fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

seradaki,hastalıklar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich seradaki,hastalıklar

size serada rastladığım bir hastalığın resimlerini göstermek istedim bilgisi olan varsa paylaşmak isterim

Cevap: seradaki,hastalıklar

size yeni resimlerde eklemek ist4edim

Comment

ellerinize sağlık tesekkürler ben bu yıl kurdum serayı çok öğrenmem gereken şey var
      bilgilerinizi paylaştığınız için tesekkürederim

Comment

Resimlerden anladığım kadarı ile Domatesinizde Domates Mildiyo Hastalığı var.Bunun için aşağıdaki linke bakınız.https://gardensel.com/tr/

Comment

Fotoğrafların mildiyö ile bi alakası olduğunu sanmıyorum. Daha çok bakteriyel bir sorun gibi gözüküyor. Eğer gövdeyi dikine kestiğinizde içinden kahverengimsi bir sıvı akıyorsa ve etrafa kötü bir koku yayıyorsa büyük ihtimalle pseudomanas corrugata (bakteriyel öz çürüklüğü) diyebiliriz. Tabi bitkiyi görmeden kesinlikle şudur dememiz mümkün değil. Ve eğer sorununuz bakteriyel bi etmense malesef herhangi bi savaş yöntemi yok sadece en az hasarla sezonu bitirmeye çalışırsınız. Hastalığın ilerlemesini yavaşlatacak sera koşullarını iyileştirici (havalandırma yaparak nisbi nemi azaltmak vs gibi) önlemler alınabilir. Gübrelemeyi kontrol ederek bitkilerin çok kuvvetli gelişmesi engellenebilir.Bunlar zararı en aza indirmek için geçici çözümlerdir.

Comment

fotoğraflardan bakteriyel leke olduğu anlaşılıyor bir tane bitkidede phytophthora infestans(mildiyo ya da domates geç yanıklığı) gözüküyor

Comment

Working...
            X