fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Damla sulama

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Damla sulama

DAMLA SULAMA

Günümüzde oldukça yaygınlaşan damla sulama sistemleriyle birçok fayda elde edilmiştir. Bu konuda çalışan birçok firmalar vardır. Ancak bu firmalarla iş bağlantıları yapılırken çok dikkatli olmak gerekmektedir. Nero de oldukları belli olmayan firmalardan uzak durmak gerekir.

Damla sulamada; sulama suyu kaynaktan alınır, bir kontrol ünitesinde, kum, yosun, sediment vb. yüzücü cisimlerlerden temizlenir. İstenirse, bitki besinleri sulama suyuna karıştırılarak verilebilir. Su, daha sonra süzme / filtre işlemine tabi tutulur.
    Sistem basıncı kontrol edilerek sulama suyu, bitki sıraları arasına yerleştirilen ve düşük basınç ve debi ile çalışan özel damla sulama borularına iletilir. Su, bu borulardaki damlatıcılardan damla şeklinde toprak yüzeyine verilir.
  • Fidanligi.com

Cevap: Damla sulama

sayın selsarac ben bahçeme damlama sulama sisitemi kurmak istiyorum.fakat benim yapacağım şekil şu 5 tonluk bir su deposu alacağım ve bu depoyla ağaçları sulayacağım .Depoya kendi tarlamda bulunan kuyudan motorla su attırarak dolduracağım. daha sonra damlama sistemini tarlama döşeyeceğim burada merak ettiğim konu suyu ağacın kök bölgesine mi yoksa taç izdüşümüne mi damlatacağım ve damlatma süreklimi olacak yoksa belli aralıklarlamı, bu konuları tam olarak anlayamadım
    dediğiniz sistemi anca bu şekilde yapmayı düşünüyorum bir amatör meyveci olark
    saygılarımla

Comment

Sayın Pasa_57, UZMANSEL - BAHCESELFORUMSEL servisimizde sulama uzmanlarımız bu işin pratiğini yapan ve sistem kuran insanlar. uzmansel servisimizde sulama konusu altına yeni konu açarak sorabilirsiniz.

Soruların devamı geleceğinden o bölümde yazışmamız daha doğru olacaktır.

Comment

meraba ben tarımsal yapılar ve sulama bölümü son sınıf öğrencisiyim güzel paylaşım emeğinize sağlık ama daha iyisi olabilir.

Comment

Sayın safir46, tabiki anlatımlar farklı farklı olunca konu daha iyi anlaşılır. Bizim elimizden gelen bu, tarımsal yapılar bölümünde okuduğunuz için daha detaylı bilgileri sizlerden bekliyoruz. Biz sadece konuyu açtık ve paylaştık. Geliştirmesi de size kalmış.

Paylaşımlarınızı bekliyoruz. Yoksa Herkes yine benim yazdıklarımı okumaya devam edecek ve siz eğer buraya ekleme yapmazsanız eleştirmeye devam edeceksiniz. Neticeye bakıldığında ileriye gidilmemiş olacak. Forumdan amacımız da bu. Daha iyisini bilen beri gelsin

Comment

paşa 57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            sayın selsarac ben bahçeme damlama sulama sisitemi kurmak istiyorum.fakat benim yapacağım şekil şu 5 tonluk bir su deposu alacağım ve bu depoyla ağaçları sulayacağım .Depoya kendi tarlamda bulunan kuyudan motorla su attırarak dolduracağım. daha sonra damlama sistemini tarlama döşeyeceğim burada merak ettiğim konu suyu ağacın kök bölgesine mi yoksa taç izdüşümüne mi damlatacağım ve damlatma süreklimi olacak yoksa belli aralıklarlamı, bu konuları tam olarak anlayamadım
            dediğiniz sistemi anca bu şekilde yapmayı düşünüyorum bir amatör meyveci olark
            saygılarımla

Pratik Bilgi;
            Ağaç Taç İzdüşümü 1 mt. olan ağaçların günlük yaklaşık 40-50 lt. suya ihtiyacı vardır. Yani Ağacın taç izdüşümlerin geldiği noktalardan geçmek üzere, ağacın her iki tarafına paralel şekilde, 50'şer cm damlama aralıklı Damlama borusu yerleştir ve günde 2 saat sula. Böylelikle, yaklaşık 48 litre su verilmiş olunurki buda 1 mt izdüşümlü ağacın günlük su ihtiyacını karşılamasına yeterlidir. Taç izdüşüm çaplarına göre vermiş olduğum bu hesaptan yola çıkarak diğerlerini kendiniz hesaplayabilirsiniz. 3 yaşına kadar olan ağaçlarda boruları ağacın etrafına çevirerek, daha yaşlı ağaçlarda ise her iki tarafından paralel geçirerek uygulama yapabilirsiniz. Fakat sakın, 2. kalite boru kullanmayın yoksa yaptığınız masraf bir müddet sonra boşa gider. Ucuz etin yahnisinin nasıl olacağını hatırlatmama gerek yok sanırım. Bu bilgileri size yardım amaçlı, araştırmak suretiyle veriyorum. Yoksa öyle aman aman bir Damla Sulama bilgimin olmadığını da ayrıca hatırlatırım..

Comment

Selamünaleykum Selsarac kardeş çok güzel anlatmış ama ben daha fazla bilgi istiyorum diyen kardeşler altta linki verdim tıklayıp indirebilirsiniz. Selametle
              İndirmek için: RapidShare: Easy Filehosting
              Not: Dosya adobe reder olmadan açılmaz yoksa http://www.inndir.com/Adobe_Reader_-73i.html indirin ve kurun.

Comment

damla sulama müthiş bir şey daha önce bu sistemi nasıl kurmadığma pişman oluyorum ama neyseki zararın nersinden dönersek kar ,tüm dostlarıma bu sistemi ya kendim kurdum yada dolaylı yoldan kurdurdum müthiş bir şey
                BEN KURDUM ZARARINI GÖRDÜM VEYA BİR FAYDASI OLMADI DİYEN VARMI:!!!

Comment

Working...
                X