fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Oğul Otu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Oğul Otu

İŞTE ŞİFA DOLU OTUN FAYDALARI

Bu ot ne sıkıntı bırakıyor ne gerginlik !
    Yan etkisi olmayan bitki beyne ve kalbe de faydalı...

İbni Sina'nın kitabında ''oğul otunun kalbi ferahlandırdığı, kalbe verdiği kuvveti kırmızı yakutun fiiline muadildir'' diye övdüğü melisa ya da diğer adıyla oğul otu, özellikle mevsim geçişlerinde etkisini artıran depresyon, huzursuzluk ve sıkıntıları gidermek için kullanılıyor. İşte hiçbir yan etkisi bulunmayan melisanın faydaları ve tıbbi özellikleri:

Beyin, kalp ve sindirim sistemi üzerinde koruyucu kuvvetlendirici, spazm çözücü, ruhsal ve fiziksel sakinleştirici, hazmı kolaylaştırıcı, bağırsak gazlarını giderici, terlemeyi önleyici, bağırsak parazitlerini düşürücü, sinir krizleri, depresyon kulak çınlaması, baygınlık, baş dönmesi, kansızlık, yara iyileştirici, mikrop öldürücü, aşırı gerginliğin getirmiş olduğu sinir krizlerine, depresif huzursuzluklara, istem dışı kasılmalara, hafıza zayıflığına karşı çok etkili.

Melisa sadece hastalıklarda değil, saç ve cilt bakımında da kullanılıyor. Yıpranmış, cansız, ve güçsüz saçları iyileştiriyor. Yağlı ciltler için temizleme maskelerinde, yaşlanmış ve yıpranmış ciltler için yenileyici kremlerde de kullanılıyor.

BUGÜN
  • Fidanligi.com

Cevap: Oğul Otu

sıfalı bıtkılerın kullanımına dıkkat etmek ve bılene danısarak kullanmalıyız uzucu sonuclar olabılır paylasımınız ıcın tesekkurler

Comment

selamlar 2 dönüm bir yeri meyve ve çeşitli şifalı bitkilerden dikmek istiyorum bunun için bu steye üye arkadaşlardan yardım alacağımı umuyorum aynı yerede arı kovanlarım var onlarıda koyacağım arazinin toprağı biraz ağır toprak tahlilini yaptıracağım çeşitli bitkilereihtiyacım olacak yardımlarınızı bekliyorum

Comment

Sayın mehmet55,

burada bilgisini ve tecrübesini paylaşmaktan memnunniyet duyan seviyeli bir topluluk var. Siz sorularınızı tek sormaya başlayın. Bizde tek tek cevaplayalım.

Comment

Sn Mehmet55:Öncelikle yörenizi ve rakımı belirtmeniz gerekli.Toprak tahlili'ni uzman bir yerde tam manada Makro ve Mikro elementleri kapsayacak şekilde yaptınız. O zaman bu sitede yardımcı olacak çok değerli uzman kardeşlerimiz mevcut.Ayrıca size bal arısı için korunga öneririm.Esen kalınız.

Comment

sayın tabiatçı yöre samsun çarşamba denize uzaklığı 40-45 km denizden yüksekliği 150-200 mtr
            ayrıca oğul otunu çeşit için sordum
            bahçeye ekmek için arı otu faselye almıştım korungada iyi
            bir kısmınada kogunga ekebilirim ilginiz için teşekkür ederim

Comment

Working...
            X