fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sığırcı olmak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Sığırcı olmak

slm
    ben süt sığırcılığı yapmayı planlıyorum.yaşım 21.ve bu işe kredi ile girmeyi planlıyorum...önerilerilerinizi bekliyorum...şimdiden teşekkürler

Cevap: sığrcı olmak

Sevgili Uzmangenç,sorunuz çok geniş bir cevap kapsamakta.Şöyle yapalım isterseniz.Nerede yapacaksınız,yer yaptınız mı,ne kadar başlık bir yer düşünüyorsunuz,konuyla ilgili tecrübeniz var mı?

Comment

bu işi orduda yapmayı planlıyorum...yaklasık olarak 60.000 ytl sermaye ile hem ahır hemde sığır almayı planlıyorum.sizce 60.000 ytl ile neler yapılabilir?

Comment

Sevgili Uzmangenç,
        ilk önce şunu tavsiye edeyim.
        -Ahır için çok para harcamayın.Çok basit anlatımla 4 kolon ve her ter tarafı kaplı olmayan kuzey duvarını kapatan bir yapı yeter.Kapatma işlemi size çok az masraf çıkaracak malzemelerden oluşsun.Klasik ahır mantığı ile hareket etmeyin.Sermayenizin büyük bir kısmını hayvan alımına ayırın.Nerdeyse ahırınız olmasın
        -Hayvan alımında muhakka surette kan muayenelerini yaptırın.Özellikle Brucella,Tuberküloz ve IBR yönünden muayene.Özellikle Brucella yönünden baktırmadan almayın.
        -Kaliteli kaba yem muhakka temin edin(mısır silajı+yonca)
        -Hayvan alımı için şu anda en güvenilir yer trakya bölgesi.Kan muayanesi yaparak satan yerler var.İstanbul bölgesinde ayrıca kendiniz yaptırmak isteseniz labaratuar bulmak mümkün.Özellikle Brucella ve Tüberküloz tazminatlı hastalıklar olduğu için resmi kurumlarda yaptırmak sıkıntılı olabilir(Bunu böyle söylüyorum çünki işletmelrimiz çok küçük olduğu için devletimiz mücadele etmekte yetersiz kalıyor.Diğer sebepleri saymak çok uzun.)Eğer ilginiz çekerse adresler konusunda yardımcı olurum.

Brucella için Sadece Rose Bengal yöntemi ile iktifa etmeyin.Daha güvenli sonuç veren Tüp aglünitasyon yöntemi isteyin.Genelde Rose bengal ile bakar sonuç pozitif çıkarsa tüp aglütinasyona geçerler.

Tüberkülozda şu an en iyi yöntemlerden birisi olan gama interferon metodunu(%70 güvenli) tercih edin.(Yanlız şart 12 saat içinde labaratuara yetişmek zorunda).Elisa yöntemi (%40)tavsiyelerine kulak asmayın.
        -Hayvan alımını tamaladıktan sonra işletmenize tekrar hayvan sokarken muhakkak bu aşamalrı tekrar edin.

Comment

Çok geniş bir konu olunca araya kaynamış.En hesaplısı boğa altı düve almak.Kredi şartlarınız bilemiyorum ama,süt sağımına geç başlansada en hesalı yöntem bu bence.

Comment

Cevap: Sığırcı olmak

Uzmangenç kardeşime esas sorulması gereken sorular sorulmamamış. Bu işi ticari maksatla yapmak istediğinizi anlıyorum. Çünkü 60.000 ytl sermayeden bahsediyorsunuz. Baştan bu para çok az. Krediyi nasıl halledersiniz onu bilmem. Esas soru yem bitkisi üretecek yeterli alan ekipman ve bilginiz (tecrübe) varmı. Çünkü pazardan taşıma ile inek bakılmaz. Zira güç yetmez. bu alan işletmede bulunacak hayvan sayısına göre değişir. yeterli depo alanları yeterli gezinti alanları... Kısacası süt inekciliği ciddi bir proje dir "benim hoşuma gider" tarzı yaklaşımlarla başarılı olunması mümkün değildir. çok ciddi sermaye tecrübe gerekir. forum sayfası tavsiyeleri ile ençok bir inek beslenebilir. Bunun için profesyonel yardım almalısınız. Kolaylıklar diliyorum.

Comment

Cevap: Sığırcı olmak

mrb benimde kafama takılan bir sorum var :?
              SORUM : trabzonda hayvan yetiştıren yokdenecekkader az olmasına ramen benim aklımı bir arkadaş çeldi ve et besiciliği yani buzaği alip düye yapıp satmayı önerdi ama ortada ne ahır ne buzaği var böyle bir piroje geliştırsek aceba tarım salvehayvancilik kredisi alabilirmiyız :?

Comment

Working...
              X