fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ne yapmaya çalışıyorlar???

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Ne yapmaya çalışıyorlar???

BEN HAKAN ŞANLIURFA'DAN.TKB'NİN BİZ ZİRAAT MÜHENDİSLERİNİ ENGELLEME ÇALIŞMALARINA BİR YENİSİ EKLENDİ.İLAÇ BAYİLİĞİ SINAVI.SINAV VAR AMA NASIL OLACAK,NELER SORULACAK HİÇ BİR BİLGİMİZ YOK.BUNLARIN NE YAPMAYA ÇALIŞTIKLARINI ANLAMAK GERÇEKTEN ÇOK ZOR.BEN DİĞER ZİRAAT FORUMLARINDA SINAVA GİRECEK OLANLARA SINAVA GİRMEYEREK TEPKİLERİNİ GÖSTERMELERİNİ RİCA ETTİM.ZMO ZATEN Bİ DAVA AÇTI.BİRDE SINAVA GİRMEYE KALKARSAK,DAHA DOĞRUSU BOYUN EĞERSEK BU DAVANIN ALEYHİMİZE SONUÇLANMASINA NEDEN OLABİLİRİZ.SİZİN TECRÜBELERİNİZDEN YARARLANARAK NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEYEBİLİR MİSİNİZ???İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

Cevap: Ne yapmaya çalışıyorlar???

Sayın hakan63, ben bu konuya yabancıyım. Bunlar dediğiniz kimler? imtihanı kim yapıyor? ne yapılmak istendiği konusunda kamuoyu bilgilendirilmedi mi? bırakın İlaç bayilerini, önüne gelen tarım ilacı satmıyor mu? Neden imtihana girilmeyecek? mesleğini iyi bilen meslektaşlarımız neden imtihandan çekinsinler ki? imtihan değerlendirmesinde mi sorun var? tepkinizi daha açık dile getirirmisiniz? bizlerde göremediğimiz olayları görelim...

Comment

Sınav çok saçma ve Ziraat Mühedisini küçük düşürücü bir davranış bu durumu kınıyorum. Bitki koruma dersi alan her mühendis ilaç satabilmeli ve reçete yazabilmeli.

Comment

Eczacılar bunun gibi bir imtihana katılmıyorlar mı?

Eğer böyleyse aklı evvelleri bende kınıyorum. Ve bir mühendis olarak bu imtihana kesinlikle girmezdim.

Comment

Gecen sene Kırklareli Valisi de İl Tarımda çalışan Ziraat Mühendislerini İmtahan yapmıştı da kimseden ses çıkmamıştı. Bu ülkede herkes Tarımcılara şaşı bakıyor. Kusuru ve suçu kim de arayalım. Hani bizim Anlı şanlı Ziraat Proflarımız neden gık etmezler. Başta bunları kınamak lazım.

Comment

Öğrencilerine ne zaman sahip çıkıp, "-yahu siz ne haldesiniz" diyen prof hiç gördünüz yada duydunuz mu? Beni hiç arayan olmadı şimdiye kadar... Onlara da hiç ihtiyacım olmadı zaten... Bu ülkede en pısırık ve sindirilmiş Proflar tarım hocalarıdır.... Ne kendilerini, ne sektörlerini, ne mesleklerini, ne de öğrencilerini savunma yetisi gösteremeyenler malesef tarım proflarıdır.

Başka mesleklerde böyle bir olay olsaydı ortalık ayağa kaldırılırdı.. her kanalda bir hoca konuşurdu...

Yahu bırakın bu hocalardan birşey olmaaazzzz boşuna ümitlenmeyin... burada kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz işte...

Comment

Sayın saraç bu sınav tarım ve köy işleri bakanlığı tarafından 11.10.2007 tarihinde çıkardığı yönetmelikle bitki koruma ürünlrinin depolanması ve perakende satışı için verilen ruhsatı, artık senede bir defa ankara'da yapılacak olan sınavdan 100 üzerinden 80 ve üstü puan alanlar ruhsatı alabilecekler ve sınavda mühendislerle beraber teknikerlerde aynı haklara sahip olacak.diğer bir husus sınavda uygulanacak olan konular başlık halinde veriliyor ve herhangi bir içerik teşkil etmiyor.burada size soruyorum.biz bu diplomayı sınavlara girmek için mi aldık.zaten 4 yıl boyunca sınavlarla,derslerle yatıp kalktık.bence bu insanı bıktırmaktan başka bişey değil.saygılar...

Comment

Diplomasını almış bir mühendisin bu imtihana girmesini bende kabul etmiyorum. Bir pratisyen doktor hastalarına ilaç yazabiliyorsa bir mühendisin de imtihan mimtihan denilmeden ilaç yazması ve satabilmesi gerekir. Bu işin okullarda bitirilmesi gerekir. Mesleki bilgisine güvenilmeyen birisine neden mühendis ünvanı veriliyor ki? bu imtihandan bu anlaşılıyor...

