fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tavukların köpük yemesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• prefix_1_title_rich Tavukların köpük yemesi

Yaklaşık üç dönüm meyve bahçem mevcut ve bu bahçede 15 adet tavuk var.Bunlara yem olarak mısır,buğday,arpa ve ara sıra tavuk yumurta yemi veriyorum.Komşular evinden çıkan ekmek kırıntısı,marul ve yeşillik artıklarını veriyor.Bal arılarını izole için kullandığım Beyaz köpük(stropor)'u tavuklar yedi bitirdi.Öyle iştahla yiyorlarki şaşırdım.Diğer tavuğu olan arkadaşlara sordum.Onlarda da aynısı oluyormuş.Bunun sebebi ne? bunu yamelerinden zararı olurmu?
  • Fidanligi.com

Cevap: Tavukların köpük yemesi

Yenebilir. zehirlemez, ancak kabız yapabilir. Yandığı zaman, -organik bir madde olduğu için- karbondioksit ve su buharına dönüşür. Dolayısıyla, kapalı bir yerde yanması ve dumanına maruz kalınması durumunda, zehirlenmeye değil, ama boğulmaya yol açabilir.

Avrupada kanserojen madde içermesinden dolayı kullanımı yasaklanmış ama bizde halen devam ediyor.

Polistren köpük yada strafor olarak ararsanız daha geniş bilgilere ulaşabilirsiniz.

Tavuklara birşey olmaz ama bir ata sözü vardır "Bilmediğin aş ya karın ağrıtır ya baş" diye söylenir. Korumanızı tavsiye ederim.

Comment

Cevap: Tavukların köpük yemesi

Sn Saraç:Sözünüzü tutdum ve Arı Kovanlarının kenarlarındaki köpükleri,söküp aldım.Zaten tavuklar iyice kırpmıştı,çöpe atmak zorunda kaldım.İlginize teşekkürler.

Comment

Working...
      X