fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz antraknozu hastalığı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Ceviz antraknozu hastalığı

Fidanlarımızda resimlerde görüldüğü gibi Antraknoz mantar hastalığına yakalandığının tesbiti ve Sonrasında uyguladığımız (Maneb %80-100lt içine 300 gr.) tedavi doğrumudur ?
    Geçen ctsi. günü tedavi uyguladık. İyileşme belirtileri ne zaman görülür ?
    Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar.

Cevap: Ceviz antraknozu hastalığı

Sn Mecidiye:Resimden izlenildiğine göre epeyce geç kalınmış.Öncelikle Kültürel önlemleri alınız.Resme bakıldığında Fidanların diplerini ot kaplamış.Öncelikle bunları usulünce yok ediniz.Yaprakların bir kısmı dökülecektir onlarıda toplayıp yakınız.Daha sonra su sitede ceviz Antakroz hastalığı ile mücadeleyi okuyunuz.Hastalık fidanlarınızı yıpratdığından ceviz Uzmansel Danışmanı Sn Sütyemez yada Kardelenin fikirleri doğrultusunda hareket ediniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

Sayın Mecidiye; Bildiğim kadarı ile bursa iline bağlı iznik ilçesinin mecidiye köyündensiniz.
      Köyünüzü ii bilirim karamürselden çok iznik'e geçiş yaptım. Şimdi sizin bitkileriniz çok küçük mümkünse çok hastalıklı olanları yeniden dikiniz ve eskisini alandan tamamen uzaklaştırıp yakınız. Hastalıklı alanın tamamının toprak yüzeyini antrocol ve türevleri bir ilaçla 15 gün ara ile iki uygulama yaparak lütfen ilaçlayınız.
      Sonrada alanı sizin orada iznikte çalışan Feriz Tarımdan erol beye bir gösteriniz o bana benim gözümle anlatır bende size daha çabuk çözüm bulurum.
      Erol bey benim yetişmesinde emeğim olan iibir Mühendistir, benim gözümle bakmasını ii bilir saygılar sunarım.

Comment

İlginiz için sn. TABİATCI teşekkür ederim . Önerilerinizi en kısa sürede uygulamaya başlayacağım.Selamlar.

Comment

Ayrıca Sizede ilginizden dolayı sn. Kardelen teşekkür edrim. Sizinde önerilerinizi
          çok kısa sürede uygulamaya başlayacağım.Ayrıca belirttiğiniz gibi Feriz Tarımdan erol bey
          ilede hafta sonu irtibat kuracağım.Saygılarımla,

Comment

Working...
          X