fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

damlama sulama yardım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• damlama sulama yardım

iyi gunler.
    ben 10 dönum araziye damlama kurdum kendi imkanlarimla yaptim.Damlama sulama da bir problemim yok gayet duzgun yapiyorum
    2 dönum araziyede 5 er metrekarede bir fiskiye kurdum.fiskiyelerden verim alamiyorum.Ben bir goletten suyu en fazla 2 bar basincla cekebiliyorum.cektigim motorun gucu daha fazla basinc elde etmeme engel .
    ben suyu 3 bar basincla cekmek istiyorum 3 bar olunca fiskiyelerden verim alabilecegim soylendi.ancak ben 3 bar basinc elde etmek icin kac beygir gucunde bir motor kullanmaliyim ? bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi?
    Bu arada arazimde elektrik yok yani ya benzinli yada mazotlu bir motor kullanmam gerek

Capa makinelerinde 7 beygir motorlar var onlardan alsam isimi gorurmu tecrubesi olan varmi bu konuda bana yardim edebilecek?

Cevap: damlama sulama yardım

Sevgili manisahakan, motoru değiştirmek yerine 2 vana ile suyu ikiye bölüp iki istasyon halinde sulamaya ne dersiniz? O zaman 4 barı bile yakalamanız mümkün olabilir yani sistemin bir yarısı önce sulanacak sonra diğer yarısı.

Comment

efendim öncelikle alakaniz icin tesekkurler.

dediginizi dusundum bende denedim 2 donum fiskiyeye sadece su verdim 2 bara kadar cikabildim.2 donumu bile ikiye boldum yine ayni daha fazla basinci artiramadim o nedenle motor arayisina girdim.
      Konunun acemisiyim ogrenmeye calisiyorum

Damlatarak suladigim arazi de ise hepsini birden suladim 2 saatte basinc 1 bar olmasina ragmen her damlayan yerin 50 cmkareyuzey derinliginede yaklasik 40 cm bir sulama gerceklesmiski dusundugumden de guzel bir sonuctu.

Comment

öncelikle kullanmış olduğun fiskiyelerin sağlıklı çalışabilmeleri için ne kadar su tükettiğini ve kaç atmosfer basınçta çalıştığını bilmen gerekiyor,daha sonra uygun bir motor ve uygun çapta bir boru seçebilirsiniz

Comment

ıyı gunler sulama sıstemlerınde cok uygun fıyatlarla satıslarımız devam etmektedır ılgılenen arkadaslara duyrulur...

Comment

Sn. manisahakan, bende kendi damlamami yaptim. Damlama da fiskiye kullanilmasi denen seyi gercekten bilmiyorum. Eger sorun, suyun gücünü yükseltmek ise, ben bunu 10 tonluk tanki yerden 1 metre kadar yüksege oturtarak yaptim. énce tanki dolduruyorum. 25-30 dk sürüyor. Daha sonra damlamayi acip gidiyorum. 3,5-4 saatte 10 ton su 150 agacima verilmis oluyor. Depo isi hem devamli yakit yakmanizi ve basinda durmanizi engeller, hemde ucuza getirip istediginiz yükseklikle yeterli gücü elde etme sansiniz olur.
            Kolay gelsin

Comment

merhaba sayın interbekir;

şu sıralar ben de damla sulama tesisatı kurmayı planlıyorum 2.5 dönüm bir mevye fidanlığı için.
              size iki sorum olacak,
              1-su deposu ile tarlanın en uzak noktası arasındaki mesafe kaç metredir?
              2- 1 metre yükseklikteki su tankındaki basınç, tarlanın her noktasına eşit miktarda damlıyor mu? (motor kullanmıyorsunuz anladığım kadarı ile.)
              selamlar.

Comment

omer54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                merhaba sayın interbekir;

şu sıralar ben de damla sulama tesisatı kurmayı planlıyorum 2.5 dönüm bir mevye fidanlığı için.
                size iki sorum olacak,
                1-su deposu ile tarlanın en uzak noktası arasındaki mesafe kaç metredir?
                2- 1 metre yükseklikteki su tankındaki basınç, tarlanın her noktasına eşit miktarda damlıyor mu? (motor kullanmıyorsunuz anladığım kadarı ile.)
                selamlar.
                Sn.Omer54; Depo ile son nokta arasi 200 metre var. Daha dogrusu 9 dönümü yol ikiye bölmüs durumda. 5,5 ve 3,5 dönüm olarak. Bende sulamayi ikiye böldüm. 150 agac 150 agac olarak. Evet her tarafa ayni basinc oluyor. Ben her iki tarafa, 63mm lik 2 inc`lik mavi PVC boruyu yerin hemen altina (derin degil) dösedim. Zannedersem 22mm lik delik delip körüklü lastigi boruya yerlestirdim. Oraya uzatmanin bir ucunu körüklü lastigin icine, diger ucu 10 cm filan 16 lik boruyu musluk agzina , diger uc uzuyan 16 lik siyah boruya. Bu boru 11-13 agac suluyor. Bu sekilde siraliyarak dagittim. Tank yerimin en üst noktasinda bulunuyor. En alt noktasi tahminen(tanka göre) 1 metre daha alcak. Arazi hafif meylli yani. Anlasilmiyan soruya cevap vermeye hazirim. Selamlar.

Comment

sn interbekir teşekkürler.

verdiğiniz bilgileri değerlendireceğim.
                  selamlar.

Comment

Working...
                  X