fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nematod

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Nematod

sera içinde nematodu nasıl yok edebilirim

Cevap: nematod

Toprak Fümigasyonu yaptırabilirsiniz. Ancak Uzmanlarına yaptırmanızı tavsiye ederim.

Comment

kendimiz ne yapabiliriz o dediğinizide anlamadımü

Comment

Sayın Üyemiz Seranızdaki nematodlardan kurtulmanın en etkili yolu topragınızı fümige etmeniz.Nematodlar genellikle milimetrik canlılar olup fiziksel mücadele etme imkanınız yoktur.Eğer seranızın alanı küçük ise toprak değiştirme yoluna gidebilirsiniz.Nematodlar genel olarak topragın 60 cm derilği içersindeki bir alanda faaliyet de bulunurlar.Eğer seranızın içersindeki topragı değiştirirseniz büyük oranda nematodlardan kurtulmuş olursunuz.Diğer bir husus nematıodlar genelde tohumlar ile ( YUMRU TOHUM )bulaşır.Kullanacağınız yumru tohumlara dikkat etmelisiniz.
        Kısacası seranızdaki nematod lardan kurtulmak için ya toprak fümigasyonu veya toprak değiştirme yoluna gitmelisiniz.Fiziksel müçadele olmadıgından dolayı fazla bir alternatifiniz yok.
        Diğer bir husus nematoda bulaşık topraklarda erkençi bazı bitkileri ekip nematodların bir kısmının ona gelmesinden sonra o bitkileri yok edip yeniden ekeceğiniz bitkiyi ekerek toprakdaki nematodlarınızın bir kısmını azaltmış olursunuz.

Comment

B5A gübresini tavsiye ederim hem organik hemde biyolojik bir ürün olduğundan mücadelenizde size bir çok açıdanda kolaylık sağlayacaktır.

Comment

Bu B5A Galiba Aspirin gibi her derde deva.Uyulayıp da netice alan varsa yazsada öğrensek.

Comment

Ben deneyip yazacağım. Bununla birlikte Selahattin Bey kullanmış ve etkisini görmüş.

Hüseyin bey bana gönderdi. Ancak henüz bahçeye gitmedim.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Bu B5A Galiba Aspirin gibi her derde deva.Uyulayıp da netice alan varsa yazsada öğrensek.
                Sayın Ubeyd;
                Size fikir verbilir diye agaçlar net üyesi Sayın Emine Aktaş(Ziraat müh)'ın uygulama sonucunu sunuyorum..Saygılar..

B5A organik sıvı gübreyi kiraz ağaçlarımda denedim. Sonuçları gerçekten çok şaşırtıcı. Nematot incelemesinde, haziran böceği yumurtası görülen bir ağaca uyguladım. Yapraklarında bodurlaşma ve azalma görülen bu ağaç, yeni sürgünler vermeye başladı. B5A lı toprağımızın nematot incelemesinde bol miktarda canlı görüldü. Ağaçlarımız daha dirençli görünüyor, bariz büyüme hızı var. Kök bölgesindeki nem tutma kapasitesini dengede tuttuğu için, nem faktöründen kaynaklanan monilia hastalığına karşı da direnç göstereceğini tahmin ediyorum.

--------------------------------------------------------------------------------
                Düzenleyen Emine Aktaş : 03-08-2008 saat 21:49. Neden: imla

Comment

Teşekkür ederim.Önyargılı değiliz inşallah dediğiniz gibi başarılı olunur.

Comment

Selahattin YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    B5A gübresini tavsiye ederim hem organik hemde biyolojik bir ürün olduğundan mücadelenizde size bir çok açıdanda kolaylık sağlayacaktır.

Toprak hastalıklarına (Nematod,Monilla,Küllenme vb.) karşı B5A ne etki gösterir?

B5A’nın içeriğinde bulunan özel bakteriler aşırı çoğalarak yukarıda ismi geçen hastalıkları oluşturan mikropların çoğalmasına engel olurlar.Zararlı mikropların gıdasız kalıp ölümlerine neden olmaktadırlar.

Comment

Sn Hüseyin OVAK Bey; bana az miktarda göndermiş,Kendisine teşekkür ederim. Bunu daha önce bu sitede yazmıştım.Ceviz ağacına verdim. Birdenbire yemyeşil oldu ve yaklaşık 20 cm sürgğnler oluştu.Elma ve erik ağaçlarına verdim.Ağaçlar şu an çiçek açtı.Özellikle elma pespempe,iyide önümüz kış ağaçlar ne yapacak bilseydim vermezdim.Demekki dopng etkisi var.Arkadaşlar gördü şaşırdılar ve güldüler.

