fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Drenaj Tesisleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Drenaj Tesisleri

Peyzaj uygulaması yapılacak tesislerde, devamlı su birikintilerinin önlenmesi, taban suyu seviyesinin düşürülmesi spor sahalarının devamlı kuru tutulabilmesi için,yağmur ve kar sularının topraktan çabucak süzülüp akmasını temin edebilmek için yer altında ve yer üstünde yapılan tesislere drenaj tesisi denir.
    Toprak altında ve toprak üstünde olmak üzere iki kısma ayrılır.

Cevap: Drenaj Tesisleri

drenaj uygulanmış bir peyzaj projesinin kaderini belirleyebilecek kadar hassas bir konudur.altyapı çalışması olarak çözümlenmeyen bir drenaj problemi yapılan çalışmaya zarar verecektir.
    bu açıdan her uygulama da mutlaka denetlenmesi ve planlanması gereken bir unsurdur.
    alan içi ve alan dışı olarak ta gerektiğinde çözümlenmelidir.
    konu oldukça detaylı ve zevkli bir konu ilgilenenleri bekliyorum

Comment

Projelendirme yaparken ilk yapılması gereken su ve ısı yalıtımı...

Comment

Baştan iyi düşünlümemiş ve İhmal edilen her çalışma ileride hem büyük masraflar açar hemde mimar ve mühendisler için itibar kaybı oluşturur.

Eğer anahtar teslim bir bahçe düzenlemesi yapacaksanız, kesinlikle drenaj konusunu araştırmadan toprak üstü yapılanmaya başlamayın. Olur. Olmaz değil. Ancak sorunlu bir alanda drenaj gözardı edilmişse kesinlikle mahcup olursunuz. Genellikle bilinçsiz ve konuya yabancı müşteriler yüksek maliyet yüzünden ihmal ettirmek isterler. Konuyu iyi etüd edip drenajın o alan için gerekli olup olmayacağını baştan iyi kesirmek gereklidir.

küçük ve eğimli alanlarda sadece yüzey drenajı yeterli olabilir. Ancak düz ve geniş alanlarda kesinlikle drenaj yapılmalıdır.

İstenirse drenaj nasıl yapılır konusunda yazışabiliriz.

Comment

evet ben iyi bir drenaj nasıl yapılır öğrenmek istiyorum açıklamalrınıza şimdiden çok teşekkür edrim.

Comment

Working...
          X