fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tecrübesizim ama iyi bir bal üreticisi olmak istiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich tecrübesizim ama iyi bir bal üreticisi olmak istiyorum

ben temmuzun ilk haftasında ceviz ağacı üzerinde oğul arı buldum kraliçesiyle birlikte.daha sonra çevreden acil kovan bularak kulaktan dolma bilgilerle kovana sokmayı başardım. tek bir kovanım var ve içinde de hazırlanmış 5 tane çerçeve petek var.fakat onları nasıl beslemeliyim ve ne zaman ballarını almalıyım bilmiyorum.en çok korktuğum da bilmeden onları öldürmek.daha önce hiç arılıcık yapmadım ama ben onlara çok iyi bakmak istiyorum bana bu konuda acilen yardım ederseniz çok sevinirim.

Cevap: tecrübesizim ama iyi bir bal üreticisi olmak istiyorum

Öncelikle hoş geldiniz.Bu yıl mümkünse bal almayı unutunuz diyerek başlayalım.Daha sonra çevrenizde arıcı varsa onun malzemeleriyle birlikte onun sözlerine kulak asarak besleme yapınız.Şayet böyle bir tanıdığınız yoksa: Maske,eldiven ve körük alarak işe başlayınız.Bu arada bir eldemiri yada temin edemezseniz Uzun bir tornavidada işinizi görür, araya sakince bakabilirsiniz.Ama;mutlaka ve mutlaka maske ve eldiven giyiniz ve sakin olunuz.Kovan kapağını sessizce ve gürültü yapmadan seri şekilde açınız.çıta aralarını açarken,yada kaparken arada arı kalmamasına özen gösteriniz.Arının çıta aralarında Halka kurtcuk gördüğünüz zaman buna özel şerbetlik alarak şuruplama yapınız.bu sitedeki ana sayfadaki yazılarımı mutlaka defalarca okuyunuz.Başarılar dileğimle...

Comment

cevabınız için çok teşekkür ederim.sizinle birlikte iyi bir bal arısı bakıcılığı yapacağıma inanıyorum.

Comment

Selamün aleyküm öncelikle bu siteyi kuran ve burada aricilik hakinda bileri aydinlatanlardan Allah razi olsun.ben Avusturyada yasiyorum su an ariciligi ögrenmek icin sadece internetten yararlana biliyorum. benim bu siteyi bulmam su an sevincimi anlatamam cünkü sizin gibi insanlara yardimci olan pek fazla insana raslayamadim.cok ama cok tesekürler.Benim sizlere bir kac sorum olacak bundan dolayi basiniz agritirsam afiniza siginirim
        benim demir yoluna sifir ufak bir bahce kiraladim burda 2 kovanla ariciliga baslamak istiyorum lakin arilarin sesten rahatsiz olacagini okuyunca hevesim kirildi böyle bir yerde aricilik yapilirmi? (özelikle kislatmada trenden rahatsiz olurmu arilar)saygilar sunarim.Allaha emanet kaliniz

Comment

SnOktay38:Öncelikle hoş geldiniz.Demiryolunun hiç olmaması tercih edilir.Ancak;eğer demiryolunda günde bir sefer varsa ve bu sefer geceleri oluyorsa ve istasyona uzak ise o kadar zararı olacağını söyleyemem.Fakat;istasyon ve sinyalizasyona yakın ve seferler fazla ise,arılar en başta hırçınlaşır.Size civardaki insanlara zarar verebilir.Bunun yanında uçuş güzerhanına gelirse trene çarpmalar neticesinde arılar zarar görebilir,hatda dahada ileri gidelim.Açık pencerelerden içeri girip,dışarı çıkamıyabilir,insanları sokup kazalara sebebiyet verebilir.Ülkemizde bu konuda yasal düzenlemerde ulaşım yerlerine en az, 1500mt mesafe içerisinde arı beslenmesi yasaklanmıştır.tabi bu konuda diğer devletlerin yasal müeyyideleri nelerdir bilmiyorum.Konunun yukardaki bilgiler ışığında değerlendirilmesinda yarar görmekteyim.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Sn tabiatci cevabinizdan dolayi cok tesekür ederim bende bu sorunlardan cekiniyordum insallah uygun bir yer (arazi) insallah ben bu ariciligi yapacagim o zaman sizlerin bilgilerinden yararlanmak isterim.saygilar sunar yüce rabimden bütün güzelikleri sizlere vermesi dilerim.

