Temizlik insan için en önemli hasletlerden biridir.Dinimizce "temizlik İmanın yarısıdır".İbaresi kullanılmıştır.Günümüzde, insanların çöplerini fütürsüzce tabiata bıraktığı,yaşadığı kent ve mekanlara yaşamın gereği olarak temiz bakması gerekirken, aksine davrandığı,üzülerek görülmektedir.Özellikle; Umuma açık olan Park,bahçe helalarda yeterince temizliğe riayet edilmediği pek çoğumuzca görülmektedir.Özellikle;Helalar bir diğer lugatla Tuvaletler adeta,hastalık yatağı olarak görünmektedir.Bir büyüğümüz"Tuvaletler toplumların aynasıdır" demişlerdir.pek çok kimse ihtiyacını gördükten sonra,buralara iki tas su dökmez,lüzümsuzca kapılara yada duvarlara edebe uygun olmayan yazıları yazmayı marifet sayar.Bunları artık kişilik bozukluğumu olarak sayalım,yoksa başka şeymi?.Kendinize yapılmasını reva görmediğiniz davranışları başkasına yapmak acep nedendir anlayabilmiş değilim.Umuma açık olan hela ve hamam gibi yerler,her türülü hastalığın kol gezdiği yerler olup;Daha fazla intizam gerekli olan yerlerdir.Ancak;son zamanlarda benim garibime giden bazı izlenimlere şahit olmaktayım.Bizde taharet olgusu olmazsa,olmazdır.Taharetin nasıl yapılacağı atalarımızın ve dinimizin bize öğretisidir.Fakat son yıllarda otel,lokanta ve buna benzer yerlerde, Ecnebilere has Alafranga tuvaletler türedi.Şimdi içimizden bazıları,bunların hasta,yaşlı ve engelliler için avantaj teşkil ettidiğini belirtecek ama ben konuya başka açıdan bakmaktayım.Ben her gitdiğim veya rasladığım yerde bu yanlışlığı yapanlara durumu haberdar edip,tepkimi dile getiriyorum.Bu yazımı okuyanlarada tavsiye ediyorum.hepinize sağlıklı ve temiz bir ömür dileğimle..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ÇEVRE TEMİZLİĞİ
Collapse
X