Geçen gün çocuğumu muayene için doktora gitdim.Orada benden önce bir hasta vardı.Doktor hastayı muayene etmiş ve ilaçları yazmıştı ve ısrarla şu sözleri söyledi."Sakın haaa,muadil ilaç falan verirlerse alma,zira hastalık epey ilerlemiş çocuğa yazık olur.Birde muadil ilaç çıkardılar başımıza".Deyip serzenişte bulunuyordu.Bu konuyu TV'lerde ve basında bir kaç kez izlemiştim;Birde doktora sorayım dedim.Meğer bu uzakdoğudaki çin işi,ilacada el atmış.Doktor diyorki ilacın içindeki etken maddedeyi azaltıyorlar kardeşim hastalara yazık oluyor.Diyeordu.Doktora teşekkür edip ordan ayrıldım.Bu işi site üyeleri ve bilenlerin yorumuna bırakıyorum.Hayırlı bayramlar efendim,sağlıcakla kalınız.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
MUADİL İLAÇLAR
Collapse
X
-
Cevap: MUADİL İLAÇLAR
Çinin el atmadığı iş kalmadı. Hele ilaç sektörü bundan büyük ölçüde etkileniyor. Halk sağlığı ilaçları dediğimiz hastalık taşıyıcısı hayvanların ilaçlanmasında kullanılan ilaçlarda çin işi olabiliyor. Fiyatları oldukça da uygun olmasına rağmen, halk sağlığını önemli ölçüde tehdit ediyor.
İlaç sektörünün ciddi firmaları var biliyorsunuz. Daima onları tercih etmek gerekiyor. Aynı etken maddeli ilacın fiyatı eğer pahalıysa vardır bir hikmeti demek gerekiyor. Ucuzsa vardır bir illeti...
Hayırlı bayramlar.

Comment