fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Resimdeki zararlının ne olduğunu bilen var mı?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Resimdeki zararlının ne olduğunu bilen var mı?

Aşağıdaki resimdeki zararlının isminin ne olduğunu bilen var mı acaba?

Bir üyemizin konuyla ilgili sorusu aşağıda:
    Badem ağaçlarımızın ve yer yer de nektarin ağaçlarımızın üstünde ekteki resimdeki gibi şeyler var. Zararlı da olabilir olmayabilir de ama sizin görüşünüzü almak istedim.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Cevap: Resimdeki zararlının ne olduğunu bilen var mı?

Merhabalar,

Internette yaptığım araştırmaya göre ilk vardığım sonuç bunun daha çok kirazlarda görülen "Çamuratan" böceği olduğu ve önemli bir zararı olmadığı yönünde. Mücadele yöntemi olarak fiziksel olarak gövdeden uzaklaştırmanın yeterli olacağı yönünde internette yazılar okudum.

Yine de farklı tecrübesi olan üyeler olabilir. Görüşlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Saygılarımla,

Savaş.

Comment

BİR ÇEŞİT EŞEK ARISI LARVASI OLABİLİR İÇİNİ AÇIP BAKARSANIZ HER BİRİNDE BİRER TANE ÖLMÜŞ ÖRÜMCEK GÖRÜRSÜNÜZ. YAVRULAR YUMURTADAN ÇIKINCA BESLENMELERİ İÇİN ANNELERİ TARAFINDA BAYILTILARAK KOYULMUŞTUR.

Comment

Resimdeki zararlı kabuklu koşnil dir. Bahcesel forumdaki şu linke bakabilirsiniz.Taflanda kabuklu bit- koşnil - PHOTOSEL BAHCESEL FOTOĞRAF PLATFORMU

Comment

Sayın Ubeyd Bey, bana kabuklu bit gibi gelmiyor. Çünkü bu kabuklar oldukça büyük. Taflandaki kabuklu bitler sanki daha küçük...

Çamuratan denince bu konudaki bir yazıyı ben daha önce yayınlamışım.
          https://gardensel.com/tr/ linkinde bu konu konuşulmuş. Çamuratan olabilir.

Comment

Bilgiler için teşekkürler, internette aratınca bu böceğin sadece Akdeniz bölgesinde zararlı olabileceğini okudum.

Bu bahçe Çanakkale - Bayramiç'tedir. Sizce bu zararlı ile mücadele etmemiz gerekiyor mu? Nasıl mücadele edebiliriz?

Bir de resmin yukarısına bakarsanız gövdede kara renkte reçinemsi bir madde göreceksiniz, acaba bu zarar da "karaballık" denilen mantar hastalığı olabilir mi?

Kesin teşhis için bir miktar numune alıp tarım müdürlüğüne götürmem gerekiyor sanırım, değil mi?

Teşekkürler,

Savas.

Comment

Bu kesinlikle bir mantar hastalığı.
              Fakat mantarın tahrip ettiği kabuk, böceklerin ağaç dokusuna girişine müsait oluyor.Bu yüzden altta böcek kümeleri de görülebilir.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Resimdeki zararlı kabuklu koşnil dir. Bahcesel forumdaki şu linke bakabilirsiniz.Taflanda kabuklu bit- koşnil - PHOTOSEL BAHCESEL FOTOĞRAF PLATFORMU
                Dogrusun abi o zararli kosnil ve iyide beslenmisler onlarin birde beyazi var ama dogru tespit Tesekkurler Bak abi bu beyazi http://www.aujardin.info/fiches/mala...-farineuse.php buda resimdeki olan rengi http://encrer-le-monde.over-blog.com...-34555849.html

Comment

Çamur atan (Hysteropterum grylloides)....zararsızsdır.. sadece konaklar..kışı geçirir..üzerindeki camur besindir..çiğ ve sıcaklık artışıyla gelişir gider...ağaçtan öz suyu almaz...
                  koşniller ağaçtan beslenirler...ama nasıl psilla bölgedeki en iyi bahçeyi seçiyorsa ..bu da bölgedeki en kötü bahçelerde görülür..bu zararlıyı görürseniz anlayınki bahçe sahibinin ya başka işleri vardır..yada..tembellllllllllll....

Comment

yerdogan08 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Çamur atan (Hysteropterum grylloides)....zararsızsdır.. sadece konaklar..kışı geçirir..üzerindeki camur besindir..çiğ ve sıcaklık artışıyla gelişir gider...ağaçtan öz suyu almaz...
                    koşniller ağaçtan beslenirler...ama nasıl psilla bölgedeki en iyi bahçeyi seçiyorsa ..bu da bölgedeki en kötü bahçelerde görülür..bu zararlıyı görürseniz anlayınki bahçe sahibinin ya başka işleri vardır..yada..tembellllllllllll....
                    Evet ben de emin oldum çamuratan olduğuna.Teşekkürler.

Comment

Bu zararlı koşniller. Kabuklu koşniller. Yüzük taşı gibi görüntüsü var.

Comment

........................

Comment

Efndim;demekki,resimdeki zararlı:cevapta görüldüğü gibiymişş.

Comment

Working...
                          X