konuya bşak bir yerde yazdım ama daha iyi görülmesi için tekrar açtım
BEN ÇAYI BÖYLE DEMLERİM
Sevgili toprak dostu arkadaşlarım çayı bu şekilde demlenip içilirse mideniz arımaz hemde içimi hoş ve yumuşak olur
çaydanlığın altını soğuk su üstünüde soğuk su ile 4/3 ekadar doldurun
(alttaki su soğuk olacak üstekide soğuk)
çaydanlığın içersine 1,5 fincan rize çaykur konacak
bir tatlı kaşığı seylon çayı(bir tutam)
bir fiske tomurcuk çayı konacak
ocak ayarı or5ta derecede 45 dakka kaynayacak
bu zaman zarfında çaydanlık kıpırtatmadan 40,45 dakka civarında kapağnı kaldırıp konan çay komple nemlenmiş göbek yapmış ise
çay içime hazırdır
birde çayı ocaktan almadan kısık ateşte çay bitene kadar bu şekilde dolsun çaylar boşalsın bardaklar
dikkat etmişseniz çayı ilk 15 dakkada içtiniz içtiniz daha sonra koku yapar bunda asla böyle bir şey olmaz mideniz arımaz hatta tiryaki olursunuz saygılarımla ....idris

BEN ÇAYI BÖYLE DEMLERİM
Sevgili toprak dostu arkadaşlarım çayı bu şekilde demlenip içilirse mideniz arımaz hemde içimi hoş ve yumuşak olur
çaydanlığın altını soğuk su üstünüde soğuk su ile 4/3 ekadar doldurun
(alttaki su soğuk olacak üstekide soğuk)
çaydanlığın içersine 1,5 fincan rize çaykur konacak
bir tatlı kaşığı seylon çayı(bir tutam)
bir fiske tomurcuk çayı konacak
ocak ayarı or5ta derecede 45 dakka kaynayacak
bu zaman zarfında çaydanlık kıpırtatmadan 40,45 dakka civarında kapağnı kaldırıp konan çay komple nemlenmiş göbek yapmış ise
çay içime hazırdır
birde çayı ocaktan almadan kısık ateşte çay bitene kadar bu şekilde dolsun çaylar boşalsın bardaklar
dikkat etmişseniz çayı ilk 15 dakkada içtiniz içtiniz daha sonra koku yapar bunda asla böyle bir şey olmaz mideniz arımaz hatta tiryaki olursunuz saygılarımla ....idris

Comment