fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÜRE bitkileri neden yakıyor?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich ÜRE bitkileri neden yakıyor?

öncelikle konuyla ilgilenen ilgilenmeyen herkese selamlar...
    temmuz ayında iki adet asma, bit kısım nane ve bir kısım çilek bitkisine azot gübresi olarak Üre verdim. asma çeliklerini geçtiğimiz kış dikmiştim. ve gübreyi de asmalara birer avuç (yaklaşık 50 gr) çilek ve naneye de yaklaşık 1m2'ye 50-100 gr gelecek şekilde attım. sonuç olarak hepsi kurudu. bunun nedeni nedir. gübrenin özelliğinden mi kaynaklanmakta yoksa uygulama zamanı veya şeklinden mi. şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: ÜRE bitkileri neden yakıyor?

Evet...Kimyasal gübreleri bitkilere verirken,bitkilerin yaşı,mevsimi,bitkinin tür özelliği ve sulama suyunun durumu gibi konulara dikkat edilmelidir.Ayrca Sonbaharda dikilen bir asma bikisinin kökleri iyice olgunlaşmamış, ince ve kılcal halinde olduğundan verilen gübrenin bu köklere zarar vereceği aşikardır.Tahmin edebildiğim kadar;Siz naneyide yeni diktiniz herhalde...Yukardaki açıklamalar ışığında,bitkilerinizin kurumasında sorumlu sizsiniz.Hayırlısı diyelim ve size bir ders olsun.Bundan sonraki uygulamalarda daha dikkatli olursunuz.Sağlık ve esenlik dileğimle....

Comment

Working...
    X