fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Modern Su Çıkartma Araçları

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Modern Su Çıkartma Araçları

Modern Su Çıkartma Araçları :

a) Volimetrik pompalar (pistonlu)
    b) Rotodinamik Pompalar (Santrifüj)
    Modern su çıkartma araçları pompalar olarak bilinir. Pompa kullanarak su üreten tesise pompaj tesisi denir. Su sağlamada su kaynağı suyun ileteceği yerden daha düşük bir seviyede ise suyun iletilmesinde pompaj tesisinden yararlanılır.

Bir pompaj tesisinde su kaynağından su emilir ve basılır. Pompa, hareketini bir güç kaynağından alır. Bu güç kaynağı bir elektrik motoru veya içten yanmalı bir motor olabilir.
    Pompaj tesisinde üç ana eleman vardır: kaynağı,
    c) Emme ve basma
    borularıyla sistemde bulunan
    vana, süzgeç vb. armatürlerdir.

Pompanın görevi, enerji kaynağından aldığı mekanik
    enerjiyi, hidrolik enerjiye çevirerek suya iletmektir. Güç kaynağı, pompaya gerekli mekanik enerjiyi sağlar. Borular ise su kaynağından suyun istenilen yere kontrollü bir şekilde ulaştırılmasını sağlar.

Pistonlu (Volimetrik) Pompalar:

Hacim kaplama ve itme ilkesine göre çalışır; sıvının içerisinde hacim kaplayarak ilerleyen pompanın hareketli elemanı sıvıyı sıkıştırarak hareketini sağlar.
    Pistonlu (volimetrik) pompalar iki tiptir:
    a) Emme kaldırma pistonlu pompalar
    b) Emme basma pistonlu pompalar

Santrifüj (Rotodinamik) Pompalar:

Tarımda, sulamada en yaygın kullanılan pompa tipleridir. Bu tip pompalar suyu çarkın merkezinden emer çevreden suyu basar. Yani eksenel emmeli radyal basmalı pompalardır. Çok büyük hızla döner gövde içersindeki su dönme etkisiyle çevreye savrulur. Çarkın merkezinde bir boşluk oluşur ve bu boşluk suyu emer, su savrulur ve santrifüj etki yapar.
    Bu tip pompalarda gövde genellikle salyangoz şeklindedir. Bunlarında yatay milli ve düşey milli olmak üzere iki tipi vardır.
    Düşey milli olanlar daha çok derin kuyulardan su basmada kullanılırlar ve kademelidirler. Bunlarında motor su içinde ve su dışında durarak çalışanları vardır. Motoru su içinde çalışanlara dalgıç pompa, su dışında çalışanlara da derin kuyu pompası denir.
  • Fidanligi.com

Cevap: Modern Su Çıkartma Araçları

verdiğiniz yaralı bilğiler için tesekkürler.

Comment

sögüt dalıyla su bulmak nasıl oluyor bu konuda bilginiz varmı..?

Comment

kan gurubu.0.olankişiler yapabiliyor

Comment

Sayın hasatbeyi, sitemize hoşgeldiniz.
          Lütfen kendinizi forum anasayfasındaki tanışma bölümünden tanıtırmısınız.

Bir de şu söğüt dalından su bulma yöntemini iyice bir anlatabilirmisiniz? forumda konuşuldu ancak net bir bilgi elde edilmedi.

Comment

Benim Kan gurbum O+ demekki şanslıyım,evime yakın derede bolda söğüt ağacı var.Bu iş nasıl oluyor.Bilgi verirseniz memnun olurum.Yoksa bu iş gırıgırmı? İnanmak istiyorum çağımızda bu kadar ilmi araçalar varken ...

Comment

selam tam emin değilim ama sanırım dut ağacı dalı ile su arama işi yapılıyor söğütü hiç duymadım!

