fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yabancı otlarla mücadele yöntemleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• yabancı otlarla mücadele yöntemleri

yabancı ot : tarlada kültür bitkisinden başka yetişşen bütün bitkiler yabancı ottur. yabancı otları yok etmek için farklı mücadele yöntemleri vardır ; biyolojik mücadele , fiziksel mücadele , kimyasal mücadele ve entegre mücadele yöntemleri kullanılmaktadır.Fakat dünyamız için en güzel mücadele yöntemi biyolojik ve fiziksel mücadeledir.
    mümkün olduğunca kimyasal ilaçlara başvurmamalıyız. fizksel önlemler olarak çapalama , tarlayı sürme , ot toplama ve toplanılan otlar yakma , bitki artıklarını tarlada bırakmama gibi önlemler alabiliriz.
    biyolojik olarakda yabancı otlarla beslenen böcek türlerinden faydalanabiliriz.

Cevap: yabancı otlarla mücadele yöntemleri

Teşekkürler sayın herciyes, Lütfen kendinizi üyelerin tanışma bölümünde( Forumsel ana sayfada görebilirsiniz.) tanıtırmısınız.

Bilgi paylaşımında sizinde bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.

Comment

Sayın Selsarac ; 10 metre aralıklarla ekili, 4 yaşında kapama ceviz bahçem bulunmakta.Yabancı ot kontrolu için burayı yılda 3 ya da 4 defa aysanla üstten sürdürmek zorunda kalıyorum, kendi ekipmanım olmadığı için bana pahalıya patlıyor. Bu sene ilaç atmayı denesem ne tür bir ilaç ve ne zaman atmalıyım, cevizlere bir zararı olurmu ?. Saygılar...

Comment

Sistemik Herbisitler var onları kullanabilirsiniz. Yeşil olan her şeyi kökünden kurutuyor. Ancak ilacı kullanırken Ceviz ağacınızın yeşil kısmına değmemeli aksi takdirde o da ölür.

Comment

Teşekkür ederim sayın Ubeyd.

Comment

Ceviz kabuğunun suda bekletilmiş haliyle kullanımı, mısır glutenini toprağa karıştırmak, aşırı ayrık çıkan toprakta lahana yetiştirmekte yabancı ot kontrolünde etkili yöntemler.

Comment

aktif madde gr/lt
              glayphosote IPA tuzu 505
              glayphosote eşdeğer asit 379 olacak deyimi nedir. böyle bir kimyasal ilaç isteği olabilirmi.

Comment

Değerli arkadaslar ;

Ben Nizamettin sizden bir konu hakkinda bilgi almak istiyorum.
                Sulu tarlada kamışla başim dertte tarlaya genel de bugday ve pancar ekiyorum . Ama pancar zamanı kamiş yüzünden cok zarar ediyorum.Bu kamiştan hangi ilacı atarsam kesin kurtulur tarlam. bugdaylar biçildikten sonra ismini şuan hatırlamadigim bir kamiş ilacı attim ama sadece yaprakları sarartmis köklere etki etmemiş ...
                Lütfen bilgilerinizi paylasin ilgi ve alakaniz için tesekkür ederim.

Comment

Working...
                X