fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yanmış ahır gübresi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Yanmış ahır gübresi

Değerli Üyeler,

çanakkale'de yeni başlamayı düşündüğümüz meyvecilik işi için toprak analizine uygun olarak arazi ıslahı yapmamız gerekiyor.
    son riperlemede yanmış ahır gübresine ihtiyacımız var.
    200 kamyon kadar yanmış ahır gübresini araziye teslim edilmek üzere arıyoruz.
    ilgilenen ve tedarik konusunda destek verebilecek üyelerin burada benimle bağlantı kurmasını veya kimlerle bağlantı kurulacak ise belirtmelerini bekliyorum. Fiyat konusunda piyasa fiyatı ödenecektir.

değerli desteğinize şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla
    Doctoryu
  • Fidanligi.com

Benim böyle bir arazim olsaydı kesinlikle hayvan gübresini düşünmezdim. Bir çok hastalığı ve hayvanın yediği yaban otlarını arazime sokmazdım. Yaban otlarını temizlemek için kimyasal girdileri de arazime atmazdım. Bu fikrinizi bir daha düşünmenizi tavsiye ederim.

Comment

Değerli Behramkale üyemiz,
      görüşlerinize saygı duyuyorum. Arazide kimyasal madde kullanımına karşıyız. Böyle bir düşüncemiz yok.
      fiğ ekimi dışında arazideki organik yapının güçlendirilmesi konusunda yanmış ahır gübresi dışında ne yapabiliriz?

değerli uzman görüşlerine ihtiyacımız var.

saygılarımla,
      doctoryu

Comment

L E O N A R D İ T (TOPRAK DÜZENLEYİCİ)
        Analiz raporu :
        Analiz Tescil
        • Toplam (Hümik+Fülvik) (%) 64,8 40
        • Org. Mad. (%) 75,1 55
        • Nem (%) 16,1 25
        • pH 3,4 2-4

Leonardit
        • Verimi arttırır.
        • Danaburnu uygulanan yerde yaşamaz.
        • Ürünlerde erkencilik sağlar.
        • Ürün kalitesini arttırır.
        • Toprağın sıkışmasını önleyerek daha iyi havalanmasını sağlar.
        • Toprağın su geçirgenliğini arttırır.
        • Kumlu toprakların organik madde miktarını arttırır.
        • Toprağın tüm katmanlarının sıcaklık değerlerini düzenler.
        • Toprağın su tutma kapasitesini arttırır. Kuraklığa karşı su kayıplarını azaltarak toprak nemini korur.
        • Toprak rengini koyulaştırdığı için güneş enerjisinden daha iyi yararlanmayı sağlar.
        • Topraktaki yararlı mikroorganizma faaliyetlerinin artmasını sağlar.
        • Toprağın Ph yapısını düzenler. Toprağı nötralize eder.
        • Humik asit yüksek tuzlanma sonucu ortaya çıkan toksitlenmeleri düşürür.
        • Topraktaki kireç içerisindeki karbondioksiti serbest duruma getirir.
        • Toprakta karbonik aside dönüşen karbondioksit bitki tarafından alınamayan bazı mineralleri çözerek bitki tarafından alınmasını sağlar.
        • Hümik asit toprakta bitkinin ihtiyacı olan N,P,K,Mg,Al ve Fe besin maddelerini çözer, Fülvik asit ise bu besin maddelerinin başka yerlere tutunmasını engelleyerek bitkiye kazandırır.
        • Suda çok hızlı çözülen besin maddelerini kök bölgesinde muhafaza eder, gerektiğinde bitki tarafından alınmasını sağlar.
        • Toprakta yıkanan nitratın ekolojik zararları vardır. Nitrat yıkanmasını minimuma indirir.
        • Toprağın iyon değişim kapasitesini arttırarak bitkinin daha fazla besin maddesi alımını sağlar.
        • Humik asit biyokimyasal özelliği ile toprağın zararlı, kirletici ve zehirli maddelerden temizlenmesini sağlar.
        • Topraktaki ağır metallerin çözülemez duruma getirerek bitki tarafından emilmesini önler.
        • Çözülemez hale gelen ağır metaller zamanla dibe çökmesi sonucunda toprak temizlenir.
        • Bitki bünyesindeki vitamin miktarının artmasını sağlar.
        • Doğal ürün yetiştirmenizi sağlar.
        • Gübre maliyetinde ekonomik tasarruf sağlar.

Ü R Ü N L E R : D O Z
        Power Leonardit Doğal Leonardit (Toz)
        50 – 75 kg/da
        1 – 7 kg/ağaç
        Sıvı Hümik Asit Organik mad. % 12
        Hümik % 12
        20 litre suya 300 cc,
        Dönüme 2 litre
        Leonardit linyit kömürünün kömür olamamış halidir. Çıkartılan yöreye göre kalite farklılıkları vardır. Organik madde ile hümük&fülvik asit yüzdeleri yüksek, nem ve pH değerleri düşük olanı makbuldür.
        Saygılarımla,
        Remzi Sarıoğlu
        0542.534 06 60
        [email protected]

Comment

ahır gübresi

değerli Üyemiz Behramkale,
          görüş ve önerileriniz için çok teşekkür ederiz. dikkate alacak ve buna göre davranacağız.
          Saygılarımla,
          doctoryu

Comment

Merhaba...

