fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tecrübesizim ama iyi bir bal üreticisi olmak istiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: tecrübesizim ama iyi bir bal üreticisi olmak istiyorum

SnOktay38:Teknik arıcılıkta olmazsa olmaz kurallarının temeli Standart kovanlardır.Bunda da arıcılık yapılacak kovan iki bölümde incelenir.Kuluçkalık yada altlık dediğimiz bölüm arı kolonisinin sürekli yaz,kış kaldığı ve hayatını idame etdiği bölümdür.Ballık yada diğer bir tabirle ilave yada kat olarak adlandırılan bölüm,bal arılarının genellikle yaz başlangıcı döneminde,koloninin bal depolaması amacıyla ilave olarak üzerine konulan kuluçkalığa uygun standart düzenek diyebiliriz.Kuluçkalıkdan bal hasadı;mevsime ve şartlara göre değişebilir.Arının kışlanmasına göre değişebilir.fazla almamak kaydıyla alınabilir.

Comment

sn tabiyatci cok ama cok tesekür ederim .ikinci sayfayi görmedigim icin sorumu iki kez yazmisim kusra bakmayin saglicakla kaliniz.

Comment

sn tabiatci burda sn aykutali,ye verdiginiz bir cevapta citalar arasinda halkalanmavekurtcuklar görürseniz özenle serbet verin yazmisiniz burda anlatmak istediginizi anlayamadim aciklarsaniz sevinirim birde kisin arilari soguktan korumak icin önerileriniz neydir özeliklede zayif koloniler icin saglicakla kaliniz.

Comment

Sn OKTAY38:Bir arı kolonisinde bulunması gereken en önemli arı;ana arı yada kraliçe arı'dır.Arı Kolonosinin hayatını devam ettirmesi için işci arı petek gözlerine yumurta bırakır.Halk arasında buna sirke de denir.petek gözlerinde çatlayan yumurtalar halka yavru,yada kurtcuk olarak gelişmeye başlar.İşci arılar tarafından beslenen bu halka yavru yada kurtcuklar 21 içinde normal bir işci arıya dönüşür.Kısaca bu evrelerden geçen arıları beslemek için kovanda yiyecek stok durumu azalır.İşte bu anda verilen şurup ve ek besinlerle Kovan daha randımanlı gelişir.Teknik arıcılıkta randımanlı ürün ve kayıpsız bir koloni istiyorsanız,mutlaka arılarınızı kuvvetli tutmanız gereklidir.Zayıf kolonilerin kışı çıkarma oranı düşüktür.Ancak;Kovanın daraltilması,bölme tahtası kullanılması yararlar sağlar.Bu konuda ana sayfadaki köşe yazılarımı okumanızı tavsiye ederim.Kolay gelsin.

Comment

Allah razi olsun cevabinizdan dolayi

Comment

Working...
            X