Arıcılık konusunda bilğim var kanatindeyim. Mastırımı bu konuda yaptım.Ayrıc ilçe Tarım müdürü iken teorik ve pratik uygumalı 3 yıl köylerde arıcılık kursu verdim. Arıcılık çok zevkli bir iş. Ama neresinden başlıyalım.Siz öğrenmek istdiğinizi sorun cevap şeklinde devam edelim
ben KIRŞEHİR il özel idareside görevliyim. arıcılık konusunda deneyime sahibim.şu an arılarım var.cep05428435021 ayrıca [email protected] dan ulaşabilirsiniz.yardımcı olabilirsem ne mutlu
alerjinin durumunu öğrenmek gerekli, eğer kızarıklık, kaşıntı varsa hemen hastaneye, ama sadece şişme varsa varsa zamanla vücut bağışıklık kazanır.önerim,bu işi yaparken maske ,eldiven kavi olsun ayrıca pantalon paçasından girmemesi içi çizme giyiniz daha önemlisi,kovan kapağını açarken dikkatli olunuz, arıya bakarken sakin olup hayvana zarar vermeyin ve mümkünse körük kullanın .başarılar dilerim
O zamanlarda bir arı sokması beni hastanelik etti. 1 saat içerisinde Tamamen yüzüm 2 kat oldu. şiddetli titreme, şişlik oluştu. Kaşıntı olmadı ama kızarıklık oldu. sadece 1 arı sokması bana bunu yaptı. bende kovanlara yaklaşamayınca kovanlardan soğudum ve bir arkadaşıma devrettim. Hevesim öylece kaldı. Eğer alerjim olmasaydı daha çok kovan alacaktım. Tüm yönleriyle teknik arıcılık yapmayı planlıyordum ama nasip değilmiş... Hatta bir defa daha tekrar arı sokmasında ciddi sorunlar olabileceğinden bahsedilerek beni korkuttular.
Sayın Tabiatcı sizin yorumunuz nedir? devam etmelimiydim?
Selami Bey Arı allerjisi olanlarda vücudun genelinde kızarma, kaşıntı ve yumuşak dokularda şişme görülür. Bu sırada solunum güçlüğü, karın ağrısı, kusma, çarpıntı ve baygınlık görülebilir. Boğaz kaslarının kasılması ve yutak bölgesinin şişmesi ile nefes gittikçe zorlaşır ve hasta boğulabilir. Bu olaya "anaflaksi" veya "anaflaktik şok" adı verilir. Derhal hastahaneye gitmeniz gerekir.İkinci bir sokmada hastahneye gitme şansınız olmayabilir ve akibeti kötü olabilirdi Bence Arıcılıkda devam etmemeniz isabetli olmuş.
Comment