fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sulama suyu kalitesi ve tuzluluk

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Sulama suyu kalitesi ve tuzluluk

SULAMA SUYU KALİTESİ VE TUZLULUK

Bu konu çok önemlidir. sulama suyunun kalitesiz olması sebebiyle önemli büyüklükteki toprak alanları malesef elden çıkmış ve çoraklaşmıştır. Buna örnek olarak Konya Çumra ovası verilebilir.

Cevap: Sulama suyu kalitesi ve tuzluluk

selamlar ,

Yaz sonunda sondaj yaptığımız kuyumuzdan çıkan suyu belediye laboratuarında tahlil ettirdim ( yerimiz çatalcada ) , çıkan sonuç t2 ( birde a1 diye bir sonuç daha var) , açıkçası yazıyıda okuyunca suyumuz tuzlu olduğu için moralim bozuldu . yerimiz çatalcada ve organik tarım için geçiş sürecine başladık .Analiz sonuçları çok teknik olduğundan fazla bir şey anlayamadım . Bu analizleri net olarak acaba kime okutup bilgi alabilirim . yardımcı olabilirmisiniz . organik sebze yetiştiriciliğinde kullanmayı düşünüyoruz .

şimdiden teşekkür ederim , yardımlarınız için .

CENK BARER

Comment

bizim bahcede de T2 cikti ve kullaniyoruz. Dikiceginiz bitkiye gore degisiyor. ceviz falansa sorun yok.

Comment

ceviz var ama elma da dikeceğim ve her türlü sebze ekeceğiz , sebze de sorun olurmu acaba bilmiyorum .

Comment

Muhendis birisine sorsaniz daha iyi olur ama T2 orta tuzluluk oraninda drenajli topraklarda yani taslik bolgelerde cok sorun olmadigini tahmin ederim. Ama bir muhendis daha bilimsel olarak cevap verir. Genelde teorik cevaplar veriliyor net cevap verebilen bir muhendis bu konuya cevap yazarsa cok seviniriz. Benimde sorum var...eger tuzluluk orani yuksek bir kuyu varsa neler yapilabilinir. Nasil bu su tarimsal sulamaya uygun hale getirilebilir. Mesele dinlendirme havuzlari vs. Veya badem, ceviz gibi az sulanan sadece yazin sulanan agaclarda kullanilabilir mi? Sebebi eylulden nisana yagmurlala tuzlu suyun biraktigi tuzluluk oranlari yikanmis olur mu? Tuzlu suyun etkisini azalmak icin damlaticilardan verebilecegimiz bir urun var mi? Bu konuda uzman bir sulama muhendisinden net bilgi rica ediyorum.

Comment

Working...
          X