fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Organ Bağışında Enteller 'FOS' Çıktı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Organ Bağışında Enteller 'FOS' Çıktı

Organ bağışı konusu her açıldığında mangalda kül bırakmayan ENTELLEKTÜELLER'in iş icraata gelince kaçtıkları ortaya çıktı. İşte organ bağışında çarpıcı gerçekler....

Ege Üniversitesi Organ Nakil Koordinatörü Op. Dr. Ata Bozoklar, organ bağışını en çok geliri 500 doların altında olan kişilerin yaptığını, sanılanın aksine entellektüellerin organ bağışlamaya yanaşmadığını belirtti.
    Op. Dr. Ata Bozoklar ANKA’ya yaptığı açıklamada, organ bağışı konusunda insanların yanlış bilgilendirildiklerini ve güven eksiklerinin bulunduğunu kaydetti. Bozoklar, "Kimileri, 'organlarımı bağışlıyorum ama bu organların akıbeti ne oluyor örneğin satılıyor mu’ diye düşüncelere kapılıyor. Oysa organlar bir ulusun malıdır. Her organ bağışı Sağlık Bakanlığı’na bildiriliyor“ dedi.
    Her kesimden insanın organ bağışında bulunduğuna, ancak en çok bağışın geliri 500 doların altında olan insanlardan geldiğine işaret eden Bozoklar, sanılanın aksine entellektüel kesimin organ bağışına çok yanaşmadığını kaydetti.
    Bozaklar, Türkiye’de 40 bin diyaliz, 3 bin karaciger ve 1000 kalp hastasının organ beklediğini belirtirken, insanların en çok gözlerini bağışlama konusunda tereddüt yaşadıklarını dile getirdi. Bozoklar, "Sanılıyor ki, göz tamamen alınacak, bu görüntü tabiki korkutuyor. Oysa sadece kornea alınıyor ve doktor olmayan biri gözlerdeki değişikliği kesinlikle anlayamaz“ dedi.
    Organ bağışı konusunda İzmir ve Antal’ya’nın ilk sırada yer aldığını, diğer illerin ise organ bağışı konusunda bekleneni veremediğini ifade eden Bozoklar, İstanbul’da gerçekleşen 8’inci Organ ve Doku Nakli Donör Günü’nde gerçekleşen etkinliklerin bağışı artırma konusunda önemli artılar getireceğine dikkat çekti.

webhaber.com
  • Fidanligi.com

Cevap: Organ Bağışında Enteller 'FOS' Çıktı

Iyide simdi entellektueller iki bobreklik adam tek bobrekle yasayamazlarki Birde tum organlari verirsek geriye ne kalacakki bize.Vermiyom iste toprak olacak çuruyecek ve dogaya donecek.Tabiat ananin koynunda yeniden bir çiçekte filizlenmek varken ne isim bir kadinin bobregine yer alayim yahu.Yada bir escinselin Digilmi ma simdi buda var.Dusunsenize kalbizin escinsele takilmis ve sizin kalbinizle hemcinsine asik olmus bunu dusunmek bile dellendirir adami be.

Comment

Sn kardeşim;Ben sürekli kan vericiyim vede kan verirken şu şart,bu şart aramam.Genellikle verdiğim kanların çoğu sezeryanla kan veren kadınlara gidiyor.Şimdi ne düşüneyim?Şimdi bu bayanların hepsi bebek sahibi oldu vede bana hayır dua etdiler.Bana göre kanımızında zekatını vermiş olduk.Birde şu var; memleket'in eşcinseli de bizim,veliside bizim,deliside. Sağlıklı günler dileğimle.

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Iyide simdi entellektueller iki bobreklik adam tek bobrekle yasayamazlarki Birde tum organlari verirsek geriye ne kalacakki bize.Vermiyom iste toprak olacak çuruyecek ve dogaya donecek.Tabiat ananin koynunda yeniden bir çiçekte filizlenmek varken ne isim bir kadinin bobregine yer alayim yahu.Yada bir escinselin Digilmi ma simdi buda var.Dusunsenize kalbizin escinsele takilmis ve sizin kalbinizle hemcinsine asik olmus bunu dusunmek bile dellendirir adami be.
        Bedenin tabiat ananın bir numaralı sevgilisi olur, tabiatın bünyesine katılan her yeni beden bir eskisinin üzerine kuma olarak gelir. Lakin ruhlar alemi daha farklı.. Orada bütün ruhlar biribirinden bağımsız, dünyada yaptıklarının hesabını verir. Bunun ahireti var, cenneti var, cehennemi var..

Comment

Evet Biyolog yiğenim:Sizinle hemfikirim.Bizim İnancımıza göre,insan ölünce ceset sadece bir laşe'dir ki,bazıları hariç.İnşallah bizim cesedimiz de öyle güzel kalır.Çürüyüp laşe olacağına,bir insanın bedeninde hayat bulsa ve bu insanın hayır duasını alsak.Bütün bunlar yapı ve kişilik meselesi olsa gerek.Burada kendimi örnek vermemdeki amaç;başkasını yermemek içindir.Tasavvur ediniz;Kucağında minicik bebeğiyle,size dua eden anneyi...dünyaya gelişinde sizinde katkınız olmuş,ona kan vermiş can vermişsiniz.Yada sizin verdiğiniz kan yada organla sizi her gördüğünde saygı gösteren,hürmet eden insanların gülen yüzleri benim için dünyaya bedeldir.Ben bu yaptığım icraatların karşılığını dünyada fazlasıyla gördüm.Ehh..İnancım odurki gerisini de Yüce mevlam bilir...selam ve dua ile.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Evet Biyolog yiğenim:Sizinle hemfikirim.Bizim İnancımıza göre,insan ölünce ceset sadece bir laşe'dir ki,bazıları hariç.İnşallah bizim cesedimiz de öyle güzel kalır.Çürüyüp laşe olacağına,bir insanın bedeninde hayat bulsa ve bu insanın hayır duasını alsak.Bütün bunlar yapı ve kişilik meselesi olsa gerek.Burada kendimi örnek vermemdeki amaç;başkasını yermemek içindir.Tasavvur ediniz;Kucağında minicik bebeğiyle,size dua eden anneyi...dünyaya gelişinde sizinde katkınız olmuş,ona kan vermiş can vermişsiniz.Yada sizin verdiğiniz kan yada organla sizi her gördüğünde saygı gösteren,hürmet eden insanların gülen yüzleri benim için dünyaya bedeldir.Ben bu yaptığım icraatların karşılığını dünyada fazlasıyla gördüm.Ehh..İnancım odurki gerisini de Yüce mevlam bilir...selam ve dua ile.
            Kan ilen organin ne alakasi mevcutturki? Kan ayri organ ayridir.Kan verdiginde geri geliyor hadi ver bobregide geri gelsin.Yakinda organ bagisinada gerek kalmiyacak sanirim domuz parcalarindan organ yapimi hizla devam ediyor eger basarili olursa her govdeye bir domuzcuk

Comment

Working...
            X