fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Beyin dopingi: Ceviz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Beyin dopingi: Ceviz

Hasadına başlanan, dışındaki yeşil kabuğu kafa derisini, sert kabuğu kafatasını, içindeki zar beyin zarını, meyvesi ise beynin fizyolojik yapısını andıran cevizin, kimyasal içeriğiyle beyin sağlığını da koruduğu bildirildi.

Son yıllarda, yüksek kesimlerdeki ormanlık alanların ağaçlandırmasında en yaygın meyve türü olarak değerlendirilen ceviz, yaş olarak kilosu 12-15 YTL arasında değişen fiyatlarla alıcı bulurken, uzmanlar da sağlık açısından önemine dikkati çekerek, tüketimini öneriyorlar.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi diyetisyeni Özgen Arı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''cevizin fizyolojik yapısının benzerliğinin yanı sıra içeriğindeki vitaminlerle de beyin dostu olduğunu'' bildirdi.

Cevizin, dışındaki yeşil kabuğu ile kafa derisini, sert kabuğu ile kafatasını, içindeki ince zar ile beyin zarını, meyvesi ile de beynin şeklini adeta birebir yansıttığını belirten Arı, ''Bu benzerliğin yanı sıra sağlık açısından da ceviz tam bir beyin dostu'' dedi.

Şekli ile beynin küçültülmüş bir modeli olan cevizin Omega 3, Omega 6, A, B ve E vitaminleri ile lif yönünden zengin olmasının yanı sıra, beyin için gerekli gümüş iyonlarını da içerdiğini ifade eden Arı, ''Antibakteriyel özelliği olan gümüş iyonları beyin sağlığının koruyucusudur. Ceviz, beynin ihtiyacı olan gümüş iyonlarını içeren tek meyve'' dedi.

Cevizin beyin sağlığına olumlu katkı sağlamasının yanı sıra kalp ve kolesterol için de vazgeçilmez bir meyve olduğunu belirten Arı, ''Ceviz sadece ileri yaştaki bireyler için değil gelişme çağındaki çocuklar için de tüketimi gerekli bir meyve. Cevizi, zihin açıcı, dikkat toplayıcı özelliği nedeniyle ÖSS ve SBS gibi sınavlara giren öğrencilere hararetle öneriyoruz'' dedi.

Cevizin kan kolesterolünü düşürücü etkisinin de bilimsel olarak kanıtlandığına dikkati çeken Arı, cevizin enerji içeriğinin oldukça yüksek olması nedeniyle günde 30-45 gramdan fazla tüketilmesini önermediklerini bildirdi.

-CEVİZ LEKESİ NASIL ÇIKAR?-

Son günlerde hasat mevsimi olması nedeniyle tezgahlarda yerini alan taze cevizde tek sorunun yeşil kabuğunun yağlı boya gibi ele yapışması olduğunu anlatan Arı, ''Cevizin bıraktığı yeşil leke kolay kolay elden çıkmaz. Ancak, elleri iki dakika kadar sirkeye batırıp bir pamukla ovduktan sonra soğuk suyla yıkamak lekelerin giderilmesine katkı sağlayacaktır'' diye konuştu.

AA
  • Fidanligi.com

Cevap: Beyin dopingi: Ceviz

Sn Ebrar: Sitenin Ana sayfasında cevizle ilgili haberi okuyunca tamda yorum yazacaktım,sizin haberinizi okudum.Öteden beri cevizi seven bir insanım.Babama ait meyve bahçesinde 5 adet ceviz ağacı mevut,zamında dikilmiş ağaçlar şu an20-25 yaşlarında biz dört kardeşiz.Rabbimize hamdolsun her yıl ortalama 200 kg dan fazla ceviz alırız.Buda bize yeterde artar.Bu sene kenarlara 3 adet daha diktim.Tabi bunları kendim aşıladım.Küçük çapda her yıl 20 ye yakın aşıladığım fidanları değerlendiririm.Geçen yıl burada elmanın kg'sı 500 krş du verdiğiniz ilaç parası değil,ama en kötü cevzi 10ytl mukayese ediniz.bir cevzi ortalama en az 40 kg verse ve 100 ağaç cevizniz olsa ne ala!!! bunun için diyorumki ceviz,ceviz,ceviz''''

Comment

Selam bende 3 yıl önce 35 adet bodur ceviz fidanı ektim 1000m araziye hbi bahçesi olark değerlendiriyorum bu arada orada uğraşmak benim en büyük zevkim!herkeze tavsiye ederim!saygılar

Comment

Bu sen Pamukovada 4 dekar şeftali bahcesi aldım.İçersinde 3 adet ceviz ağacı var.Bir ay önce gittim ve topladım.Maşallah epey ceviz getirdi ve dağıttık.Bizede bol miktarda kaldı.Ama toplarken ellerim siyah oldu kına yakılmış gibi 15 gün de zor çıktı.

Comment

Yiyenlere afiyet olsun,ceviz'in yeşil kabuğu elleri syahlandırır.Önerimiz eldiven kullanınız,şayet eldiven kullanmadıysanız vakit geçirmeden sirkeyle ovunuz.Ayrıca Aziz bey kardeşim ceviz'in Boduru olmaz,bu iş budamayla ilgilidir.

Comment

Working...
          X