fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kumkuat taki böcekler

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Kumkuat taki böcekler

merhabalar, salonumda kumkuat yetiştiriyorum hediye olarak 1 ay önce geldi. Üzerinde 20 kadar meyvesi vardı ve haftada 1 toprak kuruyunca suluyordum. Salonum güneş alıyor ama bitkiye direk ulaşmıyor ve ılık bir ortamda yetiştiriyorum. Ancak şu sıralar yaprakları dökülmeye başladı önce kuruyor sonra dökülüyor ve meyvelerde kendi kendine dökülmeye başladı. Yaprakların üzerinde çok küçük beyaz renkte böceklere rastladım ve yaprakların arasında küçük küçük ağlar oluşmaya başlamış. Ne yapmalayım yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler..

Cevap: Kumkuat taki böcekler

merhaba hasta bitkinin bi fotoğrafını gösterseydiniz teşhis için bize daha çok yardımcı olurdunuz ama bahsettiğiniz kadarıyla bitkinizde unlu bit bulunmakta bunlar Ezildiklerinde kırmızı bir sıvı çıkar. Sırtları zırh gibi çizgilidir. Kontrol edilmediği taktirde bazen tüm seradaki bitkilerin kaybına neden olabilecek kadar etkili bir musibettir.Unlu bit sıcak ve nemli yerleri seven bir zararlıdır.İlaçlamalarda gövde, sürgün ve salkımların iyice ilaçlanmasına dikkat edilmeli ve ilaçlama kaplama şeklinde yapılmalıdır.kontakt etkili insektisitle.

Comment

Ahmet Bey,
      açıklamanız için teşekürler. Ancak benim şöyle bir sıkıntım var ilk kez bitki yetiştiriyorum diyebilirim ve hiç ilaçlama yapmadım ve ilaç nerden alınır onu dahi bilmiyorum. Benim anlayabileceğim şekilde nasıl temin edilir ve uygulanır tekrar yardımcı olursanız memnun olacağım teşekkürler..

Comment

Zırai ilaç bayilerinden yada peyzaj firmalarından olmadı, çiçekçilerden bile birazcık ilaç temin edebilirsiniz.

Comment

Working...
        X