fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

gunes enerjisi ile derin kuyu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• gunes enerjisi ile derin kuyu

gunes enerjisi panelleri yerlesdirerek derin kuyu yu calisdirip damla sulama yapila bilirmi??
    yapilirsa maliyeti ne kadar oluyor bu sistemin kuyunun dalgic pombasi degismesi gerekiyormu??

Cevap: gunes enerjisi ile derin kuyu

güneş enerjisini kullanarak 240 metre derinliğe kadar su çıkartmak mümkün fakat böyle bir sistem için kullanacağınız güneş panelleri sayısı artmaktadır.

Comment

güneş enerji sisteminin birkaç özelliğinden bahsedecek olursak;

1. Günşe enerji sistemlerinde genellikle submersible (dalgıç ) pompa kullanılmaktadır.
      2. Kullanılan dalgıç pompalar brushless ( fırçasız ) dc motor kullanılmakta ve bu kullanılan motor bakım gerektirmemektedir. Neden bakım gerektirmez derseniz fırçasız motorlarda kömür yoktur yani motor manyetik alan içerisinde döner buda motorun ömrünün çok uzun olmasını sağlar (50000 saat civarı) Bu tip motorlar ısınma yapmaz çünkü sürtünme yoktur. Ve verimliliği fazladır.
      3. Elektriki masrafınız olmaz.
      4. Maliyet konusuna geldiğimizde kullandığımız motorun fiyatları özelliklerine göre değişir. Maliyet genellikle kullandığımız güneş panellerine bağlı olarak artar. Ama güneş panelleri bir defa alındıktan sonra ortalama 30 yıl boyunca kullanım ömrüne sahiptir.
      (20 metre derinlikteki bir kuyudan günde ortalama 10 metre küp su çıkartarak bi depoda bu suyu depolayabilirsiniz. Böyle bir sistemin maliyeti aşağı yukarı 5000 tl civarındadır. Burada masrafın çoğunu kullanmış olduğunuz güneş panelleri tutmaktadır.)

Comment

Sorunuzun cevabı evet yapılıyor 50 dönüm ceviz bahçesine kurdum. İletişim bilgilerinizi verirseniz firmayı size yönlendireyim ihtiyacınıza göre bir sistem kaça maloluyor hemen bilgi versinler ben 20bin tl ye kurdurdum.

Comment

emreköy banada firma tavsiye edermisiniz ben derinden diilde yuzeyden su cekmek istiyorum cekecegi derinlik en fazla 3 metre bunun maliyeti nedir acaba ?

yani 150 tonluk bir havuzum var oraya su caydan bir sekilde geliyor oradan damlama sulama icin ben tekrardan benzinli motorla suyu veriyorum bahceme o benzinli motor gideri yerine kucuk bir sistem kurmak istiyorum gunes enerjisi ile maliyeti ne olur yada bir birma ismi verebilirmisiniz.
          ege bolgesinde olursa daha iyi olur firma

Comment

sayın manisahakan,

0535 625 09 46 İsmail bey size yardımcı olur.

Comment

Working...
            X