fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Öküzün boynuzundaki gübre

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Öküzün boynuzundaki gübre

BİYODİNAMİK BAĞCILIK

İtalya'da geçtiğimiz hafta Sinei Şarapçılık ve Bağcılık Fuarı'na katılan Soley, dünyada şarapçılık adına neler yapılıyor, ne gibi gelişmeler var onları gözlemlemiş. Bu geziden de gayet mutlu dönmüş... "Gördüm ki, biz teknolojinin de gerisine düşmüşüz. Şarapçılık işinde bu şöyle hoş; çünkü bu teknolojiye gerek duymadan doğanın asıl gücünden yararlanabildiğinizi gösteriyor," diyor Soley.

Bozcaada'daki bağlarında 'biodynamic' (biyodinamik) bağcılık adı verilen bir sisteme geçen Soley, artık toprağı yalnızca organik gübrelerle beslemiyor, onun da ötesinde güneş, ay ve hatta yıldızların toprağa ve ürüne olumlu etkilerinden yararlanmaya çalışıyor. Soley, "İnsanlar yüzyıllar süren gözlemler sonucunda keşfetmişler bu etkileri. Ama teknoloji bunları öldürmüş zamanla.

Mesela artık organik gübre kullanmıyoruz. Bir öküzün boynuzunun içindeki çok küçük miktarda bir gübreyi aktife hale getiriyor ve bunu çok az ölçeklerde toprağa katıyoruz.
    Ben doğayı çok fazla antibioyotik alan çocuklar gibi görüyorum şu an. Halbuki buna gerek yok," diyor. Şu an dünyada bu sistemi uygulayan sadece 100 kişi olduğunu söylüyor

Arkadaşlar bu öküzün boynuzundaki gübre için ne dersiniz?Şaşırdım açıkçası....deneyen , bilen duyan var mı?

Cevap: Öküzün boynuzundaki gübre

Ben duymadım. bilgisi olan varsa yazsın. Ancak kan unu kemik unu gibi bildiğimiz bazı maddeler var. ifade bana biraz farklı geldi nedense. boynuzdaki gübre aktive ediliyormuş, Boynuzda gübrenin olduğunu kabul ediyoruz bu arada. devamı aktive edilmeye kalıyor nasıl oluyorsa?

Comment

İşin garip tarafı bu işlemi Dünya'da 100 kişinin uyguluyor olması.

Madem bu kadar yararlı ve işlevsel, neden bu iş gizli yapılıyor veya bir başka anlatımla yayılması sağlanmıyor?

Comment

Kardeş BioFarm Organik Gübrede de Boynuz kan ve kemik unu kullanıldığını biliyorum. Yaşar Holdingin Çamlısı üretiyor ECOSERT Sertifikalıdır. Reklam oldu galiba bilginize

Comment

Teşekkürler biofarm gübreyi çiçeklerim de kullanıyorum çok da faydasını gördüm görüyorum herkese tavsiye ederim.

Ancak konuda sözü edilen olay başka.Dünya'da 100 kişinin uyguladığı bir durum,bilmece gibi ama çözemedik.

Comment

Bu konunun Ay ve Tarım İlişkisi başlıklı https://gardensel.com/tr/ linkindeki yazı ile bir ilgisi olabilirmi?

Comment

Hayvanların boynuz ve tırnakları yem sanayinde veya gübre olarak kullanılabilir.N oranı%10,P2O5 oranı%1 kadardır.Öğütülme işleminden sonra.Gübre olarak kullanıldığında yavaş elverişli hale geldiği için ekimden önce toprağa verilebilir.yavaş elverişli duruma geçtiği için çimlerin azot ihtiyaçlarına bir devamlılık kazandırmaktaır.Kan ,deri,kemik tozu da aynı kapsamda düşünülebilir. çok değerli olduğundan çiçekçilik te kullanılması tavsiye olunur.

Comment

çok faydalı bir bilgi tşk ederim

Comment

şimdi okudum yazıyı yeni üye oldum bu siteye okudum ve baya ilgimi çekti çok ilginç geldi bana konuyu biraz daha açsalar çok iyi our aslında

Comment

Bu başlık deyim olarak sembolleştirilmiş olabilir, çiçekçi arkadaşların belirttiği gübreler buna karşılık olabilir. Diğer bir mitolojik çıkarsama dünyanın öküzün boynuzu üstünde olduğu savının, Hayvan gübre katkısı ile "Öküzün boynuzundaki gübre" söylemi oluşmuş olabilir.

Comment

Arkadaşlar hayvansal atıkların hepsi gübre olarak değerlendirilebilir şu anda yaşar holding bunu zaten mesut beyin deiği gibi biofarmda uygulamasını yapıyor ama bunlar tam olarak organik olmayabilir dezenfekte etmek gerekiyor. Hayvansal atıklı gübrelerin en büyük özelliği lisin ve fenil alenin bulundurması ve lisin in aktif etkisinin zararlı ve hastalıklara karşı dayanıklılığı arttırmasıdır. Sevgili arkadaşlar boynuzda N,P,K değerleri belli oranda bulunmakla beraber içinde aktif Fe(demir) ve Çinko da bulunmaktadır buda bitkiye artı sağlamaktadır. Ama sadece besleme olarak yeterli olmaz. Şimdi güneş sistemi hareketlerine göre bitki üretilmesi gerçeği doğrudur ama bunu bilim geliştirdi ve bu günkü bilgiler zaten temelde ona dayanır. saygılar

Comment

Kan unu kemik unu nereden temin edilebilir??

Comment

Boynuz unu veya tozu firmamızda mevcut irtibata geçenlere bunun tedarik edebiliriz. İrtibat telefonumuz 0532 687 0810 Deniz gübre Salih Gemi

Comment

Working...
                          X