu başlıkta yazışmaya davet ediyorum.

Başlığa katkı sağlar düşüncesi ile kişilerin katılımları soru cevap olarakta konu başlığının daha yararlı paylaşımlar sağlıyacağı kanaatindeyim.
    Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.
  • Fidanligi.com

Aslında değişik bir soru olmuş ve açıkçası benim de son zamanlarda ilgilendiğim bir konu... Yaklaşık 9-10 ay önce bahçemde domates ve biber yetiştirmeye başladım. Çünkü çok organik düşkünü bir insanım ve her ne kadar parlak ve canlı görünseler de marketlerdeki sebze ve meyveler o kadar sağlıklı gelmiyor. Daha sonra bu domates vebiberlerim olunca yine de istediğim tat ve sağlığı almadığımı fark ettim ve biraz araştırma yaptım. Bu dünyada ne kadar değişik buluşlar varmış meğer... Kullandığım toprağımı değiştirdim. Biraz araştırma sonucu solucan gübresiyle karşılaştım. Ama tabii ki organik olan bir solucan gübresi olması önemli. Ektiğim fidelerim hafif hafif büyümeye başladığında köklerine solucan gübresi koydum ve kısa süre içinde inanılmaz sebzelerim oldu. Böyle bir tat ve böyle bir sağlık olamaz herhalde hepinize tavsiye ediyorum. Organik solucan gübresinin fiyatı da uygun ama kaliteli olanından almak lazım. Türkiyede bunu üreten birkaç tane firma var ama aralarından düzgününü bulmak en önemlisi. paylaşmak istedim umarım yararlı olur...

Comment

Working...
    X