fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Pompa seçimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Pompa seçimi

En uygun pompanın seçilmesinde pompa satıcısına aşağıdaki bilgilerin verilmesi lazım.
    1 istenilen debi metreküp/saat
    2 Pompalanacak suyun durumu(temiz,bulanık yada kumlu)
    3 Emme yüksekliği(pompanın kurulacağı yerden suyun yüzeyine olan mesafedir.(7 metreden fazla ise dalgıç veya dik pompa seçilir)
    4 Basma yüksekliği yada gerekli basıç.(Basma borusunun çapı,üzerinde bulunan dirsek,vana,filtre gibi akışa karşı direnç oluşturan barçalar basma yüksekliğini olumsuz etkiler.)
    5 Kullanım şekli (Seyyar veya sabit.)
    6 Tahrik şekli (elktirik ile yada benzinli veya mazotlu motor ile.)

Cevap: pompa seçimi

Artık solar enerjiyle çalışan pompalar var tavsiyem işin ekonomisini de düşünüyorsanız bu tür ürünlere yönelmeniz.

Comment

biraz acıklarmısınız selahattin bey solar enerjiyle ne kadar maliyetle ne kadar tasarruf saglanır...

Comment

ne diyor burda anlayan varmı

Comment

Sulama tasarımında pompa seçimi oldukça önemli bir konudur.Nitekim seçilecek pompanın niteliklerini belirlemede kullanılacağı alanda ne gibi ihtiyaçları karşılayacağıda hesap edilmelidir.Örneğin pompanız hem ev hemde bahçenin su ihtiyacını karşılamak için kullanılmak istenebilir ya da ileride bitkilendirilecek alanlar arttırılabilir, bu gibi durumlarıda öngörmek oldukça önemlidir.Tüm bunlarla beraber bu pompanın yararlanacağı su kaynağının durumuda önemli bir kriterdir.
          Doğru pompanın seçilmemesi durumunda ise sulama sistemimiz tasarladığımız gibi çalışmayacak özellikle çim alanlarda istenmeyen dalgalanmalara neden olarak uniform olmayan bir yüzeye neden olacaktır.
          saygılarımla...

Comment

Cevap: Pompa seçimi

Merhabalar,

24 metre derinlikte ,15 metresi su ile dolu , 1m çapındaki bir kuyudan bahçe sulaması yapmak istiyorum.Suyun gideceği en uzak mesafe kuyudan 30 metre uzaklıkta...Bu kuyu suyu ile hem 200 metre karelik çim alanımı 3 fıskiye ile sulamak,hem de çiçek ve sebzelerimi sulamak istiyorum.Hangi tip ve özellikte pompa kullanmamı önerirsiniz.Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
            Saygı ve Sevgilerimle.

Comment

Sevgili fatos05, 7 metre derinlikten daha derin kuyularda maalesef dalgıç pompa kullanmanız mecburiyeti var, dalgıç pompayı ise ekonominize, suyun çıkış kalınlığına uygun olarak yerinden temin etmeniz gerekli.

Comment

Selahattin Bey Merhaba,

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Araştırmalarım sonucu aşağıda linklerini verdiğim bahçe pompası ve dalgıç pampanın ilk önceleri bana uygun olduğunu düşünmüştüm fakat araştırmalarım sonucu bu ürünlerde tereddütlerim oluştu.Sizdem ricam bu ürünlerin bana uyup uymadığı konusunda bilgilendirme yapmanız.Eğer bu ürünler bana uygun değilse vermiş olduğum bilgiler ışığında hangi özellikteki bir dalgıç pompanın bana fayda sağlıyacağını bildirebilirmisiniz.Bir öneriniz olabilirmi?

Saygılarımla,

http://www.e-karcher.com/ev-bahce-ur...645-2220-gp-55

http://www.e-karcher.com/ev-bahce-ur...20-spp-33-inox

Comment

Dalgıç pompalar öyle basit mekanizmalı değiller maalesef (montaj açısından) ve hesaplamalarından da pek anlamıyorum. Zaten satın alacağınız yer sizin ihtiyaçlarınıza göre hesaplama yapacaklardır sizin yapmanız gereken tek şey işin ekonomisini takip etmeniz.

Comment

fatos05 benim size tavsiyem 2 inç lik dalgıç pompa veya 3 inç lik motopomp ve bunun alıcı ve vericisini düşürdügünüz zaman işinizi çok güzel görür. maliyet bakımından en uygunu motopomp olur hem sarfiyat bakımından hemde kendi fiyatı bakımından. motopomp 750-1000 tl cıvarı benzinli. dalgıç ise 1000- 1500 tl arası ve elektirik masrafları bence motopomp ekonomik olur.

Comment

Merhabalar,

1,5 hp lik 14 kademeli bir dalgıç pompa satın aldım.....Mükemmel sonuç....Pompanın vermiş olduğu su miktarı ve basıncı ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılamakta....ve pompamın maliyeti diğer aparatları ile birlikte sadece 500 tl ye mâLl oldu bana.....tabiki çin malı ve plastik aksamlı değil.....komple paslanmaz çelik....gövde,mil,çark vs......tavsiyem iyi araştırın ve en iyisini sıkı bir pazarlıkla en uygun fiyata alın..........destek ve bilgilendirmeler için herkeze sonsuz teşekkürler.....saygılarımla,

Comment

Here within states, the Nike oxygen Max designs have turn out to be exceptionally popular,Sneaker Nike kobe, in particular the oxygen Max 90. right here we function a brand name new colorway that is bound to catch your eye. The upper features a predominantly dark development and is also comprised of leather-based collectively with mesh inserts for ventilation purposes. additionally game blue accents as well as an orange inside lining. right here we function some extensive images of however an extra colorway within traditional oxygen Max 95 model. This pair has long been dubbed the Breds, as they function a predominantly dark upper produced from leather-based along owning just one whitened and solitary red-colored stripe that runs the length from the shoe.The best from the upper sports activities a mesh design,air max, normally associated to oxygen Max designs since it allows the bearer’s ft to breathe. The exceptionally bottom stripe sports activities a nylon design and design and features a grid-like design and design which could be difficult to ascertain from far. If you are sensation these,www.airjordan12.com, you can choose up your pair now at Footaction. among the the extra selected shoes in Nike’s arsenal should be the traditional oxygen Max 95,air jordan, which could be observed right here getting a JD sports activities Exclusive. In circumstance you do not know, JD sports activities is acknowledged getting a specialty sports activities store within United Kingdom. They function a black, grey, silver, and gold color scheme, along using the oxygen Max logo situated for the tongue.

Comment

Working...
                        X