Duyuru

Collapse
No announcement yet.

LÝMON AĞACININ BUDANMASI KONUSU.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• prefix_1_title_rich LÝMON AĞACININ BUDANMASI KONUSU.

Bahçemde dört adet 2 ve 3 yýllýk limon fidanlarý var.Hepside meyve veriyor.Þu anda hem meyve hem de çiçek var.Ancak dal uzantýlarý orantýsýz uzunlukta ve þekilsiz.(Gerekirse resimlerini de koyabilirim)Budanmalarý konusunda hiç bir fikrim ve deneyimim yok.Ne yapmam gerekir.Keza iki adet mandalinamdan biriside ayný þekilde.Bulunduðum yer Ýzmir Ýli sahil kesimi Denizden 150mt güneyde.
    Bu konuda yardým bekliyorum.Teþekkürler.
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: LÝMON AÐACININ BUDANMASI KONUSU.

sewgili kardesim, limonlarýna we mandarinlerine su dönem itibariyle hic dokunma... hemen hicbir meywe türü , eywe bagladýgýnda ya da cicek acma döneminde budanmaz... kaldýki budama zamaný olan ilkbaharýn ilk aylarýnda da 2 yasýndaki bi meywe budamaya pek ihtiyac duymaz! teknik anlamda sadece fidanlarýn ice gelen bölümündeki yýllýk sürgünleri temizlemeniz yeterli olacaktýr. ilerleyen yýllarda dal taksimatý ayný düzensizligini korursa hafif bi uc almayla bu sýkýntýyý giderebilirsiniz... saygýlar

Comment

Cevap: LÝMON AÐACININ BUDANMASI KONUSU.

bugn itibariyle sipariþ ettiðim limon fidemin yaprak kýsmýndan kýrýldýðýný gördüm fakat yinede ektim çünkü kok kýsmý saðlam bir þekilde duruyordu sizce fidaným saðlýklý bir þekilde büyürmü

Comment

limonumu eylülde budasam sorun yaþarmýyým( ekþi limon)

Limonum fidandi çok sürgün verdi yaprak altlarýnda uzun dallar çýkmýþtý döktü limon vermedi bir dalý budama yapýlmalý limonun keyfi kaçmasýndan endiþeliyim

Comment

Working...
        X