Ben bu sitenin arıcılık Uzmansel danışmanıyım ve de aynı zamanda bir kamu kuruluşunda görevliyim.Az-çokta mevzuattan haberimiz mevcut,mürekkep yaladık vesselam.Bu sitede yazılarımı okuyanlar hayatımdan ufak,tefek kesitlere bakarak nasıl bir insan olduğumu anlamışlardır umarım.Yıllardır kapımızdan İnek,koyun,tavuk da eksik olmadı.Bu nedenle de hayvanlarla aşinalığım mevcuttur.Bu yıl üç arkadaş bir araya gelip,arılarımızı Mersin vilayetine konaklamaya götürmeye karar verdik.Bu arkadaşlarda benim gibi arıcılığı ikinci iş olarak yapanlar.Öncelikle Belediyeye uğradık.Oradaki veteriner bizi gayet nazikçe karşıladı,çay ikram etti.Konuyu izah ettik ve de Gelir şefliğine 15,00TL ücret makbuzunu yatır gel,yardımcı olalım dedi.Bizde dediği ücreti yatırdık ve de geldik."Beyefendi kaç kovan arınız var?,nereye götüreceksiniz?".Bende 100 kovan var dedim.Mersin merkeze dedim.Oda "Bak ben arı'dan anlamam,bunlarda hastalık,Zaralı yok değil mi?,size güveniyorum,nede olsa kamu görevlisiniz" dedi.Bende isterseniz gidip bakalım dedim.Oda gerek yok dedi.Bizim menşe Evrakını doldurup teslim etti.Oradan Tarım İl müdürlüğüne gittim ve Hayvan sağlığı şubesinde görevli veterinerlere aldığım belgeyi,arıcı belgesini,şoför’ün adı soyadını,aracın plakasını ve de şoför’ün T.C kimlik no'sunu verdim. Onlarda aracın nerde olduğunu görmek istediklerini ilettiler.O zaman iş karıştı ben hemen söyledim "Ne yapacaksınız kamyonu?,satın mı alacaksın kardeşim?."Onlarda aracı görmek gerektiğini söylediler.Dedim ki araç şu an yolda sebze taşıyor,gece gelir,seni o zaman nerde bulacağım?,ayrıca arı gece taşınır!!, öğrenin şu işi garı off!!.Beriki veteriner atıldı "Hadi o araç gitmezde,başka araç giderse?,Hadi sen evrak üzerinde oynarsan?".Ben atıldım."Kardeşim,karşınızda keriz yookkk, evrakı değiştircek kadar aptal mıyım ben yahu,üstelik değiştirirsem suçlu benim,size ne? dedim.Baktılar iş karışacak.11,00TL döner sermaye'ye yatırda gel,ondan sonra halledelim dediler.Efendim,homurdana,homurdana döner sermayeye parayı yatırdık.Efendim neymiş? Rapor ve enjeksiyon parası...Neyi enjekte edilecekse ,Neyse makbuzu alıp,tekrar hayvan sağlığına geldikkk.Bizim veterinerler tekrar başladı."Bak sana güvenim yok,arı sayısı tamam böyle değil mi?,Valla gardaşım,istersen bakalım dedim.Zaten bunlar ne bilecek arıyı görse anlamaz!!.Üstelik bu mevsimde arı açılır mı??.neyse belgeleri alıp,Arıların olduğu yerde kamyonu beklemeye başladık. saat l7,30 da kamyon geldi ve saat 11,00 da biz üç kişi yükleme işini bitirip yola çıktık.Neticede sabah 4,30 da arıları daha önceki tespit ettiğimiz yere indirmeye başladık. yaklaşık yarım saat sonra işimiz bitmişti.Ne olacak böyle mevzuat benden üç kuruş alınca zengin mi olundu?,bu nedenle yıllardır söylerim.Bu milleti söğüşleme işi kalksın!!,Önünü açın vatandaşın,Gardaşım biz hırsızlık mı ediyoruz?,Bu memlekette alın terimizle,emeğimizle üç-beş kuruş kazanmaya çalışıyoruz.Ben Hakkımı helal etmiyorum..Sağlıcakla ve helal lokma dileğimle...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
MEVZUAT
Collapse
X
-
Cevap: MEVZUAT
Klasik bürokrasi işleri ve salla başını al maaşını virüsü. Benim memurum işini biliyor, benim vatandaşım da işini biliyor, iyi-kötü kendilerine göre bir kısayol oluşturup, aralarında bir anlaşmaya vararak işi hallediyorlar. Kara düzen iş yapmalar ya da işi belgesine uydurmalar; teknoloji Türkiye'sinde çare bulunmayı bekleyen ender ama vücudum çoğuna sirayet etmiş bir kanser türü...
