fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

At gübresi,

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

  • prefix_1_title_rich At gübresi,

    Hayvan gübreleri içinde at gübresi en az sindirilmiş yem atıklarından ibaret gibi.
    Hangi bitkilere daha iyi geliyor. Yanma işlemi diğer ahır hayvanlarının gübresi gibi mi?
    Bu gübre yanılmıyorsam mantarcılıkta kullanılıyor.
    Bahçe de kullanılma özellikleri nedir.
    Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı?

  • #2
    Cevap: At gübresi,

    Tüm at çiftlikler ahırlardaki altlıkların neye yapılacağı ile ilgili aynı derde sahiptir. Bazı yerlerde at gübreyi mantar yetiştiriciliğinde kullanılırken başka yerlerde Meyve ağaçların verimi yükseltmek adına kullanılmaktadır.
    At gübresi çürütüldükten sonra temiz ve kullanılabilir olmaktadır. Çünkü bakteriler, fazla ısı üretmenin yanı sıra birikinti içerisinde canlı bir şey bırakmamaktadırlar (ne yaban ot tohumu, ne de başka bir canlı bu ortamda yaşayabilmektedir) . Bu işlem sonucunda at gübresi suni gübre niteliğinde bir maddeye dönüşür.

    Gübreyi azaltmak adına kullanılan bir diğer yöntemi ise gübreyi yer solucanlara yedirtmektir. Yer solucanları gübre içerisindeki talaş, yapraklar, saman ve bitkisel atıkların çoğu tüketmekteler. Yediklerini birinci sınıf toprağa dönüştüren yer solucanları, aynı zamanda bulundukları topraklardaki faydalı mikroorganizmaların sayısını kısa bir sürede yedi kat arttırır. Bu işlemle çok verimli toprak elde edilir. Birçok ülkede bu yöntem doğal atıkları dönüştürmede kullanıldığı için yer solucanlarının pazarı oluşmuştur.

    Comment


    • #3
      Cevap: At gübresi,

      Kardeş bu konuda bakınız tarım bakanlığı sitesindeki hayvansal gübreler kısmına

      Comment

      Working...
      X