fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kirazları dölleyen arılar hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• kirazları dölleyen arılar hakkında

şimdi hacam benim kirazlığım var ve bu kirazlık arılar sayesinde döllenirse daha çok verim veriyorya bende aklımdan şöyle bi fikir geçti ben birisinden bir kovan arı alsam kirazlığın çiçek mevsiminde ortasına koysam bunlar kirAZLARI DÖLLERLER AMA kirazlar büyüdükten sonra bu arıları tarladan uzaklaştırmam gerekir çünkü bakamam vede bakımını bilmiyorum şimdi sorum şu ben bu 1 aylık süre içinde arılardan bal alabilirmiyim sadece benimki bi düşünce sonra arıları geri veririm mesela biriyle anlaşırım kiralarım arıyı sonra 1 ay sonra geri veririm uygunmu acaba saçma gele bilir ama ben,im ki sadece bi düşünce

Cevap: kirazları dölleyen arılar hakkında

Evvelen baki selamlar,sağlık ve sıhhat dileklerimle.Buna benzer bir soruyu daha önce cevaplamıştım,ancak; istek üzerine tekrar cevaplıyorum.Tabiatda bulunan bitkilerden bazıları tozlaşmaya ihtiyaç duyar.Bunlardan biride kiraz'dır.Öncelikle diktiğiniz kiraz çeşidini belirlemenizi öneririm.Ancak;Ülkemizde son yıllarda Ziraat900 adlı kiraz tercih edilmektedir.Bu kirazın rüzgar yönü hesap edilerek,yeterince tozlayıcı dikilmesi daha sonrada yeterince bal arısı kolonisi uygun yerlere konur.Bal arıları;çiçekleri dolaşarak,tozlaşmaya yardımcı olurlar.Şayet civarda tozlayıcı çeşit yoksa bal arılarının bir fonksiyonu olmaz.Bal arıları önce yakın ağaçlara daha sonra daire şeklinde halkayı genişletirler.Onlar için verimli olan alan 3klm kare lik alandır.Ancak; bu alan ihiyaca göre 5klm kareye kadar çıkar.Bu nedenle Fidanlığa taşınacak bal arıları kolonilerinde bu husus göz önünde bulundurulmalıdır.Öte yandan Kovan yada kovanların bahçe ortasına konması tavsiye edilmez.Fidanlık civarındaki bir serpenek yada duvar diplerine konulması,ana yol ve hayvan barınaklarından uzak,sessiz yerler tercih edilmelidir.Bal arıları bakımıyla ilgili bilgisi olmayan şahıslar mutlaka ve mutlaka bu işi bilen yada anlayan birinden yardım almalıdır.Zira bu faydalı hayvanlar;bilmeyen insanlara karşı adeta saatli bomba gibidirler.Özellikle çiçek döneminde bal arısı kolonileri günlük bakıma ihtiyaç duyabilirler.Bu nedenle yörenizden birisiyle anlaşmanızda yarar görüyorum.Ehhh!!benim yöremde olsanız yardımcı olurdum.Ammaa.. ne yapayım,şansınız diyelim.Şayet kiraz ağacınız fazla ise;kovan satın almak ve bu işi öğrenmek en iyisi diyelim.Sağlık ve esenlik dileğimle.

Comment

Bende bu arı konusunda tecrübesizim.
      Bir arıcıyla yer kirazı bahçesine arı kovanı koymayı düşünüyorum dedim olur dedi. Fakat ya kiralama yapacaksın yada satın alacaksın dedi. Tek kovan bu iş için uygun değil 2 veya 3 kovan alman gerekir dedi. Tek kovan alırsan içindeki anaç arı (prenses arı) kaçabilir diğer arılarıda yanında götürür dedi. Yani bir kaç kovan arı olması birbirlerine destek oluyorlar herhalde.
      En iyisi bilmediğimiz bu konuyu arıcıyla anlaşıp elini sürmeden o görevi ona vereceksin..

Comment

Sn CESURTÜRK:Arkadaşınızın bu sözüne gülüp geçiniz.Şimdi kovan fazlalığı yada azlığı,dikilen meyve miktarıyla doğru orantılıdır.Bunu kendimize yönlendirerek izah edelim.Evimiz güzel,işimiz kazançlı,Çocuklarımız akıllı ve mutlu olsa yani;ortam her türlü yaşama uygun olsa evinizi neden terkeceksiniz.Arılarda da her bir kovan bir ailedir.Yüce Rabbimiz de ona öyle uygunluk ve yaşam hakkı vermiş.Şayet bahçe büyükse neden bal arısı kolonisi konmasın? Daha da ileri gideyim,Bizim burada bir söz var"Öğrenen anasının Karnında mı öğrendi".O zaman bu sitedeki bilgileri niye okuyoruz.İlmin sınırı ve yaşı yoktur.İlinizde Tarım İl Müdürlüklüklerinize,Halk Eğitim Merkezlerine,Valiliklere müracat ediniz.Civarınızdaki arıcılardan bilgi almak için temasa geçiniz.Başarılar dileğimle.

Comment

Amerika ve avrupada arıcılık yapanların gelirlerinin bi kısmı bu gezginci ncilikten...Benim arılarım var meyve bahçesine veya tarla bitkilernie veya sebzeletrde çiçeklenme döneminde dekar başına belli kovan koyarak( bitkinin nektar durumuna arazinin topografyasına baglı) çiçeklenme dönemi bitene kadar arazide arılarımı konaktlatarak belli bi ücret talep ediyorum. Hrkez arıcı olmak zorunde değil . Böyle bir sistemin ülkemizde yaygınlaşması lazım. Arılarla verim oranı bitki tür ve çeşidine baglı olarak %15-35 arası artırıyor. Dikkat edilmesi gereken en önemli durum ise bilinçsiz ve aşırı tarım ilaçlarının zamansız kullanılmasıyla koloni ölümleri.

Comment

Working...
          X