Arkadaşlar bahçemde adını kuş otu olarak bildiğim küçük yapraklı kılcal köklü bir ot, özellikle sonbahar ve kış aylarında bahçemi istila etmektedir. Ektiğim kış bitkilerinin aralarını kaplamaktadır İnanın para etse birkaç kere köşeyi dönerdim. Organik tarım meraklısı olduğum için kimyasal ilaç kesinlikle kullanmayı düşünmüyorum. Elle yolmaklada bitmiyor. Bu konuda siz değerli arkadaşlarımın bilgisine ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim Selamlarımla.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kuş otu mücadelesi
Collapse
X
-
Etiketler: hiçbiri
-
Arkadaşlar yabani otlarla mücadele edebilmek için, öncelikle bilmeliyizki yabani otlar toprakları öz evlatları olma özelliğini taşıdıklarından topraklar tarafından gelişmelerini sağlıyacak özellikler kazanmış olmaktalar, bizlerin burada yapacağımız uygulama doğal yöntemler olmadıkça başarı şansımızda azalacaktır.amatörce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterArkadaþlar bahçemde adýný kuþ otu olarak bildiðim küçük yapraklý kýlcal köklü bir ot, özellikle sonbahar ve kýþ aylarýnda bahçemi istila etmektedir. Ektiðim kýþ bitkilerinin aralarýný kaplamaktadýr Ýnanýn para etse birkaç kere köþeyi dönerdim. Organik tarým meraklýsý olduðum için kimyasal ilaç kesinlikle kullanmayý düþünmüyorum. Elle yolmaklada bitmiyor. Bu konuda siz deðerli arkadaþlarýmýn bilgisine ihtiyacým var.Þimdiden teþekkür ederim Selamlarýmla.
Bizlerin burada yapacağımız önemli uygulama bu bitkilerin toprak üstü aksamları olan yapraklarının alınarak onların güneşten enerji alma özelliği olan foto senteze mani olursak gelişmelerlni durdurarak topraklardan yayarlanmalarını engelliyerek onları baskılamış olacağız.Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.
Comment
-
Organik asitlerden yapılan bu ürün 10 litre suya 20 cc kullanılarak bitki koruma olarak kullanılıyor. Su ile yarı yarıya kullanıldığında bitki öldürücü oluyor. Ben bu ürünü deneyimli bir kimyacıya gösterdim. Bunun içinde bir şey yok rahattlıkla kullanılabilir dedi. Ben kendi organik bahçemde kullanıyorun. Kolay gelsin.
Comment

Comment