Comment
-
Sn Arkadaşlar: Burası bir bilgi paylaşım sitesi ve de ben inanın işin parasında, pulunda değilim. Bir kaç kez başımızdan geçenleri bazı kişilere ilettik ancak; bir şeyi değiştiremedik. Size başımdan geçen bir anımı anlatacağım. Tahmini bu aylardı İl Tarım Müdürlüğü'nün fidan getireceğini haber aldım ve de bahçeme dikmek için 4 adet Grany Smth Elma, 2 Adet Ziraat 900 Kiraz, 3 adet Orta boy Nektarin, 2 adet Mürdüm Eriği yazılıp, kaporasını da yatırdım. Bahar gelince haber geldi ve de fidanlarımızı aldık. O arada gözüme ilişti yerde bir etiket vardı,alıp cebime koydum,bu fidanı satan firmanın etiketiydi.Elmaların uç sürgünlerinden alıp,bahçemdeki diğer büyük ağaçlara aşıladım ve de ertesi yıl hemen meyve verdiler. O da ne?? Böyle küçücük, kırmızı acaip bir elma. Af buyurun eşeğin önüne atın yemez. Aldığım fidanların hiçbiri istediğim çeşitden çok uzakkk, aşısızz, yabani çeşitlerdi?? Üzüldüm, gücendimmm ve de zoruma gittii. Hemen kartdaki adrese telefon etdim, yaşlı bir amca çıktı. Kendisine yaşının kaç olduğunu sordum, cevaben 75 yaşındayım dedi, üstelik Hacc'a da gitmişti. kendisine bu aşısız fidanları neden gönderdiğini, hacıya giden insana hiç yakışmadığını söyledim. O da aynen şöyle konuştu "Beyefendi ben seni tanımam, etmem. Bana gelip ucuz fidan istediler, aşılı olup olmaması önemli değil dediler. Ben de en ucuz fiyata aşısız fidanları söküp verdim" dedi. Pekala, benim iş ne olcak dedim. Oda aşı yapmasını biliyorsan çelik göndereyim dedi. Aradan iki gün geçti ve telefon geldi. Kargodan adıma paket gelmişti, paketi açtığımda içinden meyve fidanı aşı kalemleri ile bir adet meyve katalog kitabı vardı. Hemen fidanları aşıladım ve de gönderen amcaya telefon açıp teşekkür ettim. Akabinde bir kaç yere dilekçe yazıp bu durumu izah ettim. Neticede kurumun fidan getirip satmasını yasakladılar, fakat heyhat!! Bu sefer Ziraat Mühendisleri Odası fidan getirmeye başladı. Üstelik tanesi 2,5 - 3,00 Tl gibi kömik bir rakamla... Kimsenin ticaretinde gözümüz yookk!! Ancak bu fidanlarda hiç bir yasal prosedür yok. Çoğunda yazıcı böcek larvaları tesbit etdim. Çok şükür bu memlekette olmayan zararlıları bu memlekete getirdiler. Çıkın işin içinden bakalım? Bir Zirai ilaç bayisi arkadaşım var geçen yanına vardım ve de hoşbeş derken kendisine takıldım. "Kardeşlik bu Ziraat Odası başkanını ve fidan satanları bir yere yemeğe götür haa, baak sayelerinde kamyon kamyon ilaç satıyorsunuz!! Hiç olmazsa gidin bir teşekkür edin dedim. Kahkaha ile güldü vede haklısın dedi. Şimdi pazarlarda aşısız, sertifikasız ne olduğu belli olmayan fidan satılıyor. Ana yol kenarında baharın, yazın havyarlı balıklar aleni satılıyor. Şimdi sadede gelelimm. "Bunları kontrol etmek benim vazifem mi?, Kimin işi? Haa işine gelince mevzuat. Pekala aynı mevzuatta yukarıdaki denetim ve kontroller kimin vazifesi? Şimdi Ola ki buradan birileri bu yazıları da okurda insafa gelir. Yoksa amacımız kimseyi suçlamak yada karalamak değil. Bu memleketin bir ferdi olarak da bazı yanlışları yazmak herhalde hakkımız olsa gerek. Sağlık ve esenlikler dileğimle..
