fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

israil sazanı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich israil sazanı

Bahcesel'in an sayfasında okudum.İsrail sazanın eti çokmu kötü,boyu ne kadar bizim sazan balığıyla aradaki fark ne? ayrıca bu sazana israil sazanı neden denmiş,bizim akarsu ve göllere nasıl gelmiş? bilen varsa öğrenmek istiyorum.Bilgi açısından.

Cevap: israil sazanı

israil sazanı lezzetten yoksun bol kılçıklıdır ve çok çabuk ürer en kötüsü ise salındığı yerdeki diğer türlerin yaşama alanını kısıtlar hatta köreltir.diğer balıkların yumurtalarını yer.
    israil sazanı diye bildiğiniz balığın sazan türüyle ilgisi yoktur bu balık tamamen mutasyon bir türdür ve asıl familyası akvaryum balığıdır.

Comment

Ömerli barajı israil sazanı doldu,sapanca gölude aynı yenı atmışlar sakaryadaki göletlere de attıklarını duydum yakında sazan türüde yok olacak sahıp çıkanda yok.2 SENEYE KADAR sakaryada mollaköyde turna balıgı avlardık nedense balık çıkmıyo azalma söz konusu agcılar parsallemış her yeri dur dıyen yok bız ağ atsak jandarma dikilir başımıza mollaköy havuzlarına neden sahip çıkılmıyor anlamıyorum harika bir yer aslında çark deresinede su basılıyor sakarya nehrinden su girişide var havuzlara, insanın verdiği zararı kimse vermıyor dogaya.....!

Comment

Sn Tomurcuk:teşekkür ederim.Tepkiniz çok haklı ama,elden gelen bir şey yok.Pekela bu israil sazanı bu göllere nerden gelmiş? bizim yerli balığımız değil.Yine insan işidir.Sabotaj olmasın?Bununla mücadele edilemizmi? Mesela tatlı su levreği bilirsiniz,Balık yer ve etide makbuldur.Bu denenemizmi.Mesela Eskiden Kızılırmakta yayın Boldu ve çok büyüyerek türbünlere zarar vermeğe başlayınca, Levrek atdılar.Şu an nesli bayağı azaldı.Bu şekilde çözüm yolları denenemezmi.Tabi bu iş yetkililere düşüyor,Bide onları uyaralım.size kolay gelsin,ramazandan sonra tutduğunuz balığı yerken bizde hatırlayınız.Şimdiden afiyet olsun.

Comment

Working...
        X