fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

leonardit

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• leonardit

leonardit, bitki ve hayvan kalıntılarının yüzyıllar boyu değişimi
    ile oluşan ve içindeki humik ve fulvik asitten dolayı torağın
    ph sını dengelediği, havalandırmayı sağladığı ve toprağı organik
    madde yönünden zenğinleştiren bir maden
    benim sorum, çeşitli firmalar bu madeni pazarlamakta ve önümde
    almak için düşündüğüm bir ürün var. acaba leonardit seçimi için
    nelere dikkat etmeliyiz? ve ayrıca bunun yerine sıvı formda olan
    (organik madde+humik+fulvik asit içeren ürünler)bunun yerini
    tutarmı? cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden

Cevap: leonardit

birde ürün kataloğunda %70(humik ve flvk)içeriyor diye yazıyorlar acaba
    humik asitmi fazla yoksa fulvik asitmi nasıl anlarız?

Comment

Sıvı daha ekonomik.10 kg leonarditi 25 liraya aldım Bauhaustan. Bir de kömür tozu olduğu için kullanımı problem oluyor. Biofarm granül organik besin aldım, saksı toprağını değiştirirken koydum içine kökler hava aldı 60 ytl. ye aldığım Dipledenia Sundaville'm kurudu. Sıvı bence en iyisi.

Comment

Sayın a.kaya09, leonardittin kullanımı toz formda olduğunda daha ziyade saksılama saksı harcına katma yada tarla uygulamalarında tarla toprağına karıştırma şeklindedir ve humik asidin daha önceki evresi olduğu için kullanımında tercih size aittir. Elbette sıvı humik asit terkipleri sizin işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Comment

Kullanımı kolay olduğundan sıvı formülasyonu tercih etmeniz normal.
          Yalnız,belirtmiş olduğunuz 10kg 25 YTL rakam olarak çok güzel ama önemli olan yapısı..eğer topluiğne başı büyüklüğünde granül yapısı ve ışığın değişik yansımasında parlıyorsa(elmas gibi) ,işte o gerçek leornaditten elde edilmiş humik asittir..zirai ilaç bayilerinde 500 gr 25-30 YTL arasında dır anlatmış olduğum humik asit..Her zaman zirai ilaç bayilerinden almayı tercih ediniz.
          Elinizdeki Humik asit ya %80 veya %85 liktir..diyelim ki %80 lik ürün var.bunun %50 si humik asit %30 fulvik asit içerir.ve içerisinde %8 lik potasyumoksit vardır..buda fevkalede önemlidir bitkiler için...piyasada %70 lik fulvik asitler var.fulvik asit ,köklenmeyi direkt etkileyen humik asitin özü olan ,molekül yapısı çok küçük olduğundan bitki tarafından da süratle alınır..üstelik,bu ürünü diğer kullandığınız yabrak gübreleri ile karıştırsanız şelatlama olacağından çok hızlı bir şekilde gübre,diffüzyonla stomalardan giriş yapar.

Comment

Working...
          X