Comment
-
Hakaret ve asılsız suçlamaya girmeden, kişilik haklarına tecavüz etmeden her türlü konuda yazabiliriz, tartışabiliriz. Bu yazıyı okuyan ve "Acaba bu makamda iyi işler olarak neler yapabilirim?" diyen bazı makam sahipleri de kendilerine vazife çıkarabilirler. Gerçi bizim bu sayfaları makam sahipleri okusa.....
Comment
-
Sn Saraç:Benim kimseyle hiç bir kimseye kinim,garezim ve küslüğüm yok!,bu bizede yakışmaz.Hiç bir kurum,kişi yada kuruluşuda karalamak ne şahsıma nede bu sitedeki kişilerin görüşü olmayacağına adım kadar eminim.Ancak;bahsetdiğiniz gibi olaki bir üst düzey yetkili internetde gezerken olaki bu sitedeki yazıyı okurda;haa, ya bu iş böyleymiş,bunları düzeltelim,yada birilerine iletelim der de.Bizde ülkemiz tarımına bir damla olsun katkımız olursa ne mutlu!,yoksa yaşımız gelmiş elliye,Rabbime çok şükür tekerimiz dönüyor,elimiz ayağımız tutuyor.Yinede tekrarlıyorum."Yüce Rabbimiz bizi insan olma,hele..hele Müslüman bir ülkede Ezan sesleri altında yaşamayı layık görmüş..Bundan iyi bahtiyarlık olurmu?? sağlıcakla kalınız.
Comment
-
BEN DE ORDUNUN ÜNYE İLCESİN DE ARICILIK YAPIYORUM AMA İŞİM İSTANBULDA HALLER MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREV YAPIYORUM KAMU GÖREVLİSİYİM İŞİM GEREYİ VAZLA ARILARIMLA İLGİLENEMİYORUM İLK BAHAR BAKIMI BAL HASADI SONRADA KIŞ BAKIMI HEPSİ OKADAR VAZLA İLGİLENEMİYORUM VAZLA DEYİL 5 KOVANIM VAR AİLEYE BAL YETİYOR BU SENE İŞLER BİRAZ KÖTÜ ARILARIN MEVCUDU COK AZALMIŞ 3 PETE DÜŞMÜŞLER ŞURUPLAMA YAPAMADIM BALIDA TAMAMEN YEMİŞLER HİÇ BÖYLE OLMAMIŞTI CANIM SIKILDI NE YAPMAM LAZIM İYİ ANLIYORUM ASLIN DA AMA ZAMANIM YOK KEKMİ VERSEM NASIL OLUR HAYIRLISI İNŞALLAH BAHARA CIKARLAR HAVALAR DA SOGUDU ŞURUPLAMADA YAPAMAM BANA SUNCANIZ BİRŞEYVARSA SÖYLEYİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
Comment
-
Haddim olmayarak vede bilgi sahibi olmayarak bir noktada soru sormak istiyorum?TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBen bu sitenin arıcılık Uzmansel danışmanıyım ve de aynı zamanda bir kamu kuruluşunda görevliyim.Az-çokta mevzuattan haberimiz mevcut,mürekkep yaladık vesselam.Bu sitede yazılarımı okuyanlar hayatımdan ufak,tefek kesitlere bakarak nasıl bir insan olduğumu anlamışlardır umarım.Yıllardır kapımızdan İnek,koyun,tavuk da eksik olmadı.Bu nedenle de hayvanlarla aşinalığım mevcuttur.Bu yıl üç arkadaş bir araya gelip,arılarımızı Mersin vilayetine konaklamaya götürmeye karar verdik.Bu arkadaşlarda benim gibi arıcılığı ikinci iş olarak yapanlar.