fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kadı Lokmasından nasıl kurtulabiliriz?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Kadı Lokmasından nasıl kurtulabiliriz?

Yeni fidanlarımı bu zararlının öldürdüğünden eminim.En son diktiğim kiraz fidanını aldığım yaşlı bir amca ,''Fidanın dibine bakır tel yumağı gömersen devamlı bir göztaşı etkisi sağlarsın en azından kurt bu fidanı seçmez''diye bir tecrübesini bana söyledi.Ben de yaptım.Bu zararlının erginlerinin mayıs haziranda uçan iri (Karadenizde dozdoz dedikleri),dokunursan tızzzz sesi çıkaran böcekler olduğunu biliyorum..Onları da gördükçe öldürüyorum.Hatta belkide benim bizzat doğruluğuna şahit olduğum bir yöntem daha var galiba:Kırdan bulduğum kirpi yavrusu bahçeyi gece küçük delikler şeklinde kazarak bu kurtları buluyor ve yiyiyordu.Sonra ayni anda 3 kirpi bahçeme davet ettim.Fakat kaçıp gittiler.Yani kirpi tırmanma becerisi olan bi hayvan ve zaptetmek zor.Ayrıca kene de taşıyabilecektir sanıyorum...Bu zararlıdan Nasıl Kurtulabiliriz?İlacı varmı?Nasıl uygulayabilirim?Saygılarımla.

Cevap: Kadı Lokmasından nasıl kurtulabiliriz?

Sn Drseagull: Bahsetdiğiniz Böcek Manas olarak bilinir.Özellikle taze fidanlar zarar verir.Pek çok mücadele yöntemi vardır.Öncelikle bahçenize az yanmış yada yanmamış çiftlik gübresini ilaçlamadan vermeyiniz.Uçan ergin böcekleri toplayınız ve öldürünüz.Gerçi şu an yasaklandı ama bulabilirseniz endüsülfan yada bir zirai ilaç bayiinden toz ilaç alarak fidan diplerine çapayla açarak veriniz.başarılar dilerim.

Comment

selam sizin sorununuzu ben de yaşadım .bahsettiğiniz böcek mayıs böceği bu böceklerin asıl zararı yapan larvadır .yani erginin fazla bir zararı yoktur .anın için mücadelede larva ön plana alınmalıdr .size çok güzel bir mücadele yönteminden bahsedeceğim.eğer tarlanız geçirgen kumlu karakterde bi yapıya sahipse hava sıcaklıkları 15c nin üzerine çıktığı bu dönemlerde ağacın taç izdüşümüne zirattçiden mayıs böceğine karşı alacağınız WP ilaçla suyu karıştırıp ağacın taç izdüşümüne göre toprakta 20-30 cm derinliğe geçecek şek,lde su verin problemi kısa zamanda çözebilirsiniz.eğer toprağınız ağır bünyeli killi bir topraksa ağacın taç izdüşümünü bir belle işleyeek ilacı katı halde toprağa 20-30 cm ye karıştırın. başarılar...

Comment

SİZE BŞKA BİR KÜLTÜREL ÖNLEMDEN BAHSEDETİM SONBAHARDA TARLANIN BELİRLİ BÖLGELERİNİ UNUTMAMAK KAYDIYLA 30-40 CM KAZIN VE İÇERİSİNE AT GÜBRESİ YAŞ BİŞEKİLDE DOLDURUN VE ÜST KISMINI 4 CM GELECEK ŞEKİLDE TOPRAKLA DOLDURUN. İLKBAHARDA BU KISIMLARDA Kİ GÜBREYİ ÇIKARIN GÖRECEKİNİZ Kİ BİR ÇOK ZARARLI GÜBRENİN İÇERİSİNDE .ÇÜNKÜ GÜBRE SICAK OLDUĞU İÇİN BİR ÇOK ZARARLI ONUN İÇERİSİNDE KIŞLAR.SUNU UNUTMAYIN Kİ HAVA SIVCAKLĞI10 C Yİ GEÇMEDEN GÜBREYİ ÇIKARIN VE BİR YERDE İMHA EDİN .SELAMETLE.

Comment

Working...
        X