10 arkadaş birleşip bir kkoperatif kurduk ve evimizi bitirdik.evler müstakil ben kooperatifin 3 kişilik yöneticisinden biriyim.kuramızı çektik ve bana iyi bir yer düştübahce düzenlemesini yaptık, duvarlarını çektik.geçici elektirik ve slarını bağlattık.şu an oada oturan 4 aile var.ben orada olmadığım sırada telekom ekipleri glerek duvardan atlayarak evimin bahcesine telefon direği dikmişler bende bende n habersiz yapılan bu işlem için ilgili kuruma 2 sefer direğin sökilmesi için yazılı müracatda bulundum.munlarda yazıma cevap olarak en uygun güzergahın ora olduğunu bana yazılı olarak bildirdiler.bende teknik eleman olmam sıfatıyla 2 adet daha yer olduğunu bildirip direğin sökülmesini talep etdim ve savcılığa yazılı talepde bulundum.şu aradan bir ay geçmesine rağmenhiç bir işlem gerçekleşmedi.Ne yapmam gerekli
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
telefon direği
Collapse
X
-
Cevap: telefon direği
Sayın Tabiatcı.Kamulaştırma kanunun 7. maddesine göre sizin orayı kamu adına kamulaştırma yani alma hakkı var kurumun.7.maddeye göre işlem yapıp sizinle anlaşarak bir fiyat vermeleri gerekir.Verilen fiyatı kabul etmez iseniz.Karşı kurumun ,kamulaştırma kanunun 10.maddesine göre sizi mahkemeye verip fiyatı mahkemenin belirlenmesi istenir.Yani eğer kamulaştrırma kararı sizin o hat için alındı ise sizin vermem deme gibi bir hakkınız yok. Eğer kurum sizi satın almaya davet etmeden direkleri dikmiş ise o zaman siz mahkemeye " Kamulaşrırmasız el atma "davası acmanız gerekir.Bu davayı acmanız demek oranın verilmesine razı oldugunuz ve fiyatın belirlenmesini istediğiniz anlamı çıkar.
Yani eğer karşı kurum oranını kamulaştırılması için karar çıkartı ise kurtuluşunuz yok demektir.Ya kurumca verilen fiyata veye mahkemenin verdiği fiyata razı olacaksınız.
-
kooperatif arsalarda tapunun alınmış ve kooperatif fesh edilmesi sonrasında yer hakkında dava açabilirsiniz.Eğer boyle bir durum varsa sayın ubeyd 'in dediği gibi mahkeme bilir kişi tayin edip yerin tarlamı yoksa imara göre arsamı ona kara vewrmesi gerekiyor
Comment
-
yukarıdaki bilgiere teşekkür ederim.bende kamu kuruluşunda çalışıyorum.bu işte ne kamulaştırma var nede karar var 2 mt lik bahce duvarından atlanarak direk dikilme var yani zorbalık bu işe savcıda şaşırdı.özel mülkiyete zarar vermeden şikayetci oldum.bedel tesbitide yapmadılar.dikdik oldu diyorlar.işine gelmediyse sök at diyorlar,yani bizi gaza getirmeye çalışıyorlar
Comment
-
Yerin tarla veya arsa olması önemli değil.Eğer kamu yararı için kamulaştırma kararı çıkmış ise vasfı ne olursa olsun orasını karşı kurum alır.Ve direği diker.Ama fiyat hususunda anlaşmanız uzun sürebilir.Ha bir de şu hakkınız var.Sizinle anlaşmadan kesinlikle o direği oraya dikemezler.Yani söküp atabilirsiniz. Ancak olağan üstü durumlarda kamulaştırma kanunun 27 maddesine göre karar alınırsa .O zaman fiyat belirlenmeden yani sizle anlaşmadan bile direklerini diker ,sonradan işlemleri yapılabilir.
Yni şu anda direkleri söküp atsanız sorumlu olmasınız.
Comment
-
arkadaşımın biri buranaın imarlı dye belirtmiş,buası imarlı projeli,kura çekidi,ama şu an kooperatif daha fesh olmadı, benim gibi üç üye daha buna itiraz etdi ama adamlar bir acaip, anlaşmayı bırakınyüzümüze bakmıyorlar.birde telekom özel şirket kamulaştırma hakkı varmı?ben istediğim yere duvarlı bahçenin içine atlayıp dkerim ifadesini anlamadım.duvarı dışı ne güne duruyor.hukuk nerede?
Comment
-
İmarlı olup olmaması önemli değil.ikincisi telokom özel kuruluş olabilir ama yaptıgı işi kamu işi bunun için kamulaştırma kararı kaymakmlıktan veya valilikten veya bakanlıktan çıkatırmışlardır.İstediği yere dikmiyor elinde plan proje var o projeyi göstererek kamulaştırma kararı çıkatırır.
Comment
-
yani hukukcu kardeşlerim bu olay acaip bişey buraki avukatlar bu işe şaşırıyor.bu direği ben dikmedimki ben sökeyim ,söksem suçlu olurmuyum?ne bedeli ne bişeyi diyelimki yarın hatda arıza meydana geldi,adamlar elinde merdiven bahceme girecek orada meyve ağaçları var,güller var,yazın sebze ekiyorum vs.sonra kapıma gelenin telekomcu olduğunu nerden bileyim.hırsızmı,arsızmı evde coluk ,çocuk ağaçlar tele zarar vermezmi?acaip bir durum.lütfen yardımcı olunuz.haklı davamda haksız olmayalım
Comment
-
Dua et evini yıkmadıklarına.Biz çok ev yıktık yol yapmak için.Adam ağladı sızladı ama kamu yararı için yıklırı.Sen bir kişisin ama oradan faydalanacak binlerce kişi.Avukatlar neden şaşıyorlarki.Ozaman yol yapmayalım,orada bir ev var diye, Hastahane,postahane vb yapmayalım.Olurmu
Diğer bir husus sen diyorsun ki burası benim bahcem.İyi. O zaman nereye dikilsin. Başka yere yeni komşumun yerine.Komşun buna kızmayacakmı.Birde plan proje nasıl uygun ise o şekilde yapılır.Şans size vurmuş razı olacaksınız.
