fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LİMON AĞACININ BUDANMASI KONUSU.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich LİMON AĞACININ BUDANMASI KONUSU.

Bahçemde dört adet 2 ve 3 yıllık limon fidanları var.Hepside meyve veriyor.Şu anda hem meyve hem de çiçek var.Ancak dal uzantıları orantısız uzunlukta ve şekilsiz.(Gerekirse resimlerini de koyabilirim)Budanmaları konusunda hiç bir fikrim ve deneyimim yok.Ne yapmam gerekir.Keza iki adet mandalinamdan biriside aynı şekilde.Bulunduğum yer İzmir İli sahil kesimi Denizden 150mt güneyde.
    Bu konuda yardım bekliyorum.Teşekkürler.

Cevap: LİMON AĞACININ BUDANMASI KONUSU.

sewgili kardesim, limonlarına we mandarinlerine su dönem itibariyle hic dokunma... hemen hicbir meywe türü , eywe bagladıgında ya da cicek acma döneminde budanmaz... kaldıki budama zamanı olan ilkbaharın ilk aylarında da 2 yasındaki bi meywe budamaya pek ihtiyac duymaz! teknik anlamda sadece fidanların ice gelen bölümündeki yıllık sürgünleri temizlemeniz yeterli olacaktır. ilerleyen yıllarda dal taksimatı aynı düzensizligini korursa hafif bi uc almayla bu sıkıntıyı giderebilirsiniz... saygılar

Comment

Cevap: LİMON AĞACININ BUDANMASI KONUSU.

bugn itibariyle sipariş ettiğim limon fidemin yaprak kısmından kırıldığını gördüm fakat yinede ektim çünkü kok kısmı sağlam bir şekilde duruyordu sizce fidanım sağlıklı bir şekilde büyürmü

Comment

limonumu eylülde budasam sorun yaşarmıyım( ekşi limon)

Limonum fidandi çok sürgün verdi yaprak altlarında uzun dallar çıkmıştı döktü limon vermedi bir dalı budama yapılmalı limonun keyfi kaçmasından endişeliyim

Comment

Working...
        X