fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Etsiz çiğ köfte tarifi (cevizli, fındıklı, fıstıklı)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Etsiz çiğ köfte tarifi (cevizli, fındıklı, fıstıklı)

VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN: Viddler.com - etsiz_cigkofte - Uploaded by yemekevi

Yemeğin adı: Etsiz çiğ köfteAşçı adı : Nursen Doğan Süre: VİDEO-04:02 dk
    Etsiz çiğköftenin lezzet sırrı bu tarifte. Nursen Doğan'ın mutfak robotuyla hazırladığı bu tarifi oldukça pratik. Bu eşsiz lezzeti tatmak için artık uzaklara gitmeye gerek yok.
    Malzemeler: 6-8 kişilik
    birkaç dilim ekmek
    1 su bardağı kahverengi ince bulgur
    yarım su bardağı ceviz içi
    2 tatlı kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    2 çay kaşığı tuz
    2 adet rendelenmiş domates
    ince kıyılmış soğan
    kıyılmış yeşil soğan, biber, maydanoz, nane
    yarım tatlı kaşığı pulbiber, kimyon
    Hazırlanışı: Ekmekleri parçalara ayırıp mutfak robotuna alın. Rendelenmiş domates, domates salçası, pulbiber, kimyon, ceviz içi, kıyılmış soğan ve çok az su ilave edip robotu çalıştırın. Macun gibi oluncaya kadar robottan geçirin. Daha sonra bulgurunu ilave edin. Yoğurmaya devam edin. Birkaç kez işlemi tekrar edip kaşıkla karıştırırsanız daha iyi sonuç alırsınız. İnce kıyılmış biber, soğan, maydanoz ve naneyi ekledikten sonra karıştırma işlemine devam edin. Bulgur yumuşayana kadar işlemi tekrarlayın. Tepsiye alıp biraz da elinizle yoğurun. Elinizle küçük parçalar koparıp sıkarak tabağa yerleştirin. Marul, maydanoz, nane ve limon ile servis edin.
    Videolu Yemek Tarifleri , Yemek Evi TV
  • Fidanligi.com

Cevap: Etsiz çiğ köfte tarifi (cevizli, fındıklı, fıstıklı)

Yukarıdaki mesajı neden yazdığımı da açıklayayım.

Önce bir haber:
    ADG Fuarcılık tarafından açılan Expanut&Driedfruit fuarında fındık ve fındık mamullerini sergileyen Ordulular, yaptıkları fındıklı çiğ köfte ile misafirleri şaşırttılar. Adı geçen köftede soğan, sarımsak, bulgur, baharat hep aynı, yine marul içine sarılarak ve limon sıkılarak sunuluyor. Sadece et yerine fındık kullanılıyor. Fındık, köfteye tarifsiz bir lezzet ve farklı bir kıvam katıyor. Fındık mide dostu bir yemiş olduğu için, bu köfte çok miktarda yense de rahatsız etmiyor.

Bizde fuarda stand komşuları olarak orduluların bu fındıklı çiğ köftelerini tatmıştık. Hadi evdede ben yapayım dedim. tarifini bulamadım ama yukarıdaki cevizli olanın tarifini buldum. Gayet hızlı ve kolay değilmi?

Fındıklı çiğ köfteyi kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. yalnız içine ekmek yerine 1 tane haşlanmış patates koyulursa daha iyi olur diye bir başka yerde okumuştum.

Tecrübe ederseniz buraya yazın lütfen...

Comment

Cevap: Etsiz çiğ köfte tarifi (cevizli, fındıklı, fıstıklı)

Sn Saraç; Tarifinize teşekkürler.Ramazandan sonra Fındıklısını tecrübe için,cevizlisinide hoşumuza giderse devamlı yapmak için,deneyeceğim.Ama lezzetli ve hoş olacağından eminim.Ekmek yerine patates kullanacağım ve neticeden haber vereceğim.Yiyenlere sağlık ve afiyetler dilerim.

Comment

Working...
      X