Konuya yabancı olanlarında bilgi sahibi olmaları için yukarıdaki mesajımda biraz cahil havası oluşturdum. Yoksa konunun farkındayım. Hatta bir arkadaşım sırf bunun yüzünden epeyce sıkıntı çekiyor...

Comment

ilgiz için teşekkür ederim.bir an bu işin içinde olan birinin nasıl haberi olmaz diye düşündüm.iyi ki yanılmışım.bu konuda bir bilgi alırsanız bizleri mahrum bırakmayın.saygılar...

Comment

Sn Saraç:Sınav adeta ülkemizin kanayan yarası,Bu yara korkarım hiç iyileşmeyecek gibi.Ama takdir edersinizki Üniversitelerden mezun çoğaldı+ birde Üniversite üstüne,üniversite açılıyor.Ne olacak bu mezun olanların hali?Bir sürü işsiz okumuş insan.Bu mesele tabiki enine,boyuna tartışılıcak bir konu ama;Önümüze gelince irdelemeden edemedim.Kurumlarda haklı ne yapsınlar.Alınacak insan az ama adeta müracaat bir stat dolusu insan.Kolay değil ateş düştüğü yeri yakar.Sınava giren öğrenciye ne demeli.Ama şunda sizinle hemfikirim Her ziraat mühendisi ilaç yazabilmeli,Tabiki bitki koruma konusunda eğitimide yeterli olmalı.Bu yeterliliği bence okul vermeli.Doktora, Veterinere ilaç yazma yetkisi veriliyorda,Ziraat Müh. verilmiyor? Onlarda Bitki doktoru,tabibi.Neticede ağaçda,otda,çiçekde vs bir canlı.Aklı selim olmak gerekli.Ülkemizde Ziraat Müh.Odaları var, Ziraatci Milletvekillerimiz,Bakanımız Prf-Doçent vs var mesleklerine sahip çıkmalıdırlar.Köydeki,çiftlikteki hatda balkonunda çiçek ve domates yetiştirende Ziraatcidir.Bence Ziraatciyim topyekün elimizden ne gelirse üretime katksı olan her insanımızın arkasında olmamız gerektiğine inanıyorum.Esen kalınız.

Comment

Ben 1985 yani lise 1. siniftab beridir bu isin icerisindeyim. meslegimden gayri bir isle bir gun ugrasmadim. 1,5 yil bitki koruma subesinde calistim. ve bu kanun gecerse yetersiz bir muhendis olarak kimseye ilac birakin yazmayi tavsiye bile edemeyecegim. buradan soylenmiyor ama bunca yil biz bu ....... neden yaptik....

Comment

Daha önce, bu konu ile ilgili degişik sitelere mesaj attım. Konuyu burada görünce çok şaşırdım. Ziraat ile ilgili sivil toplum kuruluşları çok pasif ve edilgen bir tavır içindeler. Biz kendimize değer vermezsek, başkaları hiç vermez.
                        Benim ilkokuldan arkadaşım, ilkokul üstü bir eğitim de görmeyerek, kiraladığı tekniker diploması ile bana ilaç satabiliyor, ben bir mühendis olarak ilaç tavsiye etmem için tekrar imtihana zorlanıyorum. Gerçekten, bunu benim havsalam almıyor.
                        Duyarlı arkadaşların, böyle güzel bir forumda görüş ve önerilerinin netleşmesini aru ediyorum.
                        Selametle kalın....

Comment

Değerli arkadaşlar! Ben orman mühendisiyim ama ziraat müh. arkadaşların tepkilerini çok haklı görüyorum.Bu uygulama ziraatçi arkadaşlarımızın pasivize edilmesi anlamına geliyor. Tıp fak. bitiren birisi, ayrıca yeterlilik sınavına tabi tutulacaksa o kadar zaman niye okuyor. Fakat okullarda bu konuyla ilgili daha fazla ders konularak ve pratik yaptırılarak,mevhum endişeler giderilebilir kanaatindeyim.
                          Ziraatçi arkadaşlarımızın pasivize edilmesi anlamına geliyor

Comment

Bu aşamadan sonra, ne yapabilirizi konuşup, konunun çözümü için önerilerimizi ve fikirlerimizi ortaya koyalım. Gerçekten, utanç verici bu şartın ortadan kalkması için elimizden geleni yapalım.
                            Mesele, imtihana girip, standart puan almak değil, imtihanın mühendisliğin turnusolu gibi önümüze gelmesi.

Comment

Working...
                            X