Öncelikle Belediyeye uğradık.Oradaki veteriner bizi gayet nazikçe karşıladı,çay ikram etti.Konuyu izah ettik ve de Gelir şefliğine 15,00TL ücret makbuzunu yatır gel,yardımcı olalım dedi.Bizde dediği ücreti yatırdık ve de geldik."Beyefendi kaç kovan arınız var?,nereye götüreceksiniz?".Bende 100 kovan var dedim.Mersin merkeze dedim.Oda "Bak ben arı'dan anlamam,bunlarda hastalık,Zaralı yok değil mi?,size güveniyorum,nede olsa kamu görevlisiniz" dedi.Bende isterseniz gidip bakalım dedim.Oda gerek yok dedi.Bizim menşe Evrakını doldurup teslim etti.Oradan Tarım İl müdürlüğüne gittim ve Hayvan sağlığı şubesinde görevli veterinerlere aldığım belgeyi,arıcı belgesini,şoför’ün adı soyadını,aracın plakasını ve de şoför’ün T.C kimlik no'sunu verdim. Onlarda aracın nerde olduğunu görmek istediklerini ilettiler.O zaman iş karıştı ben hemen söyledim "Ne yapacaksınız kamyonu?,satın mı alacaksın kardeşim?."Onlarda aracı görmek gerektiğini söylediler.Dedim ki araç şu an yolda sebze taşıyor,gece gelir,seni o zaman nerde bulacağım?,ayrıca arı gece taşınır!!, öğrenin şu işi garı off!!.Beriki veteriner atıldı "Hadi o araç gitmezde,başka araç giderse?,Hadi sen evrak üzerinde oynarsan?".Ben atıldım."Kardeşim,karşınızda keriz yookkk, evrakı değiştircek kadar aptal mıyım ben yahu,üstelik değiştirirsem suçlu benim,size ne? dedim.Baktılar iş karışacak.11,00TL döner sermaye'ye yatırda gel,ondan sonra halledelim dediler.Efendim,homurdana,homurdana döner sermayeye parayı yatırdık.Efendim neymiş? Rapor ve enjeksiyon parası...Neyi enjekte edilecekse ,Neyse makbuzu alıp,tekrar hayvan sağlığına geldikkk.Bizim veterinerler tekrar başladı."Bak sana güvenim yok,arı sayısı tamam böyle değil mi?,Valla gardaşım,istersen bakalım dedim.Zaten bunlar ne bilecek arıyı görse anlamaz!!.Üstelik bu mevsimde arı açılır mı??.neyse belgeleri alıp,Arıların olduğu yerde kamyonu beklemeye başladık. saat l7,30 da kamyon geldi ve saat 11,00 da biz üç kişi yükleme işini bitirip yola çıktık.Neticede sabah 4,30 da arıları daha önceki tespit ettiğimiz yere indirmeye başladık. yaklaşık yarım saat sonra işimiz bitmişti.Ne olacak böyle mevzuat benden üç kuruş alınca zengin mi olundu?,bu nedenle yıllardır söylerim.Bu milleti söğüşleme işi kalksın!!,Önünü açın vatandaşın,Gardaşım biz hırsızlık mı ediyoruz?,Bu memlekette alın terimizle,emeğimizle üç-beş kuruş kazanmaya çalışıyoruz.Ben Hakkımı helal etmiyorum..Sağlıcakla ve helal lokma dileğimle...
