fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bordo Bulamacı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Bordo Bulamacı

Piyasada 800 gr lık paketlerde satılan hazır bordo bulamacından
    5 lt lik suya ne kadar karıştırabilirim?
    (1 su bardağı-1 çay bardağı- 3 çorba kaşığı gibi)
  • Fidanligi.com

Cevap: Bordo Bulamacı

Sayın denizakvaryumu, linkte ne yapmanız gerektiği konusunda bilgiler bulacaksınız.

Comment

100 litreye kullanılack miktarı hatırlayamadım. Ancak siz ambalajın arka yüzündeki tablodan hangi hastalık ve bitki için 100 litreye ne kadar kullanılacağı yazmaktadır. Sizin ilgilendiğiniz maddenin karşısında yazan miktarı 20 ye bölerseniz 5 litreye karışacak miktarı bulabilirsiniz.

Comment

bordo bulamacı kireç ve göktaşındanmı yapılıyor

Comment

sitemizin bilgi hazinesinde arama fonksiyonunu kullaniniz. tam bilgi alirsiniz. Dogrudur %1 li
          bordo bulamaci 1 kg goz tasi 1 kg sonmus kirec yada yarim kg sonmemis kirec karistirilarak yapilir. dikkat etmeniz gereken hususlar cok onemlidir. bircok hazirlama zorlugundan dolayi bordobulamacinin hazir preparatlari cikmistir. ancak biraz pahali oluyor. Kendinizin hazirlamanizi tavsiye ederim.

Comment

şeftaliye bordo bulamacını ne zaman atmam lazım ve kaç kere. Bu hafta sonu atsam kaçlık hazırlamalıyım. bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler

Comment

mart 20 de birinci ilaçlama nisan sonu ikinci ilaçlama meyveler fındık büyüklüğüne geldiğinde son ialçlama yapıkır.

Comment

Şeftali gözleri uyanmadan önce Yaprak kıvırcıklığı [Taphrina deformans ) na karşı
                100 litre suya dozu aşağıdadır.
                Etkili madde adı ve oranı
                Form. tipi
                Doz (Preparat/ 100 litre su )
                Öncelikli olarak tavsiye edilen ilaçlar
                Bakır sülfat, %98 + Sönmemiş kireç
                Bordo bulamacı
                2 kg. + 1 kg.

100 litre suya, 2 kg bakır sülfat göztaşı, 1 kg sönmemiş kireç.

bordo bulamacı hazırlaması oldukça zor ve titizlik gerektiren bir işlemdir. Bahçeniz küçük ağaçlarınız az ise hazır bordo bulamacı preparatları var. Onlardan alıp sadece suya karıştırmanız yeterlidir. Kullanım kolaylığı yönünden tavsiye ederim.

Comment

vermiş olduğunuz bilgiler için hepinize çok teşekkür ederim.

Comment

selami bey saygılar...hem alaylı hem mektepli derler yha hani..iste bu konumum büyük bi zafiyete ugradı....200 agaclık deweci armudu plantasyonuma delthamethrin etkili maddeli deltharin ec uyguladım...sonuc tam bi felaketti fidanların taamamına yakınının meyweleri we yıllık sürgünleri yandı...canım cok sıkkın

Comment

Sayın Alone Yaptıgınız Hatayı Maalesef Bır Cok Ziraatcide Yapmakta.gecmıs Olsun Dilekleriyle.
                      Saygılarımla...

Comment

Kullandığınız doz nedir? aslında zarar vermemeliydi. dozunu fazla kaçırdınız galiba...

Comment

alone Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          ...deltharin ec...
                          EC özelliği olduğundan doz aşımı sürgünleri ve çiçekleri yakmış olmalı. Hemen bitkiye bu tür stres durumları için bitki gelişim düzenleyicileri atmalısınız diye düşünüyorum.

Comment

nar bahçesine bordo bulamac ne zaman uygulanır bize budmadan sonra tavsiye etmişlerdi fakat biz hava şartlarından dolayı uygulayamadık ne zaman yapmamız lazım ayrıca bu aylarda nar bahçerine hangi ilaçları kullana biliriz bilgi verirseniz memnun olurum.

Comment

Değerli arkadaşlar,bordo bulamacı hazırlarken koyacağımız eriyiklerin miktarını tam olarak bilen varmı genelde 0/0 1lik karışıma 1 kg göztaşı ile 1 kg sönmüş kireç konulur diye biliyordum ama bazı kişiler 1 kg göztaşına yarım kg sönmüş kireç ilave edilir diyorlar hangisi doğru acaba birde sonbaharda ilk kullanılacak bordo bulamacının 0/0 3lük , ocakta 0/0 2lik, şubatta 0/0 1lik olarak kullanılması gerektiğini duydum bu konularda akademik kimliği ve bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalarını bekliyorum ben bu ilacı ceviz ağaçlarına atacağım saygılarımla

Comment

Working...
                              X