fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Pamukçuk?Benim uydurmam

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Pamukçuk?Benim uydurmam

Sayın Uzman,
    Öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim.Benim sorum şu;Genellikle Kaktüs türü veya dikenli iç mekan bitkileri yetiştiriyorum fakat zaman zaman bitkilerin gövdesine ve yaprak altlarına yapısık bir pamuk yumağı arasına kendisini saklamış veya yetişkin bazıları ise pamuk yığınının dışında gövdeye veya yaprağa yapışmış canlılar görüyörum bunları kürdanla,cımbızla temizlemeye çalışıyorum zaman zaman sinek ilacı sıkıyorum fakat başarılı olmam imkansız gibi bilgilendiriseniz minnettar olacağım.
    Saygılarımı sunuyorum

Cevap: Pamukçuk?Benim uydurmam

Unlu bit (Pseudococcidae)
    Hızlı yayılan ve inatçı bir zararlıdır. Küçük beyaz bitler çok yavaş hareket ettikleri için genellikle kıpırdarken fark edilmezler. Kümeler halinde, beyaz tepecikler oluştururlar. Ezildiklerinde kırmızı bir sıvı çıkar. Sırtları zırh gibi çizgilidir. Kontrol edilmediği taktirde bazen tüm seradaki bitkilerin kaybına neden olabilecek kadar etkili bir musibettir. Adet olarak çok az olduğu durumda, alkol ya da suda kırılmış bir iki sigara ile mücadele edilebilir. Endişe edilecek gibi bir durum varsa sistemik bir insektisit kullanılmalıdır. Uğur böceği de etkilidir, ama işi şansa bırakmamak açısından insektisit önerilir.Özsuyu emilen bitkilerde form bozuklukları, deformasyon,gelişim gerilemesi ile renk ve doku farklılıkları ortaya çıkar. Kimyasal mücadele için Bazudin, DDVP, Supracide gibi tarım ilaçları kullanılabilir. ancak iç mekanlarda bu ilaçların kullanılması doğru değildir, çünkü oldukça kuvvetli zehirlerdir. elle temizleme mümkünse böylece devam edin. veya açık alana alıp ilaçlama yapmalısınız. Zirai ilaç firmalarından etkili ve küçük ambalajlı bir ilaç temin edebilirsiniz. Tarımda oldukça bilinen bir zararlıdır.

Kaynak:kaktusrehberi.com

Comment

Ev içinde sarımsaklı-zeytinyağlı-arap sabunlu karışım denenebilir.

Comment

VerdİĞİnİz Cevap İle Bana GerÇekten Çok Yardim Ettİnİz EŞekkÜrler

Comment

Pamuklu Bit

Iceria purchasi, yaşamı boyunca hareketlidir. Erkek küçük ve kanatlı, dişiler kanatsızdır. Yumurta torbalarında 800 kadar yumurta bulunur. Yumurtadan çıkan larvalar ayaklı ve antenlidir, beslenme yerlerine yürürler ve orada beslenirler. Bir daha hareket etmeyebilirler. Yılda 3 döl verir. Böcekler yumuşak mumla kaplıdır ve ballı madde salgılarlar. Bu salgılara karıncalar gelir ve böceği avcılardan korurlar. Karıncalar kontrol edildiğinde çoğunlukla bunlarda kontrol edilebilir. Sağlıklı bahçelerde emgi yapan kabuklu bit ve pamuklu bitlerle bir çok avcı vardır. Pestisit kullanılan bahçelerde gül, mazı, taflan gibi ağaçsı bitkilerde sık görülürler. Kışın yağ terkipli ilaçlar zararlıları tamamen kapatarak kontrol altında tutar, diğer kimyasal ilaçlarla da kontrol edilebilirler.

Comment

Working...
          X