Temizlik insan için en önemli hasletlerden biridir.Dinimizce "temizlik Ýmanýn yarýsýdýr".Ýbaresi kullanýlmýþtýr.Günümüzde, insanlarýn çöplerini fütürsüzce tabiata býraktýðý,yaþadýðý kent ve mekanlara yaþamýn gereði olarak temiz bakmasý gerekirken, aksine davrandýðý,üzülerek görülmektedir.Özellikle; Umuma açýk olan Park,bahçe helalarda yeterince temizliðe riayet edilmediði pek çoðumuzca görülmektedir.Özellikle;Helalar bir diðer lugatla Tuvaletler adeta,hastalýk yataðý olarak görünmektedir.Bir büyüðümüz"Tuvaletler toplumlarýn aynasýdýr" demiþlerdir.pek çok kimse ihtiyacýný gördükten sonra,buralara iki tas su dökmez,lüzümsuzca kapýlara yada duvarlara edebe uygun olmayan yazýlarý yazmayý marifet sayar.Bunlarý artýk kiþilik bozukluðumu olarak sayalým,yoksa baþka þeymi?.Kendinize yapýlmasýný reva görmediðiniz davranýþlarý baþkasýna yapmak acep nedendir anlayabilmiþ deðilim.Umuma açýk olan hela ve hamam gibi yerler,her türülü hastalýðýn kol gezdiði yerler olup;Daha fazla intizam gerekli olan yerlerdir.Ancak;son zamanlarda benim garibime giden bazý izlenimlere þahit olmaktayým.Bizde taharet olgusu olmazsa,olmazdýr.Taharetin nasýl yapýlacaðý atalarýmýzýn ve dinimizin bize öðretisidir.Fakat son yýllarda otel,lokanta ve buna benzer yerlerde, Ecnebilere has Alafranga tuvaletler türedi.Þimdi içimizden bazýlarý,bunlarýn hasta,yaþlý ve engelliler için avantaj teþkil ettidiðini belirtecek ama ben konuya baþka açýdan bakmaktayým.Ben her gitdiðim veya rasladýðým yerde bu yanlýþlýðý yapanlara durumu haberdar edip,tepkimi dile getiriyorum.Bu yazýmý okuyanlarada tavsiye ediyorum.hepinize saðlýklý ve temiz bir ömür dileðimle..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ÇEVRE TEMÝZLÝĞÝ
Collapse
X