Bildiğim kadarı ile..Leonardit ayrı...Ahır gübresi ayrıdır..

Humik asit toprağı düzenler. Toprağın hamur gibi killeşmesini engeller..yumuşatır..

Fulvik asit ise, organik maddelerin bitkilerin alabileceği kıvama sokar..

He bu Leonarditin yararsız olduğunu göstermez...Mutlaka kullanılmalıdır...

Fakat kulvarları farklıdır.

Ahır gübresi organik madde kaynağıdır.

Keçi gübresi kullanılırsa, yabani ot tohumu daha da az olacaktır...

Comment

Merhaba sayın arkadaşım. Bizim önümüzdeki en büyük problemi dile getirdiniz. Eski alışkanlıklardan kutulamamak. Ben eskiden şu ürünleri kullanıyordum ve çok güzel neticeler alıyordum. Ya bu sene o ürünleri kullanmazsam ve istediğimi kadar ürün alamazsam halim ne olur ? Bu mantıktan kurtulmak lazım. Leonarditi Amerikalı bilim adamı Dr. Leonard bulmuştur. Leonardit linyit kömürünün kömür olmamış halidir. Yani doğal bir üründür. İçinde hiç bir katkı malzemesi yoktur. Her leonarditin içindeki değerlerin yüzdeleri farklıdır.

Düşük Kalite Orta Kalite Yüksek Kalite

Hümik asit içeriği ( % ) : 35 - 50 50 - 65 65 - 85
              Organik madde miktarı (% ) : minimum 35 minimum 50 minimum 65
              pH değeri : 6,5 ± 1 5,5 ± 1 4 ± 1
              C/N : 21 ± 1 19 ± 1 17 ± 1
              Özgül ağırlık (gr/cm3) : 1,4 ± 0,1 1,2 ± 0,1 0,8 ± 0,1
              Bazik solüsyonda çözünürlük : düşük orta yüksek

Tabii ki kulvarları ve kalitesi farklıdır. İyi bir leonarditin içindeki organik madde çok yüksektir. Hele pH değeri düşükse Türkiye toprakları için idealdir. Bilgilerinize

Comment

Sayın Vural Can ve Sayın Behramkale;
                değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.
                leonardit menşeli hümik asit araştırmamızda Türkiye'de 5.000 e yakın çeşit olduğunu ve en az bu kadar firmanın bu işi yaptığını öğrendik.
                Maalesef bu konuya da güvenimiz kalmadı. Gerçekten ihracat yapan 3 şirket varmış. Bu şirketler ihracatlarını mutlaka yabancılar inceleme yapmışlardır. sonra telep ediyorlardır" diye de düşünmek işimize gelmiyor.
                Bu konunun yani gerçek leonardit menşeli hümik asit'i nereden bulacağız. büyük miktarda gerektiği için tek tek bunu tankerleri kontrol etme imkanımız yok maalesef. güvenilir şirket veya şahıs şirketi var mıdır bildiğiniz?
                ne acı bu şekilde konuşmak bu güzelim ülkemizde. ama maalesef büyük yatırımlar ve paralar olduğu için içimiz acıyor. yanlış bir yatırımda da yatırımcılara verilecek bir hesap içinde olmak da ayrı bir konu.
                Bu nedenle işin doğrusunu bulmak için sizlerin değerli görüşlerinize ihtiyacımız var.
                Keşke güzel Ülkemizde bu tür siteler çoğalsa ve sizin gibi tecrübeli ve ülkemize faydalı insanlar çoğalsa.
                Tekrar değerli görüşleriniz için teşekkür ederiz.
                Saygılarımızla,
                doctoryu

Comment

Sayın Doctryu ben 10 yıldır Leonardit işi yapıyorum. Geçen sene denemek amacıyla bizden bir kaç çuval alan bir Ziraat Mühendisi bu sene 1200 ton aldılar. Bu işte Türkiye'nin en iyi olduğumuzu iddia ediyoruz. Maalesef herkes işini doğru yapmıyor. Güvenmemekte çok haklısınız. İsterseniz bu sene 1200 ton alan Zir. Mühendisinin telefonunu verebilirim. Leonardit de organik madde ile hümik&fülvik yüzdeleri yüksek, nem ile pH değerleri düşük olmasına dikkat etmelisiniz.
                  SAygılarımla,
                  Remzi Sarıoğlu

Comment

Behramkale Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sayın Doctryu ben 10 yıldır Leonardit işi yapıyorum. Geçen sene denemek amacıyla bizden bir kaç çuval alan bir Ziraat Mühendisi bu sene 1200 ton aldılar. Bu işte Türkiye'nin en iyi olduğumuzu iddia ediyoruz. Maalesef herkes işini doğru yapmıyor. Güvenmemekte çok haklısınız. İsterseniz bu sene 1200 ton alan Zir. Mühendisinin telefonunu verebilirim. Leonardit de organik madde ile hümik&fülvik yüzdeleri yüksek, nem ile pH değerleri düşük olmasına dikkat etmelisiniz.
                    SAygılarımla,
                    Remzi Sarıoğlu
                    Remzi bey sizin firmanız hangi ilde ve firma ismi nedir? Özelden gerekli bilgileri verebilirmisiniz.Bir mühendis olarak bilmek isterim.Teşekkürler şimdiden.

Comment

Working...
                    X