Büyük saksılarda olan Sırık Domateslerim hatalı budamama rağmen müthiş sağlıklılar süper salkımlar oluştu ve domates dökmeye devam ediyor aşılı olan bu domateslerimin saksıda olmasına rağmen topraktaki vitamin minarelleri süratle tükettiğini düşünüyorum acaba organik gübre olarak nitelendirilen granüllerden takviye yapmalımıyım sizce ?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Saksıda Yetiştirilen Domateslerin Gübreye ihtiyacı olabilirmi ?
Collapse
X
-
Cevap: Saksıda Yetiştirilen Domateslerin Gübreye ihtiyacı olabilirmi ?
Elinizde ne tür gübreler var acaba? domates her hafta gübreleme işlemine tabi tutulan bir sebzedir. Vereceğiniz toplam gübrenin küçük parçalara bölünüp 4-6 seferde verilmesi daha uygundur. Orgnik gübrelerden kastınız Çiftlik gübresi ise saksı üzerlerine istediğiniz kadar dökebilirsiniz. Bir sorun olmaz ancak iyi yanmış gübre olmasına dikkat edin. Diğer organik gübrelerin isimlerini varsa söyleyin..
-
Elimde mevcut herhangi bir organik gübre yok fideleri dikerken bir saksı için 50 lt bahçe toprağına 500 gr yanmış koyun gübresi ve birde 5 lt humus+torf karışım sadece bunlardı ve başka hiçbirşey kullanmadım haftada iki kez suluyorum sizin tavsiyelerinizi alabilirsem çok memnun olurum Saygılarımla.
Comment
-
Yanmış çiftlik gübresi bulabilirseniz saksı toprağı üzerine 1-2 cm. serip takviye edebilirsiniz. daha sonra sulayın. Aslında kimyevi gübre tavsiye edebilirim ancak hayvan gübresi ile yetiştirilen sebzenin tadını bulamazsınız.
Comment
-
Sn wayne belki yapıyorsunuzdur,size pratik bir öneri sunayım.5lt'lik su damacana'nın ağzına plastik bir su hortumu veya damlama hortu alıp;saksılara göre ayarlayın,böylelikle damlama sulama sistemi yapmış olursunuz.Ayrıca çiçekcilerde satılır,bulabilirseniz yanmış tavuk gübresini başka bir kapda bir kaç gün gün bekletip,yaptığınız sistemle her bir saksıya en fazla 1 su bardağı veriniz.Bu sistemi yapmak istemiyorsanız;Doğrudan bardaklada verebilirsiniz.Size afiyet olsun,sağlıklı günler dileğimle.
Comment

Comment