fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kış Budamalarının riski nedir?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Kış Budamalarının riski nedir?

Budama konusunda en geniş içeriği sahip olan bahcesel bilgi hazinesini incelemenizi tavsiye ederim. Linkini veriyorum. Daha birçok konuda bilgi hazinesi hizmetinizdedir. Bahceselforumsel de henüz bilgiler tam değildir çünkü bahceselforumsel paylaşım için düzenlendi. Kütüphane olarak birçok bilgi "bilgi hazinesindedir."

Comment

bak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katılanlardanım.Ama maalesef bence cok onemlı olan budama mevzuunda farklı frekanstakı arkadaslar kısısel cevaplarını bılgı paylasımlarının onunde tutuyorlar sanırım . ben İnşaat mühendisiyim ama bahçeye ve ağaçlara karşı ınanılmaz sevgi duyuyorum . Bu konuda teknik bilgi alabilirmiyim . bubilgi aktarımı forum üzerinden olursa benım gıbı bu konuda yetersiz arkadaşlar da istifade eder. Şimdiden Teşekkür ederim.
      merhaba biraz oldu fakat sizin düşüncenize katılmakla birlikte kişisel cevaplarınbilgi paylaşımı önüne gecmesi düşünceniz bana göre eleştisel açıdan olumsuz tavır olrak görünmektedir.Budama konusunda sormak istediğiniz veya bilmek istediğinizi size aktarmak bizim için zevktir.Burada amaç bilgileri saklamak değil paylaşmak esastır.Umarım daha sonrada farklı konularda fikir alış verişimiz devam eder saygılar

Comment

son mesaj nov2007.. kasım nere bura nere??? ) meyve ağaçları genel olarak uç gözlerdenbaşlayarak çiçek açarlar. bu sebebten ilkbahar geç donlarının etkili olduğu geçiş bölgelerinde erken budama yapmak mahsulü dona vurdurmaya sebeb olur. bu yüzden bu bölgelerde üreticiler budama işini geçe bırakırlar, hiç olmazsa uç alma ya yapmazalar yadda sürgünü uzunca bırakırlar.. erken yapılan buadama ağacı erken uyanmaya sevk edip yine don sebebiyle ürün kaybı olacağını söydleyenler de vardır. ancak ben erken budamanın ağaçlarda erken çiçeklenmeye neden olduğunu tecrube etmedim.

Comment

Uyuyan ağaç uyur. Budandığından haberi nasıl olacak?

Budamanın etkisi aktif haldeki ağaçta olur, yada uyanınca ağaç farkına varır ve ona göre tepki verir.

Comment

turkeri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            son mesaj nov2007.. kasım nere bura nere??? )
            bu yazdığınızı anlayamadım. İlk mesaj 14-01-2008 de yazılmış.

Comment

Working...
            X