Comment

Sn Oktay38:Şayet arıcılık yapacaksanız,nemli olmayan,dere ve vadi içleri olamayacak.Fazla rüzgarlı olmayan ve ormana yakın,bitki flokserası özellikle ballı bitkilerin bol olması tercih edilmelidir.Ayrıca;Arıcılıkla ilgili buı sitedeki yazılarımızın okunması tavsiye edilir.Sağlıcakla kalınız.

Comment

sn tabiatci Allah razi olsun ben su kenarlarinda olmasi gerekiyor biliyordum bu bilgiler benim icin cok önemli tesekürler saygilar sunarim

Comment

Sn Oktay 38:Su için size bir önerim olacak.Bir varil yada bidona küçük bir varilin alt kısmına doğru bir musluk takınız.Daha sonra yaklaşık l mt boyunda,20 yada 30 cm genişliğindeki kalasın yüzeyine 0,5cm aralarla uzunca bir çizgi gibi küçük kanallar açınız.yani su buralara dağılıp aksın.Su dolu varil yada bidonun musluğu bu yapılan kalasın üstüne yerleştiriniz ve aynı damlama sistemi gibi azcık açınız.Bu sistemi arılara 4-5mt yakın yere yerleştiriniz ki arılar bu sudan istifade etsin.yaz aylarında hava sıcaklığına göre musluğu açabilirsiniz.Diğer yandan;özellikle ilk bahar aylarından başlamak üzere yaklaşık 1 lt bir kaba, tuzlu suyun içine arıların düşmemesi için çalı yada tahta parçalrı koyunuzki arılar tuzunu buradan alsın.Aksi halde arılar tuz ihtiyaçlarını ahır,foseptik gibi yerlerden alabilir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Sn tabiatci bu tuzlu su,yu sadece bahar aylarindami yoksa bütün yilmi koymaliyiz ? hadim olmayarak bende burda gördügüm bir taktigi paylasmak istiyorum belki begenip yapmak isteyenler olabilir.bildigimiz serum hortumlarini bidonun alt kismina silikonla yapistiriyorsun silikon kuruyunca bidonu suyla doldurup damlama usuluyle sulama yapiyorsun serum hortumundaki ayar dügmesiyle fazla ve azligini ayarliyoruz 4-5 hortum her bir hortum her bir fideye verile biliyor saygilar sunarim.

Comment

sn tabiatci burda varova ilaclamasini türkcesi karinca kokusu olan almancasida (ameisensäure)olan bir ilac kulaniyorlar ben aricilik vidiolarini izledigimde türkiyede bu ilaci kulanan hic vidioya rastlamadim .su an bende karasiz kaldim hangi ilac daha iyi varovaya karsi sayilarimla

Comment

sn tabiatci ben bu kuluckalik ve balik pek anlayamadim ,kat atmadan bal aldini yazmis birisi o zaman ari ne yiyecek merak ettim?sorularim vardi fakat vakit bayagi gecince beyinde duruyor)))) birdahakine not alip gelcem saglicakla kaliniz.

Comment

Sn Oktay38:Eğer ilkbahar şuruplaması yapıyorsanız içine katabilirsiniz,Ancak;erik çiçek açmasıyla birlikte dışarıda bir kapta verilmesi ve sonbahara kadar bulundurulmasında yarar görmekteyim.Zira arı ihtiyacı oranında almakta,biz ise kesin miktar ve dozajını bilememekteyiz. Kendi ayarladığı oran en iyisidir.Dağlıcakla kalınız.

Comment

Sn Oktay 38:Onların kullandıkları Varoa ilacının etken maddesi Formik asit.Ülkemizde de bu zayıf asit türevli ilaçlar mevcut.Ancak;bunların kullanma reçetelerine kullanılması mutlaka şart.Bilinçsizce kullanılması halinde hem bala,hem arı'ya,hemde insan sağlığına ciddi etkileri var.Ülkemizde Organik menşeyli ilaçlar var.Onları kullanızmanızda yarar görmekteyim.Diğer yandan;Teknik arıcılıkta Kovanlar iki kat'lıdır.1. Kat:Kuluçkalık,2.kat bal'lık yada diğer bir tabirle kat olarak adlandırılır.Bazı arıcılar üst kat'daki balları aldıktan sonra,Taban kuluçkalıktaki fazla balları 1 yada 2.çıta arının gücüne göre alabilirler.Kışları Ilıman iklime sahip ülkeler yada bölgelerdeki bazı arıcılar tabandaki çoğu balları alarak,bal yerine arıya özel hazırlanmış arı yemi verirler.Sağlıcakla kalınız.

Comment

sn tabiyatci kuluckalik ve balik hakinda bilgi verirmisiniz? birde kat verilmeyen kovandan bal hasadi yapilmasi dogrumu,saygilarimla saglicakla kaliniz

Comment

Working...
                              X