Comment

arkadaşlar ben o söğüt dalıyla değil de metal çubukla su tetkiki yaptırdım. hat bu işi yaptaırmadan evvel ta rlamın bir kenarına sondaj vurdurdum ve su çıkmadı. o metel çubuk su çıkmayan sondajın üzerinde bile titriyor. yani sağlıklı bir netice vermiyor. şu anda iki tarlaya sondaj vurdurmam gerekiyor ve su araştırması yaptırıp ona göre sondaj açtıracağım.bildiğiniz bir bayii şahıs var mı suyun yerini iyi tespit edebilecek. ben samsunda bir yer duymuştum kesin sonuç veren ancak yerini numarasını bilmiyorum. yardimcı olursanız çok sevinirim..

Comment

İstanbulda İSKİ yeraltu suyu haritalarını kullanıyor. Belki Samsunun Sular idaresi ile görüşürseniz yardımcı olabilirler. Yeraltı sularının haritası uydu fotoğrafları ile belirleniyor. Muhtemelen onların de ellerinde olabilir.

Comment

teşekkür ederim selsaraç

Comment

Bu Konuda en yetkili ve bilgili elemanlar MTA' da ellerindeki veriler şu an ülkemizdeki diğer kurumlara göre en iyi,ayrıca yetişmiş elemanları bilinçli Kardeşime önerim ANKARA'da küçük çaplı sismik araştırmalar yapan jeoloji mühendisleri var.Bu araştırmalar ve raporlar doğrultusunda yapılan sondajlar nerdeyse yüzde 90 isabetli sonuçlar çıkıyor.Başka türlü yapılacak işler zaman,emek ve para kaybına neden olacağından tevsiye edilmemektedir.Vilayetinizdek iherhangi bir jeoloji mühendisi sizi yönlendirecektir.Başarılar dilerim.Esen kalınız.

Comment

çok teşekkür ederim hocam

Comment

merhaba ben ıspartada kaysıcıkla uğrşan ve tarlalarımı damlama sistemi yapmak isteyuen bi çiftçiyim parçaların fiyatları hakkında bilgi istiyorum varsa şmdiden bi teşekürler

Comment

merhaba . hocam ben soğan ekicisi olarak 40 dekar alana damlama sulama yaptırmayı düşünmüştüm . ancak soğanda borular daha sık döşendiği için yaklaşık 50 milyar maliyet çıkarttılar. meyvede maliyet belki yarı fiyata düşebilir

Comment

sayın masseyci tarlanızın büyüklüğü,su kaynağınızın niteliği (damlama sulamada bu çok önemlidir.),alanın iklim ve diğer bir takım özelliklerini tespit ettikten sonra damlama sulama sistemini tarlanızda tesis etmeniz mümkündür.Bir çok firmanın yer aldığı sektörde bir kaç yerden fiyat almanız ve profesyonel yardımı almanızı öneririm.Çünkü yapacağınız yatırım ciddi bir yatırım olacaktır ve damlama sulama sistemi özen ve hassasiyet ister aksi takdirde kısa süre içinde sorunlarla (örneğin en sık rastladığımız problem boruların zarar görmesi ve damlama başlıklarının tıkanmasıdır.) karşı karşıya kalmanıza neden olacaktır.
                              Sistemin maliyeti alanla ilgili değişkenlere bağlı olarak şekillenmektedir.
                              alanı görmeden ve analiz etmeden tam fiyat vermek zordur.
                              su kaynağınızın niteliği çok önemlidir.Bunun yanında arazinin eğim durumu yapılacak masrafları büyük ölçüde etkileyecektir.bir dönüm için 600 - 1100
                              ytl arasında fiyatların değiştiğini söyleyebiliriz.Alanın büyüklüğü arttıkça fiyatta düşmektedir.Tabii ki bu fiyatın farklı marka ürünler kullanılarak değişebileceğinide eklemem gerekiyor.
                              saygılarımla...

Comment

Working...
                              X