Ancak kurumun hatası şu sizinle görüşüp anlaşmadan dikmişler.Yani şimdi sen söksen suçlu değilsin.Çünkü izinsiz olarak ( Kamulaşrırma kan. 27. maddesi hariç )SİZİN ARAZİYE ( özel mülke tecavuz )GİRİP DİREK DİKEREK SUÇ İŞLEMİŞLER. DİREĞİ HEMEN SÖKEBİLİRSİNİZ.
Comment
-
evet sonunda bu işi çözdük.Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum.Kişi malına zarar vermek ve izinsiz özel mülke zarar vermekten.15 gün gibi bir sürede yetkililer gelip keşif yaparak,Tüm direkleri sökerek;bahsetmiş olduğum alternatif yere taşıdılar ve haklı olduğumuz tescillenmiş oldu.Bu arada bizde konuyu araştırarak bilgi sahibi olmuş olduk,yalnız olan bizim kayısılata olan oldu,direkleri söken işciler temize havale etmişler ne diyelim.
Comment
-
Sn Tomurcuk hemen itiraz etmeni tavsiye ederim.En Ufak arıza durumunda gelip seni rahatsız edecekler.Her işin bir yolu yordamı var.Birinin malı diğerinin için değildir.Olmazsa sizle sözleşme yapıp,kirasını ödesinler.Neticede orası sizin mülkünüz;yasalar sizden yana.Mesela bazı baz istasyonları kiralıyor.Vatandaşın hakkı'nın gasbedilmesine karşıyım.İleride hatlar yer altına alınacağında hak iddia ederlerse ne diyelim.
Comment
-
merhabalar değerli büyüklerim.yukarda bahsi geçen konuya benzer bi konu ile karşı karışıyayım.2009 yılında 13 dönüm bi tarla aldım.aldığım tarlayı bahçe yapmak niyeti ile aldım.ve şuan imarını yaptırıp dikeceğim.imardan kastım kepce ile tarlayı 100 cm derinliğinde kazdıracam.ama gel gelelimki tarlamın içinde 5 adet telefon direği var.yani bu şekilde imar yapmam olanaksız.kepce girdimi mutlaka bi şelilde istemeden de olsa zarar verir.haklı durumdan haksız duruma geçmemek için sizlere bu konuyu açtım.nasıl bir yol izlemem lazım.telekoma dilekce ile bildirdim ve sonra telekomda yetkili birinin yanına giderek durumumu anlattım.direklerden geçen kablo 2 çeşitmiş.biri çok pahalı biride çok ucuzmuş.eğer çok pahalı olandansa hiç bişey yapamayacaklarını belirttiler.ama yok ucuz olandansa da kaldrıcabileceklerini söylüyorlar.alternatif olarak başka götürebilecekleri yerler var.gel gelelim olduki pahalı olan kablodan çıktı kaldırmayacaklarımı.onlar kar ı biraz daha çok etsin parayı biraz daha çok kazansın diye ben dişimle tırnağımla metresine bile dünya para verdiğim tarlamı istediğim gibi imar ettiremeyecekmiyim.???? lütfen değerli büyüklerimden acil olarak yardım bekliyorum....
Comment
-
Merhabalar,
Telefon Direği Konusu beni çok ilgilendiriyor.
Kiracı olarak oturuyoruz. Evin arsasına Telekom (PTT) eskiden 6 telefon direği dikmiş. Mal sahibi burada olmadığı için kafasına göre yapmış bu işi. Şimdi biz araba ile arsadan geçiyoruz ve özellikle 2 tane direk bizi tehdit ediyor. 3 ay kadar önce Telekoma dilekçe yazıp direklerin kaldırılmasını talep ettim. Hem dilekçede ve hem sürekli telefonla arayarak işin aciliyetini belirttim. 1 ay kadar önce keşif için geldiler ve Telekom görevlisi direği görünce, çok haklısınız, burası tehlike arz ediyor dedi. Ancak sınırdaki şahıslar Telekom görevlisini giderken durdurup, buraya direk diktirmeyiz demişler ve birsürü tartışmadan sonra görevliyi bu düşünceden vazgeçirmişler. Ayrıca Telekoma dilekçe vermişler.
1- Direğin taşınmasını istediğimiz yer bizim kullandığımız arsaya ait. Karşı taraf arsanın kendisine ait olduğunu iddia ediyormuş. Birkaç ay önce mal sahibi kadastro getirtip sınırları belirledi, ancak bir noktayı bu şahıslar yok ettiler. Diğer 2 uçlardaki noktalar belli.
2- Aramızda uzlaşmamızı ve konuyu aramızda halletmemizi söylüyorlar (Kesinlikle böyle birşey sözkonusu bile olamaz)
3- Muhtarı çağıralım, 2 kadastro noktası arasında ip gerelim ve ipin olduğu yere taşınsın diyoruz. Kesinlikle dinlemiyorlar.
4- Kadastroyu çağıralım, masrafını Telekom veya diğer şahıs karşılasın diyoruz, bunada kesinlikle itiraz ediyorlar. Alternatif hiçbir çözüm getirmiyorlar.
5- Direkleri söküp atarsam ne olur ?
Saygılarımla,
Comment

Comment