Bende 100 kovan var dedim.Mersin merkeze dedim.Oda "Bak ben arı'dan anlamam,bunlarda hastalık,Zaralı yok değil mi?,size güveniyorum,nede olsa kamu görevlisiniz" dedi.Bende isterseniz gidip bakalım dedim.Oda gerek yok dedi.Bizim menşe Evrakını doldurup teslim etti.
Normal sartlarda nasil olmasi gerekiyorduki? Arilarin veteriner kontrolundenmi gecmesi gerekiyorduda gecmedi? Eger oyle ise burada bir suç var sanirim.
Kizdirmakta istemem ama aklim karisti .
Comment
-
Öncelikle Metin Bey Kardeşimin sorusunu cevaplamak istiyorum.Değerli kardeşim,Bu sitede bal arıların sonbahar bakımı konusu ana sayfada işlenmiştir.Ancak yinede kısaca size bazı önerilerim olacak.Öncelikle kovandaki fazla petekleri alınız vede bir duralit yada tahtayla oda yoksa bir boş bal çıtasını şeker yada temiz gübre torbasıyla dolayarak kovanı daraltınız.Kovanda yiyecek azsa yada yoksa 4 ölçek öğülmüş şekeri ki buna pudra şekeri denir ve içinde nişasta karışımı olmayacak;1 ölçek süzme çiçek balıyla iyice yoğurunuz.Karışım hamur kıvamına gelince l kğ lık beyaz poşetlere koyup,poşetleride temiz bir bıçakla bir kaç çizik atınız vede kovandaki çıtalar üzerine yerleştiriniz.Fakat size şahsi kanaatim o kovanları derhal ılıman bir bölgeye taşıyınız.Zira karasal bölgelerde zayıf kolonilerin bahara çıkması zayıf bir ihtimaldirki çıksa bile bal ve polen toplamasıda yine zordur.Bu konu uzunca yüzyüze izah edilecek bir konudur.Gelelim diğer kardeşimizin sorusuna:Öncelikle hayvan nakilleri ile bal arısı nakilleri çok ayrı bir konudur vede ayrılması gerekir.Öte yandan hayvan sağlığı şubesinde arıdan anlayan uzman kişilerin olması gerekir düşüncesindeyim.Öte yandan İlgili yönetmenlik ve yasalar ilçe belediye birimi olan yerlerde sevk işlemleri ve kontrolü bu kurumlara diğer yerlerde Muhtarlıklara vermiştir.Yani sistemi yapanlarada bu işlemden bihaberdir.İl ve ilçelerde görev yapan veteriner hekimlerin bu işten anlamasıda baklenemez ve erken ilkbahar ve sonbahardadahiç bir arıcı kovanını açtırmaz daha doğrusu açılmaz!hastalık konusuna gelince:Bir ata sözü vardır."Atı Alan Üsküdarı Geçti"derler.Bu konuyu açıkça herkesle tartışırım.Şu anda ülkemizde Varoa paraziti olmayan yöre yoktur.Benim anlatmak istediğim yönetmenlikteki bozuklukları anlatmaktır.Yoksa kişi,kurum veya başkalarını rencide etmek değil.Eğer bir iş bilinmiyorsa uzmanına danışılır.Bu iştede ülkemizde bu işi bilen yönetici,akademisyen,arıcı birlikleri vs.'den öneri alınabilir. sağlıcakla kalınız.
Comment

Comment