fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Perlit hakkında bilgi almak

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Perlit hakkında bilgi almak

Merhaba,bahçemde sebze fideleri ve çiçekler için perlit kullanmak istiyorum.İstanbulda nerde satılıyor ?Perlit sebze fideleri için yararlımıdır?Kullanımı nasıl olmalıdır?

Cevap: Perlit hakkında bilgi almak

Eğer internette araştrısanız İstanbuda PErlit fabrikaları dahi vardır. Perlit köklendirme ve sus tutma özellikleriyle her türlü bitki yetiştiriciliğinde tercih edilen bir üründür topraksız kültür hariç hiç bir yetiştiricilik şeklinde tek başına kullanılmaz. Çok iyi bir köklendirme ortamıdır ve sağladığı hijyenik ortamla da hastlık en azından ilk yıllarda barındırmaz.

Comment

merhaba,öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum.Perlitin kullanımı nasıl olucak? Toprakla karıştırırken ölçüleri nasıl olucak?Ayrıca başka gübreler eklenebilirmi?bahçem evimizin yanında küçük bir bahçe.toprak analizi yaptırmadım.yaptırmam gerekiyormu?

Comment

merhaba selahattin bey
        önce şunu belirteyim ki sitenizi uzun zmandır takip ediyordum.fakat yeni üye oldum.herkese yardımcı olmak için verdiğiniz uğraştan dolayı çok teşekkür ederim.ben çay üreticisiyim.trabzonun of ilçesinde ikamet ediyorum.köyde evimiz bahçemiz var.çocuklar ilçede okuduğundan yılın büyük kısmını ilçede geçiriyorum.ama mümkün mertebe köye gidip geliyorum.tam bir yeşillik hastasıyım.köydeki çaydan hariç bahçemde her çeşit meyve sebze yetiştirmeye çalışıyorum.son zamanlarda beyaz çay üretiyorum.sürekli araştırıyor,sizin yazılarınızı okuyorum.ilçedeki balkonumuda yeşillikten mahrum kalmamak için minik bir bahçeye çevirdim.fakat gölgede kalıyor.güneş batarken vuruyor.yinede birkaç çeşit bitkim var.mesela çilek ,ahududu,maydanoz,roka,dereotu,nane,semizotu,fesle ğen,kamkat,enginar.çoğu sorunsuz gelişiyor.yıl boyu kesip kesip tüketiyorum.keşke yerim fazla olsaydı.enginarı tohum olarak diktim.martta ekmiştim.şu an saksıda 40-50 cm civarındalar.martta köye dikmeyi düşünüyorum.
        size bazı sorularım olacak:acaba saksıda enginar yetişirmi.
        birde kiremit tozu saksı toprağı için faydalı diye okumuştum.bu konuda bilgi verirmisiniz.
        kusura bakmayın biraz uzun oldu.ilk yazım olduğundan affedeceğinizi umarak teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

Comment

Working...
        X