fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Su kuyusu etüt ve sondaj maliyeti hakkinda...

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Su kuyusu etüt ve sondaj maliyeti hakkinda...

Herkese selamlar, Foruma yeni üye oldum, ve forumu icerik olarak cok zengin ve faydali buluyorum, emegi gecen harkese cok tesekkür ederim.

Internet te uzun uzun arama yaptim ama, Su kuyusu etüt ve sondaj maliyeti hakkinda hicbir veriye ulasamadim. Etüt fiyati, sondaj fiyati, tüm ekipmanlari ile birlikte kuyu maliyeti ve damla sulama sistemi maliyeti hakkinda Forum üyelerinden mutlaka tecrübe veya bilgi sahibi arkadaslarimizin olabilecegini düsünerek konu acmay karar verdim.

Bahce kurmak icin planlarim var, ama öncesinde asagi yukari bir maliyet tablosu cikarmam lazim, su bu isin olmazsa olmazi, saglikli bir yatirim icin degerli bilgilerinize ihtiyacim var.

Ilgilenen tüm arkadaslara simdiden tesekkür ederim.
  • Fidanligi.com

Cevap: Su kuyusu etüt ve sondaj maliyeti hakkinda...

ıyı gunler sulama sıstemlerınde tum çeşit sulama stilleriyle hızmet vermekteyız ve fıyatlarımız cok uygun durumdadır ılgılenen arkadaslarımıza duyrulur...

Comment

Merhaba arkadaşım,

ben 1 ay öncesine kadar balıkesir'de sondaj kuyusu açtım. bunun için öncesinde Etüt yaptırdım. Etüt için ödediğim ücret 400 TL oldu. 3-4 saat süren bir çalışma sonucunda Mühendis arazide su olduğunu söyledi. 3 gün sonra bana yolladığı raporda arazinin hangi noktasında kaç metrede ne kadar su çıkacağını yazmıştı. Etüt sonrası sondaj firması ile anlaştık. Sondaj 110 metrede saniyede 4 litre su çıktı. Oysa Mühendisimiz 120 metrede saniyede 2 litre su çıkar demişti. Yani beklediğimizden çok su çıktı. Sondaj için metresine 75 TL'de anlaştık. Bunun içersinde kuyu için ruhsat, çakıl , boru vardır. Ruhsat çıktı. en yakın zamanda ziraat bankasına başvuru yapıp sulama kredisinden yararlanacağız.

Konu ile ilgili daha başka sorunuz varsa özelden de mesaj atabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Comment

Sn Site üyeleri:Bu Konuyla az,çok alakam var.Size acizane önerim.Mensubu olduğum.İlinizde bulunan Eski Köy Hizmetleri şimdiki İl Özel İdaresi teknik elemanlarınadan ve onların görüşlerinden istifade ediniz.Onlar size size yol gösterecektir.Tarımsal sulamalarda kuyu derinliği 10mt'ye kadar yazı vermeye yetkilidir.10 mt'den sonra DSİ şube şeflikleri yada bölge müdürlükleri yetkilidir.Elinizde resmi evrak olmadan sondaj yapmayınız.Bunun cezası ağır.Özellikle Belediye hudutları dışında jandarma işi sıkı tutuyor.Zor durumda kalabilirsiniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

su bulma konusunda uygun dedektörler var mıdır ?

Comment

emrahım Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            ıyı gunler sulama sıstemlerınde tum çeşit sulama stilleriyle hızmet vermekteyız ve fıyatlarımız cok uygun durumdadır ılgılenen arkadaslarımıza duyrulur...
            Kırklareli kavaklı köyü civarında sondaj kuyusu açtırmak istiyorum, o yörede yasak var mıdır?

Comment

anladığım kadarıyla suyu gösteren toprak radarı diye birşey yok. dedektörlerin gösterdiği yer altı boşlukları da suyun varlığı konusunda yanıltıcı olabiliyormuş. özel şirketler kazdığı yerde su çıkmazsa talep ettikleri fiatın yarısını alıyorlarmış.
              sn. tabiatçı, bikaç gün evvel samsun dan dsi mühendisleri gelmişlerdi, onlara da sordum, amasya için sondajı onlar tam bilemez, samsun a müracaat et dediler. ve en son 12 m. ye kadar izin veriliyor dediler. ben tulumba kurmayacağım ki, damla sulamamın suyunu kendim bulmak istiyorum. en az 30-40 m. derinlikten başlamak söz konusu. burdaki kooperatif düzensiz çalışıyor ve haksız para topluyor, yani herkesten alamadığını sorunsuz ödeyen benim gibi bikaç kişiden alıyor. işi düzene sokturtmak için bi de üye oldum. kavgalara hazırlanıyorum yani. şaştım kaldım vallahi, hem tarım da tarım diolar hem de beklediğim ilgiyi gösteremiyorlar. şu bakır çubuk işine inanıyorum ama tam olarak nasıl yapılır, bir bilene rastlayamadım.

Comment

sn. emrahım ve sn. erdenmungan, o şirketlerin numaralarını veya e-postalarını yazabilir misiniz, yazılarınızı sonradan gördüm

Comment

Şu sitede detaylı bilgi gördüm orayada bakabilirsiniz www.sondaj1.com
                  Barbie games | friv | recipes | ancient coins | Sondaj | ben 10 game | | Sondaj | fore kazık |

Comment

merhaba arkadaşlar benimde bi sorum olacaktı.benim konyanın ereğli ilçesine bağlı zengen kasabasında 15000 m2 bir arsam var bu arsanın 5000 metrelik kısmına bikaç kardeş olarak ev yaptırıyoruz ayrıca ufak birde ağılım var geriye kalan 10000m2 lik alanada yonca ekmek istiyorum vede bu sebeple bi kuyu bu 10000 m2 yoncayı sulamaya uygun bi kuyu açtırmaya karar verdim.şimdi bi jeoloji mühendisi arkadaşımız etüt çalışması yaptı buna 400 tl verdim vede 130 metrede su olacağını söyledi vede bi rapor verdi. şimdi bu 10000 m2 alanı yağmurlamayla sulayabilecek sisteme uygun bi su kuyusu ne özelikklerde olmalı yani ne çapta bi kuyu olmalı kaçlık borular kullanılşmalı kaçlık dalgıç kullanılmalı bunlarla ilgili yardımınızı istiyorum.gerekli malzemelerin listesi vede bu işe gidecek işçilik maliyetleri hakkında bilgi istiyorum. ayrıca benim bölgemde yani zengende bu işi yapabilecek arkdaşlarlada tanışmak isterim .

Comment

Su dedektörü yok maalesef arkadaşım
                      Barbie games | friv | recipes | ancient coins | Sondaj | ben 10 game | | Sondaj | fore kazık |

Comment

Beklediğiniz su miktarını en iyi o yörede su çıkarmış bir sondaj firması karşılayabilir, maliyet ve fizibilite çıkarmak üzere davet ederseniz sanırım ücretsiz bunu size söyleyeceklerdir, ayrıca ne kadar su çıkarsa çıksın sizin için sadece iki günde yada iç dört günde sulanabilir bir zaman dilimi çıkacaktır esas sorun sizin ekonominize uygun bri sondaj hizmetidir bence.

Comment

Working...
                        X