fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

gübre kullanımı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• gübre kullanımı

bizim memleketlerde yaygın kullanılan gübreler her yıl adet üzere kullanılır bunun ölçüsü nedir.

Cevap: gübre kullanımı

Genel yazdığınız için bende genel olarak cevap vereyim. Evet kanayan bir yönümüze parmak bastınız. Son derece yanlış bir uygulamadır. Sularımızdaki nitrat fazlalığı ve topraklarımızdaki tuzlanmanın ana kaynağı fazla gübrelemedir.
    Bilimsel olarak her ürünün birim alandan kaldıracağı besin miktarı belirlenmiştir. Topraktaki besin miktarı da toprak tahlili ile belirlenerek aradaki farkı gübre ile eklemek gerekir. Mantık bu kadar basit. Ancak toprak tahlili yapılmayınca hangi bitkinin ne kadar yıllık besin ihtiyacı varsa o kadar atılmaktadır. toprakta biriken ve kalan miktar dikkate alınmamaktadır ki bu son derece yanlıştır. Çevreye ve keseye zarardır.

Comment

Artık ölçünün ayarı kaçmıştır.Bizim yapmamız gereken topluma rehber olmak.Batılı toplumlar sağlıklı yaşam adına organık ürünleri kullanmaya başladı .bizlerde organik tarımı desteklemek adına organik ürün kullanmaya başlayalım.Hem sağlıklı yaşam adına hemde bu sektöre emek veren işletmelere destek olalım.

Comment

gül,şebboy,aslanağzı,lale bu tür çiçeklere nasıl güre atmalıyım azot.potasyum.fosfor bir bilgi verirmisiniz. birde azotla üre aynı şeylermi

Comment

Tekrar merhaba Lale de bildiğim kadarıyla ilkbahar döneminde Amonyum Nitrat ağırlıklı suni gübre kullanımı yaygındır.( 33.0.0 )% 33 lük azot ihtiva eden Nitrat kullanımı yanında son araştırmalar ile % 26 lık azot ihtiva eden kireç karışımlı Amonyum Nitrat ( NH4NO3 )kullanımı da etkin olabilmektedir.Bu gübre aşırı derece de nem kapıcı özelliğe sahiptir.

Gül de ise gelişim dönemlerinde bir çok çiçekte olduğu gibi Potasyum Nitrat ağırlıklı gübreler verilir.( 13.0.46 ) diye geçer. 1 yemek kaşığı 13.0.46 springli el pompasına ilave edin 4 günde bir püskürtün çiçekleriniz de güzel bir görünüm elde edersiniz.Sabah saatlerinde veriniz.tüm ara dönemlerde 20.20.20 kullanımı çiçek gelişimi için denge sağlar.Çiçeklerin patlaması gecikmiş ise fosfor ağırlıklı gübreler uygularsanaz iyi sonuç veriyor. Özellikle 10.52.10 yani sırasıyla NPK karşılık gelir.Ben boş sulamadan yana değilim her zaman suda eriye bilen gübreler ile bitkinin su ihtiyacını karşılarım.Tabi hava sıcaklığı, nem ve toprağın nemlilik düzeyini kontrol etmek gerekir.Neden sabah sulama yapıyoruz.Sabah bitki yapraklarındaki stomalar (yani bir nevi insandaki solunum organlarına benzetebilirsiniz) açılır ve gübrenin etkinliği bitkinin ihtiyacı kadarını alması ile arttırılmış olunur.

Comment

ben bahçeme geçensene aslan agzı ektim bu senede aynı çiçeklerii yerınden söküp başka tarafa aldım şu anda açtılar hiç gübre kullanmadım gayette saglıklılar 30 cm boyunda 5 ,6 tane var

Comment

cahilliğimi mazur görün. sebzelerde azot potasyum gibi maddelerin kullanılması zararlı mı.bunlar kullanılınca mı hormonlu oluyor?hormon denen şey nedir.organik denen yiyeceklerin üretiminde ne kullanılıyor ki organik oluyor.Şimdiden teşekkürler

Comment

Hayvan gübreleri ve gübreleme konusunda, güvercin gübresi kullanımı konusunda bilgi rica ediyorum.

Comment

doğahayattır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  sebzelerde azot potasyum gibi maddelerin kullanılması zararlı mı.bunlar kullanılınca mı hormonlu oluyor?hormon denen şey nedir.organik denen yiyeceklerin üretiminde ne kullanılıyor ki organik oluyor.Şimdiden teşekkürler
                  1- sebzelerde azot potasyum gibi maddelerin kullanılması zararlı mı.? hayır. tüm bitkilerin gübrelenmesinde en temel kullanılan elementlerdir. NPK azot N fosfor P, Potasyum K, elementleri olarak en temel bitki besinleridir.
                  2- hormon çok az miktarları ile bitkilerde çok büyük hayati önem taşıyan maddelerdir. bir miktar kullanılmaları bitkilerde tetikleyici ve büyüme veya köklenme faaliyetlerinde hızlanma oluşturur. ancak fazla ve bilincsiz kullanılması meyve ve sebzelerde kalıntı etkisiyle insanlara geçmekte ve zarar vermektedir. çünkü bu hormanlar insanla da etki ediyor. iç hormon dengesini bozmaktadır.

3-organik demek te, kimyasal gübre, hormon, zırai ilaç ve kimyasallar kullanılmadan yapılan üretime organik üretim denir. kitabi olmasa da aklıma gelen şekliyle böyle. sitemizde bu konuda onlarca makale bulabilirsiniz.

Comment

kceliker1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Hayvan gübreleri ve gübreleme konusunda, güvercin gübresi kullanımı konusunda bilgi rica ediyorum.
                    gübreleme konusunda sitemizde ve forumsel de ana başlıklar var. Oldukça geniş bir konu olduğundan ilgili bölümleri incelemenizi tavsiye ederim. Koskoca bir meslek dalını buradan açıklama imkanına sahip değilim. konu çok uzun çünkü. Lütfen özel sorular ve anlayamadığınız sorular sorunuz. Genel sorulara cevap vermek sadece yön göstermek olarak cevaplanabilir.

Comment

herkese merhaba bende yıllarca bakımsız kalan ve yabancı ot istilasında kalmış olan bagı biraz besin bakımından dopinglemek istiyorum .güvercin gübresi elimin altında bag yüz ölçümü 4000 m2 acaba bu gübreyi nekadar vermeliyim ve şimdi mayısın bu günlerinde versem uygun olurmu bilen arkadaşlardan görüşlerini rica ediyorum teşekkürler.gübreyi çubuklardan yarım metre uzakta toprak altına 10 cm kadar derinlikte versem uygunmu?hepinize iyi günler

Comment

Working...
                      X