Duyuru

Collapse
No announcement yet.

PEKMEZ TOPRAĞI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• prefix_1_title_rich PEKMEZ TOPRAĞI

Ana sayfadaki pekmezle ilgili ilgili bilgileri okudum.Biz yýllardýr yöremizde Üzüm pekmezi yaparýz ve mutlaka pekmez topraðý kullanýrýz.Ana sayfadak yazýda bir hocamýz Pekmez topraðý yerine;Kalsiyum Karbonat yada Mermer tozu kullanýlmasýnýn daha uygun olacaðýný,belirtmiþ.Bu maddelerin üzüme katýlýþ oraný ne kadardýr? teþekkürler.
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: PEKMEZ TOPRAÐI

Pekmez yapýmýnda bir nevi maya olarak kullanýlan beyaz pekmez topraðý genelde %1 Oranýnda kullanýlmaktadýr. Yani 100 kg üzüm þýrasý içersine 1 kg beyaz pekmez topraðý katýlmaktadýr. Kalsiyum Karbonat oraný binde bir olarak kullanýlmalýdýr. Ancak Kalsiyum karbonat kullanýmýnda ölçü tam tutturulamadýðýnda pekmezin tadýnda deðiþiklik ve çabuk ekþime olmakta pekmez üzerinde ekþimeden dolayý beyaz köpükler oluþmaktadýr.dýr. Bunun için Kalsiyum karbonat kullanýlmasýný tavsiye etmiyorum. Özellikle kendi ihtiyacý olarak pekmez yapanlar Beyaz pekmez topraðý kullanmalýdýr.

Comment

hemþerim zaten ben yýllardýr toprak kullanýrým .Birde bu mermer tozu neyin nesi?

Comment

Bizim buralarda da beyaz pekmez topraðý kullanýlýr. Ýnsanlarýn baþka bir þey kullandýklarýný daha görmedim.

Comment

Working...
        X