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Sn Hüseyin OVAK Bey; bana az miktarda göndermiş,Kendisine teşekkür ederim. Bunu daha önce bu sitede yazmıştım.Ceviz ağacına verdim. Birdenbire yemyeşil oldu ve yaklaşık 20 cm sürgğnler oluştu.Elma ve erik ağaçlarına verdim.Ağaçlar şu an çiçek açtı.Özellikle elma pespempe,iyide önümüz kış ağaçlar ne yapacak bilseydim vermezdim.Demekki dopng etkisi var.Arkadaşlar gördü şaşırdılar ve güldüler.
                        Sayın TABİATÇI;
                        İnanın benide güldürdü bu olay... Ancak merak etmeyin agaçlarınız kışı sağlıklı bir şekilde geçirecektir...Bu konuda sizi daha iyi aydınlatır diye düşündüm ve daha önce
                        (B5A organik sıvı gübrenin kullnımı,etki alanları,sonuçları,saklama koşulları ve temini konuları) başlığında bu konu ile verdiğim cevapları aşağıda alıntı yaptım...Umarım yardımcı olurum..Bir de sizden ricam bu olayı fotoğraflayabilirseniz sevinirim...SAYGILAR....

selsarac´isimli üyeden Alıntı
                        Bağışıklık konusunda yazdıklarınıza katılıyorum ancak

Hem büyüme hızlanacak, bitkiler daha canlı olacak, birçok faydalı olaylar olacak. peki bitki kışa ne zaman hazırlanacak? yemyeşil ve aktif yaprakları olan bir ağaç ne zaman yaprağını dökecek? ilk don zamanlarına kadar ağaçta yaprak kalırsa...

Sayın selsaraç;
                        Güzel bir soru...İşte B5A nın farkı burada ortaya çıkıyor...
                        Bitki, yapraklarında ADP,ATP,NADP,NADP-H GİBİ ENERJİ MOLEKÜLLERİ sentezler.Yine bitki,ADP'Yİ ATP'ye çevirebilmek için 400 kalori harcar...B5A organik sıvı gübre ile hümoral ve hücresel bağışıklık sistemi güçlendirilen bitki, ATP yi ADP ye indirgeyerek 7000 kalori enerji açığa çıkarır ki; bu da yaprakları dökülmeyen bitkiye fazlasıyle yeter.Bitki yaprakları vasıtasıyle güneşten ve atmosferden enerji alır...Yaprağı dökülen bitki ise topraktan yer...Umarım yardımcı olmuşumdur...SAYGILAR...

Sayın Selahattin YILMAZ;
                        Sizin de söylediğiniz gibi B5A bitkinin normal metabolizmal yapısını değişikliğe uğratmaz, bilakis çeşitli nedenlerle mutasyona,translokasyon ve amplikasyona uğramış bitkilerin genom ve fenom'larını renatüre eder...Ağustos ayında B5A verilen bitkide +12 dereceye kadar bitkinin yaprak,meyve ve filizlenmesini geliştirir,ve yaşlı yaprakların daha geç dökülmesini sağlayarak bitkiye daha fazla enerji kazandırır...Hava sıcaklığı +12 derecenin altına düştüğünde ise kök gelişimini artırarak bitkinin kışa hazırlanmasını sağlar.. Sıfır dereceden daha düşük hava sıcaklıklarında çapı yarım cm den daha ince olan dalları,filizleri ve uçlarının dondan dolayı ölmemesini sağlar.Böylece bahardaki sürgünleri daha sağlıklı,daha dirençli duruma getirir...Dedim ya B5A çok farklı bir teknoloji...Bunu uyguladıkça (hep birlikte)daha iyi fark edeceğiz..SAYGILAR....

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          ...Elma ve erik ağaçlarına verdim.Ağaçlar şu an çiçek açtı.Özellikle elma pespempe,iyide önümüz kış ağaçlar ne yapacak bilseydim vermezdim.Demekki dopng etkisi var.Arkadaşlar gördü şaşırdılar ve güldüler.
                          Elma ve erikjlerde Temmuz ve Ağustos hatta Eylül aylarınde verilen gübreler ve bazende gübre vermeden çiçek açabiliyor. Bitkiler normalde hasattan sonra bakımsız bırakıldıklarından veya aşırı sıcaklık, aşırı susuzluk gibi stres şartlarında kaldıklarından siz normal gübreleme veya bitkinin alışık olmadığı tğürden bir gübreleme yağtığınızda bu şekilde çiçek açmaktadırlar ancak bu çiçekler kolay dökülür ve döl tutmamaktadırlar hatta aslında iyiye bile işaret bence zira bitki kışa dayanıklılık açısından fosforu iyi depolamış ki fazla fazla fosforunuda harcıyor. Ben hiçte anormal karşılamadım yaprak gübrelerinin kullanımında bile bu çiçek açma etkisine elma ve eriklerde rastlayabilirsiniz.

Comment

Cevap: Nematod

Ben de meyve ağaçlarında Eylül ayında kullandığım B5A nın etkisinin nasıl olacağını, Kışın ilk don tarihinden sonra, hatta yaprak dökümlerini de baharın uyanma zamanında çok merak ediyorum. Hatta merak ediyorum. Şaşırtıcı gelişmeler olacağına inanıyorum ancak bu artı yönde mi olur negatif yönde mi olur bilemiyorum.

Comment

Cevap: Nematod

Sn Selahattin Yılmaz: Bu yıl malesef aşırı sıçak gitdi. Bol su verdim;Ancak zavallı bitkiler ne yapsın? biz içerde gölgede bile zor idare etdik.Bitkilerin böyle bir şansı yok!!Ne diyelim.Rabbim yardım etsin.

Comment

Working...
                              X