fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

RAUNDUP Ot İlacını Nasıl Bilirsiniz?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich RAUNDUP Ot İlacını Nasıl Bilirsiniz?

Selamünaleyküm dostlar...

Ne cevizliğimde ne üzüm bağımda ot ilacı kullanmadım. Fakat ceviz bahçemde sulamadan dolayı kamış otu meydana geldi ve yayılmaya başladı. Bana bir ziraat mühendisi arkadaşım tarafından RAUNDUP tavsiye edildi.

Bu ilaçtan sipariş verdim ama kullanmadım şu an için elime geçmedi. Küçük bir araştırma yaptım. Bu ilacın kültür bitkilerini de öldürdüğünü öğrendim. Ayrıca kamış otuna atılınca bu ilaç bitkinin toprak altındaki gövde ve köklerine kadar indiğini de öğrendim.

O halde ağaç kökleri ile aynı yerde bulunan ayrık ve kamış otu ilaçlansa, ağaç köklerinden etkilenir mi?

Bu ilaç ağaçlara uzun zaman içinde zarar verir mi?

Allah'a emanet olun.

Cevap: RAUNDUP Ot İlacını Nasıl Bilirsiniz?

Aleykümselam Aziz Dostum
    Bahsettiğiniz ilaç sistemik özelliğine sahip iyi etkileyici bir ilaç. Tarlanda yeşil canlı ne varırsa öldürür. Ancak bir bitkiyi öldürmesi için ilacın mutlaka bitkinin yeşil aksamlarına değmesi gerekir. Oradan bitki gövdesine giren ilaç bitki özsuyu ile kökleri dahil tüm gövdeye dağılır ve ilaç bitkiye atıldıktan bir hafta sonra bitki sararıp ölmeye başlar.
    Bahçenizde yabancı otlara atarken kesinlikle kültür bitkisine temas etmemesi lazım. Buna dikkat ediniz.Değerse yabancı ot ile birlikte kültür bitkinizde ölür.

Comment

Cevabınıza çok teşekkür ederim. O halde rüzgar olmayan sıcak bir havada, ağaç yaprak ve gövdesine temas ettirmeden dikkatlice uygulamak yerinde olur.

Allah razı olsun...

Comment

Sn Massey ferguson:bahsetdiğiniz ilaç son derece etkili bir ilaç ve dikkatli ve yerinde kullanılması gereklidir.İlaçlamanın rüzgarsız ve sabah erken saatlerinde,ısının yükseleceği zamanlarda yapılması ve 7- ile 10 gün arasında sulama yapılmaması gereklidir.İlaçlama yapılan bölgedeki kültür bitkilerinin naylon poşetle kapatılması ve itina gösterilmesi uygun olacaktır.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sn Massey ferguson:bahsetdiğiniz ilaç son derece etkili bir ilaç ve dikkatli ve yerinde kullanılması gereklidir.İlaçlamanın rüzgarsız ve sabah erken saatlerinde,ısının yükseleceği zamanlarda yapılması ve 7- ile 10 gün arasında sulama yapılmaması gereklidir.İlaçlama yapılan bölgedeki kültür bitkilerinin naylon poşetle kapatılması ve itina gösterilmesi uygun olacaktır.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Allah razı olsun. Uyarılarınızı dikkate alacağım. Allah'a emanet olun.

Comment

Ben bu ilacı 3 ve ya 4 yıldan bu yana kullanıyorum. Oldukça güzel yalnız kesinlikle ağaçlara değmesin. 1 lt 13 tl. Yalnız alır iken normalini değil Star ını al. 1 lt 3 tulumbaya bölersen iyi olur. Her türlü otu kurutur.
            Kolay gelsin.

Comment

karada Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Ben bu ilacı 3 ve ya 4 yıldan bu yana kullanıyorum. Oldukça güzel yalnız kesinlikle ağaçlara değmesin. 1 lt 13 tl. Yalnız alır iken normalini değil Star ını al. 1 lt 3 tulumbaya bölersen iyi olur. Her türlü otu kurutur.
              Kolay gelsin.

Teşekkür ederim, uyarılarınızı dikkate alacağım.

Comment

Working...
              X